iPhone 8 concept zwart

‘iPhone 8 krijgt gezichtsherkenning dankzij revolutionaire 3D-camera’

De frontcamera van de iPhone 8 wordt volgens nieuwe geruchten revolutionair. De camera zou 3D-functie krijgen voor gezichtsherkenning, iris scan en 3D-selfies.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Als we de nieuwste geruchten van de iPhone 8 mogen geloven, krijgt deze een revolutionaire verbetering wat betreft de FaceTime-camera. Volgens de betrouwbare Ming-Chi Kuo krijgt de iPhone 8 een 3D-camera, zodat deze diepte kan zien. Dankzij deze techniek moet gezichtsherkenning mogelijk zijn.

iPhone 8 concept zwart

‘iPhone 8 met gezichtsherkenning, irisscanner en 3D selfies’

De betrouwbare Ming-Chi Kuo had het al eerder over nieuwe biometrische manieren om een gebruiker te herkennen en deze keer is hij wat concreter. De iPhone 8 krijgt volgens hem een nieuwe FaceTime-camera, met allerlei extra functies. Behalve het maken van een simpele foto, heeft deze ook 3D-technologie. Hierdoor kan de camera allerlei zaken analyseren, waardoor bijvoorbeeld gezichtsherkenning mogelijk is. Ook een irisscanner zou daardoor tot de mogelijkheden behoren. En met een 3D-selfie komen er ook meer mogelijkheden voor games.

De camera krijgt de optie voor 3D-selfies, zodat je bijvoorbeeld in games je eigen hoofd kan gebruiken. Ook voor augmented reality zou de 3D selfie gebruikt kunnen worden. De 3D-camera zou samenwerken met een infrarood-module om objecten te analyseren. De benodigde hardware zou gebruikmaken van techniek van het bedrijf PrimeSense. Apple nam PrimeSense een tijd terug al over, maar tot op heden is daar nog niks van terug te zien. PrimeSense is bekend van onder andere de Kinect-sensor voor de Xbox-spelcomputer. Afgelopen weekend werd ook bekend dat Apple RealFace overgenomen heeft. Dit bedrijf is tevens gespecialiseerd in gezichtsherkenning, wat er wel op wijst dat Apple erg geïnteresseerd is in deze techniek.

Een flink verbeterde frontcamera met 3D-functies zou de derde grote verandering zijn voor de nieuwe iPhone 8. Naast een nieuw OLED-scherm van een groter formaat, krijgt de iPhone 8 waarschijnlijk ook een functiepaneel ter vervanging van de Touch ID-knop. Het is echter onwaarschijnlijk dat de vingerafdrukscanner helemaal verdwijnt, gezien dit bijvoorbeeld gebruikt wordt in Apple Pay en in veel bankenapps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2017, 17:00
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.