Luna Display met MacBooks

Luna Display 4.0 laat je oudere Mac-gebruiken als tweede scherm

De makers van Luna Display zitten in een lastig parket. Apple heeft de functie om je iPad als tweede scherm te gebruiken toegevoegd aan macOS Catalina. Luna Display zoekt nu naar andere mogelijkheden, zoals de nieuwe Mac-naar-Mac modus.

Luna Display 4.0 met Mac-to-Mac modus

In Luna Display 4.0 zit de mogelijkheid om een oude Mac(Book) te gebruiken als tweede scherm voor je Mac. Dit moet net zo gemakkelijk werken als Sidecar van Apple zelf. Het bedrijf noemt het Mac-to-Mac modus en zegt dat je hiermee het maximale kunt halen uit apparaten die je nog hebt liggen. “Apple heeft altijd de producten aangeprezen als losstaand, niet om tegelijk te gebruiken”, leggen de makers van Luna Display uit. “Je kan weliswaar apparaten verbinden met AirDrop, of verder gaan in Safari of de Berichten-app op een ander apparaat. Maar het idee blijft hetzelfde: je pakt het ene product op en legt het andere neer.”


Met Luna Display 4.0 kun je een nog rondslingerende iPad of Mac nu gebruiken om je werkoppervlak te vergroten. Het verschil met Apple is dat Luna Display nu probeert om je meerdere producten tegelijk te laten gebruiken. Bovendien zit er nog een ander pluspunt aan: het werkt ook met oudere modellen.

Sidecar vereist macOS Catalina en alleen in combinatie met bepaalde iPads en Macs. Bij Luna Display kun je teruggaan tot macOS El Capitan uit 2015. De secundaire Mac mag zelfs nog iets ouder zijn en draaien op macOS Mountain Lion uit 2012.

Bij Luna Display zit je wel vast aan een accessoire: je moet een dongle inpluggen in de primaire Mac. Er zijn versies voor USB-C en Mini DisplayPort. Daarnaast moet je geschikte software installeren. Het werkt draadloos en de twee apparaten moeten op hetzelfde netwerk zijn aangemeld. Het kost $69 via de website van de ontwikkelaar. Speciaal voor dit moment is er nu een korting van 25%.

Luna Display met MacBooks

Met deze nieuwe Mac-modus en ondersteuning voor veel meer iPads en Macs dan Sidecar heeft deze aanbieder een manier gevonden om toch iets unieks te bieden.

Bekijk ook

Zo werkt Apple Sidecar: gebruik je iPad als tweede scherm voor je Mac

Met Apple Sidecar kun je je iPad gebruiken als tweede scherm voor je Mac. Hoe werkt het en met welke apps werkt Sidecar al? Je leest het in deze tip!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 oktober 2019 om 20:07
Onderwerp
Categorie
Mac & macOS
Device
Mac
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.