Reacties voor: Dit is de releasedatum van macOS Big Sur

Apple heeft de releasedatum van macOS Big Sur bekendgemaakt. Het zal niet lang meer duren voordat je met deze grote update aan de slag kan!
Lees het complete artikel → Dit is de releasedatum van macOS Big Sur
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 15 reacties

  1. Ik draai de beta op mijn privé MacBook, maar echt geen probleem tegen gekomen. Ziet er echt gaaf uit 👌🏻 Als ik de werk MacBook pak, voelt alles ineens toch een beetje oud

  2. Soms besef je niet dat je nog steeds een beta draait, vooral door de lengte van de beta, maar word je toch wakker geschud als er rechtsboven staat “beta big sur wordt vannacht geïnstalleerd”.

    Big Sur draait vooralsnog probleemloos op mijn productiemachine. 🙂

  3. Ik ben erg benieuwd of dat in Big Sur eindelijk het probleem met Safari wordt aangepakt waarbij het regelmatig niet mogelijk is om YouTube video’s af te spelen

  4. Origineel geplaatst door Maarten
    Ik ben erg benieuwd of dat in Big Sur eindelijk het probleem met Safari wordt aangepakt waarbij het regelmatig niet mogelijk is om YouTube video’s af te spelen

    Ik had ook problemen met het afspelen van YouTube content, maar met de laatst update (11.0.1) werkt het bij mij weer goed.

  5. Hoe langer het duurt…mijn oude Macbook draait geen Big Sur en op mijn nieuwe MacBook heb ik mijn werk apps geïnstalleerd. Kan het me niet permitteren de beta te installeren. Als Office 365 niet meer draait….. Geduld hebben dus.

  6. Ooit OS Catalina geïnstalleerd op mijn MB Pro, maar dat draaide voor geen meter. Na 2x een clean install zelfs niet, dus maar weer terug naar Mojave gegaan. Deze grote Sur durf ik dan ook helemaal niet aan. Heel erg jammer dat een MP Pro van een jaar of 4 oud super draait op Mojave maar te weinig power heeft om latere OS updates aan te kunnen.

  7. Origineel geplaatst door Zungoeie
    Ooit OS Catalina geïnstalleerd op mijn MB Pro, maar dat draaide voor geen meter. Na 2x een clean install zelfs niet, dus maar weer terug naar Mojave gegaan. Deze grote Sur durf ik dan ook helemaal niet aan. Heel erg jammer dat een MP Pro van een jaar of 4 oud super draait op Mojave maar te weinig power heeft om latere OS updates aan te kunnen.

    Soms zit er in bèta’s nog een heleboel zgn ‘debug en logging’ code om issues, errors etc af te vangen, terwijl die in de uiteindelijke code uit is gehaald. Het kan zijn dat dat de performance van bèta’s tov de uiteindelijke versie nadelig beïnvloedt.

    Misschien speelt dat hier ook en kun je straks vlekkeloos over ?

  8. Origineel geplaatst door Flitsje
    > [Origineel geplaatst door Zungoeie](#comment-864590)

    > Ooit OS Catalina geïnstalleerd op mijn MB Pro, maar dat draaide voor geen meter. Na 2x een clean install zelfs niet, dus maar weer terug naar Mojave gegaan. Deze grote Sur durf ik dan ook helemaal niet aan. Heel erg jammer dat een MP Pro van een jaar of 4 oud super draait op Mojave maar te weinig power heeft om latere OS updates aan te kunnen.

    Soms zit er in bèta’s nog een heleboel zgn ‘debug en logging’ code om issues, errors etc af te vangen, terwijl die in de uiteindelijke code uit is gehaald. Het kan zijn dat dat de performance van bèta’s tov de uiteindelijke versie nadelig beïnvloedt.

    Misschien speelt dat hier ook en kun je straks vlekkeloos over ?

    Dank voor je reactie. Het ging destijds bij Catalina om de gold master.. zelfs de updates die daarna volgenden hielpen niets. De performance bleef een draak. Ik kan tzt Big Sur eens proberen als ik weer eens een clean install nodig heb, maar ik heb er een heel hard hoofd in. Ik heb het gevoel dat de hardware van ‘niet-recente’ modellen steeds weer in de problemen komen met grote OS updates. Voorlopig blijf ik maar op Mojave draaien, dat werkt nog steeds bloedsnel zoals toen ik de MBP kocht 🙌🏻

  9. Ik draai ook al een tijdje de publieke beta op mijn MacBook Pro. Maar moet ik nu ook nog updaten als de officiële release uitkomt of is er dan helemaal geen verschil met de beta versie?

  10. @Ro: Welke MacBook uit welk jaar? Ik ben benieuwd hoe het gaat draaien op mijn 15” MBP late 2013.

  11. @Zungoeie: Ik heb een MacBook Air uit 2013 en draai tot nu toe de laatste macOS versie probleemloos. De MBA is vlot en de accuduur goed.

  12. Als ik hier een clean install van wil doen, hoe kan ik dat het beste aanpakken? Ik lees her en der wat over op een usb stick zetten. Maar kun je Mac BigSur dan gewoon vanaf de website downloaden ofzo? Want via de App Store kan ik het niet overzetten op usb toch?

  13. @Rik: je zou daarvan een bootable usb moeten kunnen maken. Even googelen voor de instructies

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.