iPhone X hoekje

iPhone X-scherm kapot? Apple rekent €320 reparatiekosten

Heb je een iPhone X, dan is niet onverstandig om AppleCare af te sluiten of een hoesje te kopen. Een schermreparatie buiten de garantie kost namelijk €320.

De iPhone X pre-order ging vandaag van start en als je bij één van de gelukkigen zit, dan is het misschien geen gek idee om daar en AppleCare-verzekering bij af te sluiten. De prijzen voor schermreparatie zijn namelijk aan de forse kant, want Apple rekent ruim €320 voor een kapot iPhone X-scherm buiten de garantie.

iPhone X hoekje

Schermreparatie iPhone X

De iPhone X is de eerste iPhone met een OLED-scherm en daar staat een flink hoog prijskaartje tegenover. Niet alleen bij de aankoopwaarde, maar ook als het scherm kapot gaat als je de iPhone X bijvoorbeeld uit je handen laat vallen. Uit Apple’s bijgewerkte overzicht van serviceprijzen blijkt namelijk dat ze €321,10 rekenen voor een iPhone X-schermreparatie buiten de garantie, inclusief €12,10 voor eventuele verzendkosten. Dit is aanzienlijk hoger dan bij de overige modellen, want bij de iPhone 8 Plus betaal je €201,10 en bij de iPhone 8 €181,10.

Heb je nog andere schade die buiten de iPhone-garantie valt, dan kun je helemaal je portemonnee open trekken. Voor alle overige schade aan het toestel betaal je namelijk €611,10, wederom inclusief €12,10 verzendkosten. Ter vergelijking: bij de iPhone 7 en iPhone 8 heeft dit bedrag een hoogte van respectievelijk €371,10 en €401,10. Voor het bedrag van €611,10 van de iPhone X kun je momenteel bijna een gloednieuwe iPhone kopen bij Apple (bijvoorbeeld de iPhone 7)

De servicekosten voor de iPhone X zijn dus aanzienlijk hoger dan bij de overige modellen, waardoor AppleCare+ voor de iPhone X geen overbodige luxe lijkt. Hier betaal je €229 voor, waarna je nog eens €29 bij schermschade en €99 bij overige schade moet bijbetalen. Een goedkopere oplossing is om een stevig hoesje voor je iPhone X te bestellen, waardoor de kans op een gebroken iPhone-scherm wat kleiner wordt.

Reparatie bij iPhone 8
AppleCare voor de nieuwe iPhone 8 en iPhone 7 is een stuk goedkoper, want daar kost de extra verzekering €149. Echter geldt ook bij deze iPhones dat je €29 moet bijbetalen voor een schermreparatie en €99 voor overige schade. Dat de kosten voor de overige schade bij de iPhone 8 (€401,10) en iPhone 8 Plus (€451,10) hoger liggen dan bij vorige modellen, wordt zeer waarschijnlijk veroorzaakt door de glazen behuizing. De glazen achterkant zou namelijk lastiger te repareren zijn, waardoor de kosten een stuk hoger liggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2017, 15:17
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone X, reparatie
Device iPhone X

Actuele iPhone X deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.