Instellingen herstellen op een iPhone.

Alle instellingen herstellen van je iPhone en iPad: zo doe je dat

Als je op je iPhone of iPad tegen problemen aanloopt, dan kun je de instellingen herstellen. Hierdoor worden de meeste opties teruggezet naar de standaardinstellingen, zonder gegevens te verliezen. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt.

Instellingen herstellen

Als er iets niet goed werkt of je loopt tegen problemen aan, dan kun je ervoor kiezen om je iPhone te herstellen en opnieuw in te richten. Je bent dan echter wel lang bezig met het terugzetten van een reservekopie of het opnieuw indelen van je iPhone. Er is ook nog een andere manier die wellicht je problemen kan oplossen, namelijk het herstellen van je instellingen.

Instellingen herstellen: zo doe je dat

Bij problemen met je iPhone of iPad kun je verschillende opties proberen. Een herstart van je iPhone doet vaak al wonderen, waardoor je ook geen gegevens kwijtraakt of dingen opnieuw moet instellen. Als je iPhone daarna nog steeds niet naar behoren werkt, kun je proberen om de netwerkinstellingen te herstellen. Lost ook dat niets op, dan kun je doorgaan met het herstellen van álle instellingen.

Instellingen herstellen op een iPhone.

Bij het herstellen van je instellingen wordt alles van de Instellingen-app weer opnieuw ingesteld. Dat betekent dus instellingen als helderheid, achtergrond, Wi-Fi, Bluetooth, berichtgeving, knoppen in het Bedieningspaneel, instellingen voor Niet storen, toegangscode en Touch ID/Face ID en meer. Je blijft wel ingelogd met je iCloud- en Apple ID-accounts.

Let op: je raakt dus geen opgeslagen gegevens, apps of andere gegevens kwijt. Al je muziek, foto’s en opgeslagen bestanden blijven behouden.

Om je instellingen te herstellen, doe je het volgende:

  1. Ga naar Instellingen > Algemeen.
  2. Scroll naar onderen en tik op Stel opnieuw in.
  3. Kies voor de optie Herstel alle instellingen en voer je toegangscode in.

Herstel alle instellingen.

Volg de stappen die in beeld verschijnen en bevestig dat je de instellingen wil herstellen. Je iPhone of iPad wordt opnieuw opgestart en je komt weer op het toegangsscherm terecht. Vergeet na het herstellen van de instellingen niet om een nieuwe toegangscode aan te maken en Touch ID of Face ID te activeren.

Meer tips om je iPhone te herstellen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2019
Categorie Basisfuncties
Onderwerp herstellen