Deze Lock Adapter moet diefstal van je Mac Studio voorkomen

Wat als je dure Mac Studio-computer wordt gestolen? Om diefstal nét iets moeilijker te maken komt er binnenkort een Lock Adapter voor Mac Studio, waarmee je aankoop stevig kunt vastzetten.

Een iMac neem je niet zomaar onder je arm mee en ook een Mac Pro laat je niet zomaar in je rugzak glijden. Maar door het kleine formaat van de Mac Studio kan dit een gewild object worden voor dieven en inbrekers. Dit kun je voorkomen met de Lock Adapter die Apple binnenkort van plan is te gaan verkopen. Hij is ontwikkeld door een externe partij. Aan de onderkant van de Mac Studio zit een gat, dat volgens sommigen bedoeld was voor een Kensington-slot. Dit is een bekende oplossing om je computer of beeldscherm vast te zetten. Een standaard Kensington-slot is echter niet geschikt voor de Mac Studio: het is te groot en het past niet goed. Maar de oplossing is nabij.


In een memo in handen van MacRumors is te lezen dat er een Lock Adapter komt waarmee je je computer fysiek kunt vastmaken, zonder de modificeren of te beschadigen. Over de prijs is nog niets bekend, maar bij de prullenbakvariant van de Mac Pro verkoopt Apple een speciaal slot, waarmee je niet binnenin kunt komen. Die kost €55,- maar heeft een iets andere insteek: het is bedoeld om diefstal van interne componenten te voorkomen. Bij de Mac Studio speelt dat niet omdat die niet open is te krijgen, zo meldde onder andere YouTuber MKBHD op Twitter.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Het compacte design en de hoge prijs maken de Mac Studio interessant om mee aan de haal te gaan. Hij is behoorlijk zwaar (2,7 kg voor de variant met M1 Max en zelfs 3,6 kg voor de M1 Ultra-variant), maar is tegelijk gemakkelijk te verstoppen. Ook een Mac Studio hebben? Hij is vandaag officieel in de verkoop gegaan!

De Mac Studio is vanaf €2.329 verkrijgbaar. Aanvullende maatwerk-varianten zijn samen te stellen op de website van Apple.

Op termijn verwachten we lagere prijzen bij de volgende winkels:

Bekijk ook

Dit is de Mac Studio 2023: Apple's desktopcomputer is nog krachtiger

Apple heeft de Mac Studio vernieuwd. Deze desktop Mac voor de veeleisende gebruiker is voorzien van een M2 Max- of M2 Ultra-chip. Qua uiterlijk is er niet veel veranderd, maar binnenin draait de Mac Studio op de meest krachtige Apple Silicon-chip tot nu toe. Wat er verder nog is vernieuwd? Dat lees je hier!

Mac Studio

De Mac Studio is Apple's krachtige desktop-Mac. De Mac Studio is ongeveer even groot als twee Mac mini's op elkaar. Het eerste model uit 2022 had een M1 Max- of M1 Ultra-chip, maar het nieuwste model uit juni 2023 heeft een M2 Max en M2 Ultra-chip en andere verbeterde specs. Om de Mac Studio te gebruiken, heb je wel een extern scherm (zoals het Apple Studio Display), toetsenbord en muis of trackpad nodig. Lees meer over de Mac Studio op onze pagina's.

Mac Studio

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.