macOS Monterey met iMac en MacBook.

Een andere Mac als tweede scherm voor je eigen Mac? Met macOS Monterey kan het

Als je een nieuwere Mac hebt, kun je met macOS Monterey een andere Mac als tweede scherm gebruiken. Je kan je scherm mirroren, maar ook uitbreiden dankzij AirPlay.

Apple ondersteunde jarenlang de Target Display Mode op de vroegere iMacs, waarmee je het kon gebruiken als tweede scherm voor bijvoorbeeld je MacBook. Tegenwoordig zijn de opties wat beperkter, want je komt al snel uit bij externe tools als Luna Display. Maar door de komst van AirPlay op de Mac in macOS Monterey, kun je straks ook zonder extra hulpmiddelen een Mac als tweede scherm voor je eigen Mac gebruiken.

macOS Monterey: een Mac als tweede scherm voor je eigen Mac

De toevoeging van AirPlay aan de Mac zal vooral van pas komen als je iets wil laten zien op een iPhone of iPad op het grotere scherm van een Mac, maar het opent ook deuren voor andere toepassingen. Op Apple’s pagina staat ook uitgelegd dat je vanaf een Mac content kan versturen naar een andere Mac via AirPlay. Maar het werkt ook voor het mirroren of het uitbreiden van je beeldscherm, zo kan MacRumors bevestigen. Dat betekent dat je bijvoorbeeld het beeldscherm van je MacBook kan uitbreiden naar een iMac, mits beide toestellen geschikt zijn.

Het is daarmee een soort vervanging van de Target Display Mode, hoewel er wel sprake kan zijn van enige vertraging. Bovendien is er sprake van enige compressie bij het afspelen van video’s van de ene Mac op de andere Mac.

macOS Monterey met iMac en MacBook.

Om de AirPlay-functie op een Mac te kunnen gebruiken, heb je een relatief nieuw model nodig. Het werkt namelijk alleen op een MacBook Pro uit 2018 of nieuwer, MacBook Air uit 2018 of nieuwer, iMac uit 2019 of nieuwer, iMac Pro, Mac mini 2020 en Mac Pro 2019. Dit geldt voor beide Macs, dus zowel de verzender als de ontvanger.

In macOS Monterey voegt Apple allerlei nieuwe functies toe, waaronder dus uitgebreide ondersteuning voor AirPlay. Andere verbeteringen zijn onder andere Universal Control en de nieuwe Safari. Op onze pagina lees je er meer over.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juni 2021, 11:22
Bron Bron MacRumors
Categorie Mac & macOS
Onderwerp macOS 12
Software macOS 12 Monterey

macOS 12

macOS 12 is de aankomende grote software-update van macOS. Het is de opvolger van macOS Big Sur (macOS 11). Naar verwachting verschijnt macOS 12 eind 2021 en kondigt Apple de update aan tijdens de WWDC 2021 in juni. We verwachten in deze versie weer een aantal nieuwe functies en verbeteringen. Mogelijk verfijnt Apple de grote veranderingen die in 2020 doorgevoerd werden, zoals het nieuwe design. Lees hier alles wat we al weten over macOS 12.

macOS 12
6 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.