iPhone 8 concept zwart

‘Nieuwe 3D-camera zorgt voor vertraging bij iPhone 8’

De iPhone 8 verschijnt waarschijnlijk een stuk later dan gedacht. De nieuwe 3D-camera zou daarvan de oorzaak zijn, want de massaproductie daarvan laat nog even op zich wachten.

Het begint er steeds meer op te lijken dat de iPhone 8, of iPhone Edition, later verschijnt dan eerst gedacht werd. Vanmorgen maakte de Japanse site Macotakara al melding dat deze nieuwe iPhone 8 later verschijnt dan de iPhone 7s en nu meldt iGeneration dat de nieuwe 3D-camera de boosdoener is die zorgt voor deze vertraging.


iPhone 8 concept zwart

‘3D-camera zorgt voor vertraging iPhone 8’

De 3D-camera zou volgens geruchten een belangrijk nieuw onderdeel zijn van de iPhone 8. Met de 3D-camera in de frontcamera van de iPhone 8 zou gezichtsidentificatie mogelijk worden. De camera kan ook diepte zien en objecten herkennen, wat weer gebruikt kan worden voor augmented reality-functies in de nieuwe iPhone. Er werd ook al gesproken over 3D-selfies, zodat je een 3D-versie van jezelf bijvoorbeeld kunt gebruiken in een game.

De benodigde sensoren voor deze 3D-camera zouden afkomstig zijn van STMicroelectronics. In een financieel rapport maakt het bedrijf melding van een grote investering in nieuwe producten, maar noemt Apple (uiteraard) niet bij naam. De massaproductie van de nodige sensoren zou echter lang op zich wachten, waardoor dit niet op tijd klaar is voor een beschikbaarheid in september. Dit komt overeen met een bericht van vorige week, waarin gesteld werd dat de massaproductie van de iPhone 8 pas in september van start gaat. Normaal gesproken start Apple in de zomermaanden met de massaproductie, zodat het nieuwe model ergens in september in de winkels ligt.

Bekijk ook

'iPhone 8 heeft ingebouwde vingerscanner, massaproductie start in september'

Apple heeft een eigen vingerafdrukscanner ontwikkeld, die in de iPhone 8 wordt gebruikt. De massaproductie daarvan begint in september 2017.

Reken er dus maar op dat je voor de iPhone 8 nog wel wat geduld moet opbrengen. Hoewel de aankondiging wel al in september verwacht wordt, kan het waarschijnlijk nog wel een paar maanden duren voordat de compleet nieuwe iPhone 8 daadwerkelijk in de schappen ligt. Dat wil echter niet zeggen dat er in september helemaal geen nieuwe iPhones verschijnen, want de iPhone 7s en iPhone 7s Plus zouden nog wel op tijd zijn. Deze modellen zouden veel weg hebben van de iPhone 7-serie, maar wel uitgerust zijn met draadloos opladen. De ‘revolutionaire 3D-camera’ lijkt echter alleen bestemd voor de iPhone 8.

Bekijk ook

'iPhone 8 krijgt gezichtsherkenning dankzij revolutionaire 3D-camera'

De frontcamera van de iPhone 8 wordt volgens nieuwe geruchten revolutionair. De camera zou 3D-functie krijgen voor gezichtsherkenning, iris scan en 3D-selfies.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.