Reacties voor: Onderzoek: ‘iPhone X heeft beste smartphonescherm ooit’

De iPhone X heeft volgens de website DisplayMate het beste smartphonescherm ooit. In een uitgebreide test is gekeken naar allerlei aspecten en de experts waren erg onder de indruk. Het glazen design lijkt echter ook kanttekeningen te hebben.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 21 reacties

  1. Hoesje, glaasje, inboedel/kostbare verzekering en Apple care plus, denk dat ik wel veilig ben😅

  2. Ben ik te kritisch? Er zit toch een ietwat blauwe waas over het wit.
    Ook niet gek, nadeel van amoled is ook dat de witwaarde nooit zo in orde was als op een IPS lcd-panel, daar is witwaarde beter.

  3. @DD: Ook Apple care, zelfs. Voordeliger dan de meeste verzekeringen…

  4. Volgens mij was dat de Note 8, heb zelf de X maar die is marginaal beter/mooier dan de 8 Plus en lang niet zo mooi als de S8/Note 8 ,had er veel meer van verwacht. Maar design en handzaamheid is fantastisch van de X.

  5. Origineel geplaatst door Rick
    Volgens mij was dat de Note 8, heb zelf de X maar die is marginaal beter/mooier dan de 8 Plus en lang niet zo mooi als de S8/Note 8 ,had er veel meer van verwacht. Maar design en handzaamheid is fantastisch van de X.

    Ps klopt geen moer van deze lap tekst, de Note 8 heeft een helderheid van 1200nitz tov de 600 van de X, dus kan nooit het helderste scherm ooit zijn.

  6. Dat inbranden zal wel meevallen. Gebeurt op de Apple Watch ook niet. Ook niet als je van wijzerplaat wisselt. En ik heb hem inmiddels zo’n 3 jaar! (1e generatie)

  7. @Rick: Laat ik nou precies het zelfde hebben gelezen, vraag me af hoe betrouwbaar bovenstaand bericht is!

  8. Mooi resultaat maar laten we de resultaten van de iPhone 7 van meer dan een jaar geleden niet vergeten:
    Betere reflectie dan de X: 4.4 vs 4.5
    Betere helderheid dan de X : 705 vs 634 nits
    Vergelijkbare Kleurechtheid. >100%
    Uiteraard heeft OLED betere papieren op een aantal aspecten

    Punt is dat het weer een mooi stapje voorwaarts is maar niemand met een iPhone 6 of meer hoeft zich zorgen te maken dat mensen met een X mijlenver voorliggen.Het is gewoon weer een heel klein beetje beter….

  9. Waar blijft het mooie design als je het toestel in een hoesje stopt? (Mijn X zit sinds zaterdag wel in een leren case). Ondanks ik het een fijn apparaat vind voelt het allemaal wel kwetsbaarder met al dat glas…

    Waarom wordt niet vermeld dat je eerst even je inboedelverzekering moet checken op dekking bij schade?

    En als je van opzij op het scherm kijkt is er een blauwe kleurzweem te zien

  10. @Maikel: Hoezo Apple Care goedkoper dan verzekering? Ik heb voor 3,60 euro per maand voor mijn hele gezin een kostbaarheden buitenshuis dekking. Voor álle kostbaarheden. Wel een maximum van 1000 euro per gebeurtenis, maar zonder eigen risico. Goedkoper kan denk ik niet. (Maar het geldt alleen buitenshuis)

  11. Origineel geplaatst door Rick
    Volgens mij was dat de Note 8, heb zelf de X maar die is marginaal beter/mooier dan de 8 Plus en lang niet zo mooi als de S8/Note 8 ,had er veel meer van verwacht. Maar design en handzaamheid is fantastisch van de X.

    Origineel geplaatst door Rick
    Ps klopt geen moer van deze lap tekst, de Note 8 heeft een helderheid van 1200nitz tov de 600 van de X, dus kan nooit het helderste scherm ooit zijn.

    Sorry, max 1200 nits op een beperkt vlak, maar niet op het volledige scherm, dan wordt het gedimd. Moest je 1200 nits op een volledig scherm doen is je batterij na 5 minuten leeg… dit werkt zo voor alle oled schermen; op het volledig scherm heeft de Note dus minder dan 600

  12. Origineel geplaatst door Rick
    Volgens mij was dat de Note 8, heb zelf de X maar die is marginaal beter/mooier dan de 8 Plus en lang niet zo mooi als de S8/Note 8 ,had er veel meer van verwacht. Maar design en handzaamheid is fantastisch van de X.

    Ik blijf erbij ik zie het niet.
    Heb zelf de 8plus en blijf dat toch mooier Vinden
    Vooral true tone
    Het is het geld niet waard

  13. Origineel geplaatst door Macaanzee
    @Maikel: hoezo Apple Care goedkoper dan verzekering? Ik heb voor 3,60 euro per maand voor mijn hele gezin een kostbaarheden buitenshuis dekking. Voor álle kostbaarheden. Wel een maximum van 1000 euro per gebeurtenis, maar zonder eigen risico. Goedkoper kan denk ik niet. (Maar het geldt alleen buitenshuis)

    Tja, wat is dat buitenshuis nou waard? Laat jij je iPhone van de tafel afvallen dan gaat er gewoon een formulier naar de verzekering dat het gebeurd is tijdens de hond uitlaten, of niet soms… ?

  14. @Robert: Ik heb zelf de iPhone X. Het OLED-scherm is prachtig, maar in vergelijking met de 8 plus is er inderdaad niet zo heel veel verschil. Het LCD-paneel van de 8 plus is dus eigenlijk al van een heel hoge kwaliteit.

  15. Dit is minder.
    Heb het al vaker gehoord.

  16. @Macaanzee: Het verschil zit hem vooral in het gemak van AppleCare. Als je toestel valt of op een andere manier schade oploopt bel je naar AppleCare en dan sturen ze je dezelfde dag nog een nieuw toestel op, vervolgens heb je tien dagen om je kapotte toestel naar hun op te sturen.

    Ik ben goed verzekerd en zou in principe geen AppleCare nodig hebben maar mijn ervaring is dat ‘normale’ verzekeringsmaatschappijen vaak moeilijk gaan doen als het om een mobiel gaat. Verplichten tot reparatie ipv vervangen en dan vaak ook nog verplichten tot reparatie bij zeer onbekwame bedrijven als DynaRepair.

  17. @Macaanzee: Ga jij maar eens heeeel goed navragen wat er gebeurd als jij je X laat vallen…De meeste verzekeraars hebben de X al als uitzondering uit hun pakket gegooid.

    @Toine: De betere verzekeraars hebben mij per mail laten weten dat niet alles zomaar wordt meegenomen in de verzekering. Steeds meer verzekeraars hebben een smartphone – en tabletverzekering.

  18. Op de iphone 8plus zie je meer.
    Kijk maar.

    https://youtu.be/yi0kdxfl-7M.

  19. Een test waarbij de X er goed uitkomt, wordt zonder meer geloofd. Een test waarbij dat niet zo is, wordt gewantrouwd. Geweldig artikel.

  20. @ruben: een bendgate wordt zomaar geloofd, maar wie heeft er echt last van. fantastisch

  21. Was bij de Apple store. Toch even kijken en inderdaad verbaasd over het scherm. De calendar app stond open en ok dacht dat er een sticker of papier op het scherm zat. Bizarre ervaring. Mooi scherm!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.