Mail herinnering om hem later te lezen en te beantwoorden

Zo herinnert de Mail-app dat je nog een e-mail moet sturen

De Mail-app heeft een handige functie: de app kan je een herinnering sturen voor een e-mail. Dat is vooral handig als je er in eerste instantie geen tijd voor hebt.

Als je de hele dag door mailtjes krijgt, heb je niet altijd direct tijd om op alle mailtjes te beantwoorden. Gelukkig heeft de standaard Mail-app op de iPhone sinds iOS 16 (en vanaf macOS Ventura) iets nieuws. Je kan namelijk een herinnering instellen voor een e-mail op je iPhone. Hierdoor help je jezelf op een later moment herinneren om de e-mail te antwoorden, zodra jij er zelf tijd voor hebt. Hoe werkt deze handige functie?

Herinnering voor een e-mail krijgen op de iPhone

De functie zit enigszins verstopt in de Mail-app. Het is geen knop die meteen zichtbaar is, maar gelukkig lees je hier waar je hem kan vinden:

  1. Open de Mail-app op de iPhone, iPad of Mac.
  2. Ga naar je inbox en zoek de e-mail op waarvoor je een herinnering wil krijgen op bijvoorbeeld je iPhone.
  3. Veeg de e-mail in het inboxoverzicht naar rechts.
  4. Tik op de paarse knop Herinnering.
  5. Kies een moment waarop je de herinnering wil krijgen. Je kan kiezen tussen een uur, vanavond, morgen of Vraag later opnieuw. Met die laatste optie kun je zelf een datum en eventueel een tijdstip kiezen.

Een alternatieve manier om een herinnering in te stellen, doe je in de e-mail zelf. Open de mail en tik onderaan op het pijltje om te antwoorden. Vervolgens scroll je naar onderen en tik je op Herinnering.

Mail-app met herinnering instellen in iOS 16

De e-mail blijft in je inbox staan, maar toont een icoontje van een klokje en het tijdstip waarop je de herinnering krijgt. Er is ook een aparte postbus genaamd Herinneringen waarin alle e-mails staan waar je een herinnering voor ingesteld hebt en die nog niet zijn afgegaan. Je kan een e-mail op ieder moment naar links vegen om de herinnering te wissen.

Zodra het moment daar is, verschijnt de e-mail bovenaan in je inbox, met daarbij een label Herinnering om hem herkenbaar te maken. Als je in de instellingen van de Mail-app voor de desbetreffende inbox meldingen aan hebt staan, stuurt de Mail-app ook weer opnieuw een notificatie.

Mail Herinnering map: later antwoorden op een e-mail op je iPhone

Met de veegopties voor de Mail-app op iPhone en iPad is nog veel meer mogelijk. Wist je dat je deze acties ook kan aanpassen? We laten het je zien in onze tip.

Bekijk ook

Zo kun je veegacties aanpassen in de Mail-app op iPhone en iPad

In de Mail-app op iPhone en iPad kun je met veegbewegingen snel je e-mail wegwerken. In deze tip lees je hoe je de veegbewegingen van de Mail-app aanpast aan je eigen voorkeuren.