Bolt Instagram Featured

Instagram introduceert foto- en video-app Bolt, maar nog niet in Nederland

Instagram heeft zijn nieuwe foto- en video-app Bolt geïntroduceerd, maar beperkt de release voorlopig tot drie landen. Wanneer Nederland aan de beurt is, is nog onduidelijk.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Bolt Instagram FeaturedInstagram heeft vanavond zijn nieuwe foto- en video-app Bolt officieel gelanceerd. De app kwam vorige week in het nieuws doordat Instagram de naam per ongeluk zou hebben verklapt. Het gaat om een beperkte release in drie landen: Singapore, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland. Omdat Instagram daar het meest gebruikt wordt, heeft men ervoor gekozen om de app alleen in die landen uit te brengen. Wanneer Nederland en de rest van de wereld aan de beurt zijn is nog niet duidelijk. Eerst moeten naar eigen zeggen eventuele problemen worden verholpen.

Bolt voor iPhoneBolt wordt gezien als een nieuwe concurrent voor het populaire Snapchat. Maar de app moet inmiddels concurreren in een steeds drukker wordende categorie van apps die bedoeld zijn om snel foto’s en video’s te delen. Zoals bijvoorbeeld Twitter en Vine, maar ook Facebook’s Slingshot, dat ook eigenaar is van Instagram. Het is nog de vraag in hoeverre die twee apps met elkaar zullen concurreren.

Hoewel Bolt een app van Instagram is, heeft de app juist geen heel duidelijke koppeling met het sociale netwerk, zo blijkt uit de beschrijving van TechCrunch die een demo van de app kreeg. Je meldt je dan ook niet aan met je Instagram-account, maar met je mobiele nummer. Aan de hand van je contactpersonen wordt vervolgens gekeken welke vrienden de app ook gebruiken. Foto’s deel je razendsnel door te tikken op de profielfoto’s die vervolgens op het scherm verschijnen. Een trucje dat Instagram bij Taptalk lijkt te hebben afgekeken. Iemands profielfoto ingedrukt blijven houden verstuurt namelijk een video. Een handige functie van Bolt is wel dat je de app kunt schudden om een zojuist verstuurde Bolt binnen enkele seconden terug te trekken.

De naam Bolt is niet helemaal onomstreden, zo bleek eerder deze week. Een spraakapp voor iOS draagt exact dezelfde naam en heeft zelfs al gedreigd met juridische stappen als Instagram de naam behoudt. Tegenover TechCrunch wilde Instagram niet op die aantijgingen reageren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2014, 7:39
Categorie Apps
Onderwerp bolt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.