1Password 8 voor Mac early access.

1Password 8 voor Mac nu als early access: opgefrist design, maar alleen met betaald account

1Password, de populaire wachtwoordenapp voor Apple-gebruikers, krijgt later dit jaar een update naar versie 8. 1Password 8 voor de Mac is nu als early access beschikbaar.

1Password is al jarenlang onder Apple-gebruikers een populaire wachtwoordenapp. Met de app sla je niet alleen wachtwoorden op en maak je unieke veilige wachtwoorden aan, maar stel je ook tweestapsverificatiecodes in en bewaar je andere belangrijke documenten zoals pincodes en meer. Ruim drie jaar na de komst van 1Password 7 verschijnt versie 8 later dit jaar, maar voor wie niet kan wachten is er de early access. Iedereen kan zich aanmelden, maar er is wel een aantal zaken om rekening mee te houden.

1Password 8: vereist een betaald 1Password-account

Eén van de grootste veranderingen is dat je voor 1Password 8 voor Mac een 1Password-account moet hebben. Je digitale kluis kan vanaf die versie niet meer gesynchroniseerd worden met iCloud of Dropbox. Je hebt daardoor een betaald lidmaatschap nodig om de nieuwe versie te kunnen gebruiken. Volgens David Teare, één van de oprichters, is het delen van kluizen en wachtwoorden via de eigen 1Password-accounts een stuk makkelijker. Tegenover Engadget zegt Teare dat dat één van de redenen is dat er geen ondersteuning meer in zit voor synchronisatie via diensten van derden.

1Password 8 Mac design.

Gebruikers met een 1Password-licentie krijgen korting op de betaalde 1Password-accounts. Je kan dan 50% korting krijgen op de eerste drie jaar. Een 1Password-account kost $2,99 per maand. Ben je van plan om versie 8 al te testen voordat deze officieel uitkomt, dan is het belangrijk dat je eerst een 1Password-account aanmaakt (als je die niet al hebt) en deze toevoegt aan je huidige 1Password-app.

Het opgefriste design geeft je de mogelijkheid om bovenaan te filteren op categorie. Dat maakt het volgens de makers veel makkelijker om meteen te vinden wat je zoekt. De balk aan de zijkant bevat daardoor alleen nog je kluizen en opgeslagen gegevens. De app geeft ook duidelijker aan welke kluizen privé zijn en welke gedeeld. De zoekfunctie is ook verbeterd met een nieuwe Quick Find-optie, waar je tijdens het typen al resultaten krijgt met een dropdown-menuutje.

1Password 8 voor Mac zoeken.

De Wachttoren-functie biedt ook meer opties. Deze functie houdt in de gaten welke wachtwoorden mogelijk in datalekken voorkomen en waarschuwt voor eenvoudige of hergebruikte wachtwoorden. Op de nieuwe overzichtspagina zie je op een eenvoudige manier hoe het met jouw kluis zit.

1Password 8 voor Mac met nieuwe wachttoren.

Andere verbeteringen in 1Password 8 voor Mac zijn het eenvoudiger bijwerken van gegevens, een nieuwe wachtwoordengenerator en het makkelijker toevoegen van bijlages. Ook het aanmaken van nieuwe accounts is dankzij een bijgewerkte versie van 1Password in de browser een stukje makkelijker.

Op deze pagina vind je instructies hoe je 1Password 8 voor Mac nu al kan gebruiken. De definitieve versie wordt later dit jaar verwacht. De makers werken ook aan nieuwe versies voor iPhone, iPad en Android.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1Password

1Password is een van de bekendste wachtwoordenapps voor iPhone, iPad en Mac. De app wordt gemaakt door AgileBits en loopt vaak voorop met nieuwe functies. Met 1Password kun je wachtwoorden, creditcardnummers en andere vertrouwelijke informatie veilig opslaan. Hieronder zie je onze belangrijkste artikelen over 1Password.

1Password
18 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.