Instellingen herstellen op een iPhone.

Alle instellingen herstellen van je iPhone en iPad: zo doe je dat

Als je op je iPhone of iPad tegen problemen aanloopt, dan kun je de instellingen herstellen. Hierdoor worden de meeste opties teruggezet naar de standaardinstellingen, zonder gegevens te verliezen. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt.

iPhone-instellingen herstellen: zo werkt het

Als er iets niet goed werkt of je loopt tegen hardnekkige problemen aan, dan kun je ervoor kiezen om je iPhone naar fabrieksinstellingen terug te zetten of om je iPhone te herstellen en compleet opnieuw in te richten. Je bent dan echter wel lang bezig met het terugzetten van een reservekopie of het opnieuw indelen van je iPhone. Er is een minder drastische oplossing, die je mogelijk van je problemen kan afhelpen namelijk het herstellen van je instellingen. Daarbij raak je geen gegevens kwijt en hoef je ook geen backups terug te zetten.

Netwerkinstellingen herstellen

Loop je tegen problemen met Wi-Fi aan of doet je internet het niet goed, dan kan het helpen om je netwerkinstellingen te herstellen. Het gevolg is dat je wel de wachtwoorden van je draadloze netwerk (Wi-Fi) weer opnieuw moet invoeren, maar verder blijft alles intact. Probeer dit als eerste, als het alleen om verbindingsproblemen gaat.

Algemene instellingen herstellen: zo doe je dat

Lost het herstellen van de netwerkinstellingen niets op of gaat het om een ander hardnekkig probleem dat niets met internet te maken heeft, dan kun je ook de algemene instellingen herstellen.

Hierbij wordt alles in de Instellingen-app teruggezet naar de beginwaarden. Dat betekent dus dat je de volgende dingen opnieuw moet instellen: helderheid, wallpaper, Wi-Fi, Bluetooth, berichtgeving, privacy-instellingen, knoppen in het Bedieningspaneel, instellingen voor Niet storen, toegangscode, Touch ID/Face ID en meer. Je blijft wel ingelogd met je iCloud- en Apple ID-accounts.

Let op: je raakt dus geen opgeslagen gegevens, apps of andere gegevens kwijt. Al je muziek, foto’s en opgeslagen bestanden blijven behouden.

Om je instellingen te herstellen, doe je het volgende:

  1. Ga naar Instellingen > Algemeen.
  2. Scroll naar onderen en tik op Stel opnieuw in.
  3. Kies voor de optie Herstel alle instellingen en voer je toegangscode in.

Instellingen herstellen iPhone

Volg de stappen die in beeld verschijnen en bevestig dat je de instellingen wil herstellen. Je iPhone of iPad wordt opnieuw opgestart en je komt weer op het toegangsscherm terecht. Vergeet na het herstellen van de instellingen niet om een nieuwe toegangscode aan te maken en Touch ID of Face ID te activeren.

Je ziet ook nog enkele andere opties:

Instellingen herstellen op een iPhone.

Meer tips om je iPhone te herstellen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2020
Categorie Basisfuncties
Onderwerp herstellen