IKEA oplader voor iPhone

‘Apple heeft in iOS 11.1 sneller draadloos opladen geactiveerd’

In iOS 11.1 heeft Apple sneller draadloos opladen geactiveerd: in plaats van opladen met 5 Watt kan het nu met 7,5 Watt. Alleen hebben nog weinig mensen er iets van gemerkt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

IKEA oplader voor iPhone

In onze iPhone 8 review mopperden we over het feit dat draadloos opladen niet zo snel gaat. Apple beloofde dat er een software-update aan zou komen, die sneller opladen mogelijk maakt. Intussen blijkt de update al beschikbaar te zijn: het zit verwerkt in iOS 11.1 dat een week geleden verscheen. Toch had nog niemand het snellere opladen opgemerkt.

Update 14 november: Het lijkt erop dat de Apple-medewerker niet helemaal de waarheid sprak. Volgens de nieuwste info wordt sneller draadloos opladen namelijk pas in iOS 11.2 geactiveerd.

Sneller draadloos opladen in iOS 11.1

Apple heeft bevestigd tegenover ifun.de dat sneller draadloos opladen is geactiveerd in iOS 11.1. In plaats van 5 Watt kun je op geschikte laders nu opladen met 7,5 Watt. Onduidelijk is nog of de opladers van Belkin, Mophie, Anker en andere aanbieders het ook meteen ondersteunen, al bieden ze op papier wel de hogere vermogens. De 3-voudige Nordmarke van IKEA geeft 5 Watt per oplaadpunt en zal dus niet sneller gaan laden na het installeren van iOS 11.1.

Hieronder enkele wattages die we in ons overzicht van draadloze opladers hebben genoemd:

  • IKEA Nordmarke, Riggad, Rallen en Hektar: 5 Watt
  • Belkin Qi: 5 Watt
  • Belkin Boost Up: 7,5 Watt
  • Mophie Wireless Charging Base: 7,5 Watt
  • Xtorm Wireless Fast Charging: 10 Watt

We weten nog niet met welk vermogen Apple’s eigen AirPower-mat oplaadt, maar het zou kunnen gaan om 7,5 Watt. Deze laadmat moet in de loop van 2018 op de markt komen. Een concrete datum en verkoopprijs zijn nog niet bekendgemaakt. Wel was er onlangs een Poolse webwinkel die een prijs rond de €239 vermeldde, maar het lijkt ons eerder een foutje (of een publiciteitsstunt).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2017, 12:06
Categorie iOS
Onderwerpen draadloos opladen, ios 11
Devices iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X

Actuele iPhone 8 deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.