Apple biedt vanaf iOS 11.2 korting op apps met maandbetaling

Binnenkort vind je in de App Store apps met maandbetaling extra goedkoop proberen. Ontwikkelaars krijgen namelijk de mogelijkheid om introductieprijzen te hanteren, zodat gebruikers voordeliger in kunnen stappen.

Ontwikkelaars kunnen hun apps al een tijdje met maandbetaling aanbieden. Vanaf iOS 11.2 komt er meer flexibiliteit op dat gebied. Apple heeft in de releasenotes van iOS 11.2 beta 2 vandaag laten weten dat ontwikkelaars een goedkope introductie kunnen aanbieden, zodat gebruikers gemakkelijker kunnen kennismaken.


App Store appicoontjes

Meer flexibiliteit bij apps met maandbetaling in iOS 11.2

In juni 2016 kondigde Apple aan dat meer apps gebruik mochten maken van een abonnementenmodel. Voorheen was dit voorbehouden aan enkele appcategorieën (zoals kranten en tijdschriften), maar sinds enige tijd kunnen ook apps in andere categorieën iets dergelijks aanbieden. In juli van dit jaar nam Apple al enkele stappen om te zorgen dat gebruikers langer blijven hangen, maar vanaf iOS 11.2 komen er een extra optie bij.

Apple laat ontwikkelaars introductieprijzen aanbieden. Dat wil zeggen dat je tegen een voordelig tarief kunt proberen, waarbij je na verloop van tijd overstapt naar het normale tarief. Voorheen konden ontwikkelaars alleen een gratis proefabonnement bieden, maar nu komt daar dus de optie voor een voordelige introductieprijs bij. Goed nieuws dus voor mensen die zich willen abonneren op een app, maar de instapprijs te hoog vinden om het te proberen.

Ontwikkelaars kunnen er met ingang van iOS 11.2 gebruik van maken. iOS 11.2 is momenteel bij Apple in ontwikkeling en zal naar verwachting in december beschikbaar komen. Grote kans dus dat we vlak voor de feestdagen kunnen profiteren van deze nieuwe mogelijkheid.

Bekijk ook

Alles over App Store abonnementen: beheren, opzeggen en misleiding

Steeds meer apps gebruiken abonnementen voor extra functies. Je kunt het lidmaatschap automatisch verlengen of tijdig opzeggen en in deze tip lees je hoe dat werkt. We bespreken ook hoe je misleiding voorkomt.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.