Oppenheimer

Weekend kijktips: Oppenheimer, Killers of the Flower en meer

We schrijven op iCulture regelmatig over streaming videodiensten en handige functies om meer uit deze diensten te halen. Maar wat ga je kijken op je Apple-apparaten? Daar besteden we in deze rubriek aandacht aan. Je kunt dit weekend kijken naar diverse nieuwe films en series.

In de rubriek Weekend-kijktips besteden we aandacht aan het nieuwe aanbod van de Streaming videodiensten zoals Apple TV+ (probeer gratis), Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video. Maar ook lokale aanbieders zoals NLZiet (twee weken gratis!), Videoland, CineMember en Ziggo hebben van alles te bieden. Wekelijks komen er meer series bij en het is dan wel zo fijn als je weet welke series, films en documentaires er echt uitspringen. Wij hebben daarom een selectie gemaakt.

Apple TV+

Apple TV+ is de streamingdienst van Apple met originele films, series en documentaires biedt. De producties zijn vaak van hoge kwaliteit en zijn zonder advertenties te kijken. Alle content is ook offline te downloaden. Ontdek hoe je Apple TV+ 3 maanden gratis kunt kijken bij je aankoop. Geen nieuw device gekocht? Dan krijg je 7 dagen gratis.

Er zijn deze week geen nieuwe films of series bij Apple TV+. Wel kun je de Apple TV+ film Killers of the Flower Moon vinden bij de diverse streamingdiensten.


Pathé Thuis

Wil je de nieuwste films zien, dan moet je bij Pathé Thuis zijn! Je betaalt per film en betaalt daarom alleen voor wat je echt kijkt. De streams zijn van hoge kwaliteit en je kunt al binnen een paar weken na de bioscooprelease de grootste blockbusters kijken. Kijk je eerste film met 60% korting!

Oppenheimer

De wetenschapper J. Robert Oppenheimer leidt het zeer geheime Manhattanproject. Onder meer de Hongaarse wetenschapper Edward Teller, die de waterstofbom uitvindt, werkt eraan mee. Oppenheimer is getrouwd met Katherine, maar heeft een affaire met Jean Tatlock, een lid van de Communistische Partij. De overheid acht haar gevaarlijk voor de belangen van de Amerikaanse veiligheid. Oppenheimer is uiteindelijk verantwoordelijk voor de uitvinding van de atoombom. 

Meteen naar de film

Killers of the Flower Moon

Wanneer in het Oklahoma van de jaren 20 onder het land van Osage Nation olie wordt ontdekt, worden de leden van die stam één voor één onder mysterieuze omstandigheden vermoord. De FBI grijpt in om het mysterie op te lossen. Deze extreem dure door Apple gefinancierde film was al in de bioscoop te zien en is nu eerst een tijdje te huur bij diverse streamingdiensten, voordat hij op termijn beschikbaar komt bij Apple TV+ zelf.

Meteen naar de film


Disney+

Disney+ biedt een breed scala aan content, waaronder films, tv-series en documentaires van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Geniet van een enorme collectie nieuwe en klassieke Disney-content. Je kunt genieten van HD-streaming zonder extra kosten. En je vindt bij Disney+ veel gezinsvriendelijke content, waardoor het geschikt is voor kijkers van alle leeftijden. Neem een jaarabonnement van 12 maanden en je krijgt 16% korting of bekijk onze Disney-deals.

Doctor Who: Special 2 & 3

Ter ere van het 60-jarig jubileum van Doctor Who zijn er meerdere specials gemaakt. Vanaf zaterdag is Special 2 te zien bij Disney+ in Nederland en daarna volgt nog Special 3, genaamd The Giggle. David Tennant’s veertiende dokter en Catherine Tate’s Donna Noble komen oog in oog te staan met de sadistische slechterik The Toymaker. Details over het plot zijn zorgvuldig geheim gehouden, maar Doctor Who-fans kunnen er zeker van zijn dat het met een knal zal eindigen.

Culprits

Culprits, een nieuwe Britse heist-thriller van regisseur J Blakeson (bekend van I Care a Lot) is vanaf dit weekend te zien bij Disney+. De 8-delige serie draait om een stel bekeerde dieven, Dianne (Gemma Arterton) en Joe (Nathan Stewart-Jarrett). Hun criminele verleden blijft ze achtervolgen wanneer een huurmoordenaar zich richt op voormalige bankovervallers.


Icoon met afbeelding van TV
Dit wil je zien!

💻 Probeer Apple TV+ 7 dagen gratis (of 1 jaar gratis bij geselecteerde devices)
🇳🇱 NLZIET: twee weken gratis kijken naar alle belangrijke Nederlandse zenders!
👽 SkyShowtime: probeer 7 dagen gratis, daarna €6,99 per maand
🏎 Viaplay: volg de F1 en Premier League met veel korting
🧟‍♀️ Pathé Thuis: kijk de beste films, ook recente blockbusters!
🎬 CineMember: kijk 2 weken gratis naar arthouse films


Netflix

Netflix biedt een uitgebreide collectie films, series, documentaires en originele content in diverse genres. Je kunt content downloaden om offline te kijken. Ook kun je op verschillende manieren kijken, waardoor je altijd wel een geschikt apparaat hebt.

Blood Vessel 

Zes mensen ontvluchten een stad die is vervuild door olie, komen elkaar per toeval tegen. Ze verstoppen zich op een mysterieus schip zonder te weten wat voor gevaar hen wacht. 

Leave the World Behind

Netflix heeft al behoorlijk naam gemaakt met psychologische thrillers en Leave the World Behind bevat alles wat je van dit genre mag verwachten met een verbijsterend mysterie waar je hoofd van gaat tollen. En met Julia Roberts, Ethan Hawke, Mahershala Ali, Myha’la Herrol én Kevin Bacon in de cast heb je nog een extra reden om deze thriller te bekijken. De film is een bewerking van de gelijknamige roman uit 2020 van Mr. Robot-maker Sam Esmail. Het draait om een gezin uit New York, wiens weekendtripje naar een afgelegen vakantiehuis wordt verstoord wanneer twee vreemden aan de deur kloppen met nieuws over een stroomstoring. Daarna loopt het flink uit de hand. De critici zijn enthousiast over deze film, die wel eens als een van de beste van Netflix in 2023 zou kunnen uitpakken.

Hilda (seizoen 3)

Het allerlaatste seizoen van de vrolijke animatieserie Hilda. Kinderen kunnen nog een keer genieten van dit dappere meisej dat het opneemt tegen de monsters in Trolberg. Ben je fan geworden, dan kun je ook nog kijken naar de film ‘Hilda an the Mountain King’, die eveneens op Netflix te kijken is.

World War II: From the Frontlines

Een oorlogsdocumentaire is niet iets waar we tijdens de feestdagen echt op zitten te wachten, maar er zijn waarschijnlijk genoeg fans van het genre om toch voldoende kijkers te trekken. World War II: From the Frontlines is een 6-delige serie die nu volledig op Netflix te streamen is. De serie, verteld door Star Wars-veteraan John Boyega, brengt de Tweede Wereldoorlog als nooit tevoren tot leven. Daarbij is gebruik gemaakt van een unieke combinatie van optimaliseerde archiefbeelden. Beide kanten van het conflict komen aan het woord. Het ziet er ondanks het deprimerende thema allemaal fantastisch uit.


Amazon Prime Video

Amazon Prime Video biedt een gevarieerde selectie van films, series en documentaires, waaronder exclusieve content. Ben je Amazon Prime-lid, dan heb je toegang tot deze streamingdienst én kun je genieten van extra voordelen zoals snellere verzending van Amazon-aankopen. Daarnaast kun je films huren of kopen. Start je gratis proefperiode van 30 dagen.

Hardcore Never Dies

Hardcore Never Dies speelt zich af in de jaren ’90 te midden van de opkomst van de gabber-muziekscene, die op dat moment de grootste subcultuur van Nederland is. Voor filmmaker Jim Taihuttu vormt de gabbercultuur, met haar nachtenlange raves en XTC-gebruik het perfecte decor voor het rauwe verhaal van Hardcore Never Dies.

In de film droomt de zeventienjarige Michael (Joes Brauers) van een toekomst als pianist, maar zijn ouders willen daar niets van weten. Als hij zich aanmeldt voor het conservatorium, mag hij met hakken over de sloot naar de tweede ronde. Tijdens zijn zoektocht naar inspiratie duikt Michaels vervreemde broer Danny (Jim Deddes) onverwachts op en introduceert hem in de Rotterdamse gabberscene. Michael wordt een wereld ingezogen van snoeiharde beats, broederschap en drugs – maar wanneer de pillenhandel van Danny internationale proporties aanneemt, moeten de broers vechten voor hun leven.

Hardcore Never Dies is de nieuwe film van Gouden-Kalfwinnaar Jim Taihuttu (De Oost, Wolf, Rabat), met in de hoofdrollen Joes Brauers (All Stars en Zonen) en Jim Deddes (Mocro Maffia, Undercover, Joardy Season). Hardcore Never Dies is het speelfilmdebuut van zowel Rosa Still als Jordy Dijkshoorn, beter bekend als de frontman van De Likt. Huub Smit (New Kids, De Oost) en Joenoes Polnaija (De Oost) spelen belangrijke bijrollen. 

Merry Little Batman

Een komische animatiefilm voor alle leeftijden, die zich afspeelt in Gotham. Het is kerst en de stad lijkt verlost te zijn van alle misdaad, totdat… Batman komt vast te zitten in de sneeuw en zijn zoontje Damian moet het opnemen tegen grote schurken zoals de Joker en Penguin.

Your Christmas or Mine 2

Foute kerstfilms met misverstanden en cultuurverschillen, we zijn er gek op tijdens deze koude dagen. Het vervolg op Your Christmas or Mine lijkt daarvoor alles in huis te hebben. Your Christmas or Mine kreeg slechte beoordelingen bij de release in december vorig jaar, maar dat weerhield Amazon er niet van om een vervolg te laten maken op het met ongelukken overladen liefdesverhaal tussen James en Hayley. Het jonge stel vertrekt in deel 2 naar een luxe skigebied, voor een feestelijk uitje met het gezin. Maar het gaat al snel mis als een verwisseling in de boeking ertoe leidt dat de ouders naar de verkeerde accomodatie worden gestuurd. Leuk als je even alles wil vergeten.


HBO Max

HBO Max biedt een breed scala aan hoogwaardige content, waaronder exclusieve HBO-series, films en documentaires zoals Game of Thrones en de nieuwste blockbusters. Het aanbod wordt continu bijgewerkt. Betaal jaarlijks en je bespaart 40%.

My Gift: a Christmas Special from Carrie Underwood

Een kerstspecial met de bekroonde Carrie Underwood die haar eerste topalbum, My Gift debuteert. De special bevat vele innige momenten en performances, inclusief een duet met John Legend. 

Murder in Boston: Roots, Rampage, and Reckoning (seizoen 1 – aflevering 1)

Op 23 oktober 1989 slaat Charles Stuart alarm via 911, wanhopig melden dat hij en zijn zwangere vrouw, een blank echtpaar, zijn neergeschoten door een zwarte man. Het resulterende onderzoek doet decennia oude spanningen doet opleven en leidt tot grootschalige raciale profilering te midden van een mediastorm en twijfel over Stuarts verslag. De driedelige documentaireserie “Murder in Boston: Wortels, Woede & Verantwoording” vertelt het ingewikkelde verhaal van op ras gebaseerde vijandelijkheden in de stad en onthult hoe de haast om gerechtigheid te krijgen de gemeenschap wreed heeft gevormd. 



SkyShowtime

SkyShowtime is een streamingdienst die een uitgebreide collectie van films, series, sport, en kinderprogramma’s biedt. Het combineert content van bekende filmstudio’s zoals Dreamworks, Universal en Paramount. Het platform is gebruiksvriendelijk en laat je ook offline kijken. Bekijk welke korting op SkyShowtime je kunt krijgen.

The Legend of Barney Thomson

De kapper Barney Thompson leeft een oninteressant leven, maar dat slaat radicaal om wanneer hij wordt geïntroduceerd in de wereld van een serie moordenaar. 

Fast X

Snelle actie en veel achtervolgingen in snelle auto’s in Fast X. Dominic Toretto moet zijn familie en autogroep beschermen tegen Dante Reyes (Jason Momoa), de zoon van drugsbaron Hernan Reyes. Hij wil wraak wil nemen, nadat zijn familie heel hun fortuin verloor door de overval in Rio de Janeiro. Het is de tiende film van de reeks The Fast and the Furious, dus dan weet je wat je kunt verwachten.


Videoland

Videoland is een Nederlandse streamingdienst met veel aandacht voor Nederlandse producties. Je kunt onbeperkt kijken zonder reclames, ook naar series die op RTL te zien zijn. Ook kun je vooruit kijken naar series die op een later moment op RTL uitgezonden worden. De content wordt regelmatig vernieuwd, waardoor er altijd iets nieuws te bekijken is.

Eerste Hulp bij Kerst

Kerstavond. Even staat alles in het teken van gezellig samenzijn, een overdadig kerstdiner en cadeautjes uitpakken. Maar niet voor het zorgpersoneel op de spoedeisende hulp. Voor Lily, Ben, Yannick en Shanti is de nachtdienst nog maar net begonnen. Ook al zijn ze er beslist niet voor hun lol, de wereld heeft buiten de ziekenhuismuren nog maar weinig te bieden. Allemaal zijn ze Kerstavond ontvlucht. 

Voor het samenstellen van deze lijst hebben we – uiteraard met toestemming – gebruik gemaakt van de info van Nieuwdezeweek.nl

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.