iPhone 8 concept

‘iPhone 8 heeft ingebouwde vingerscanner, massaproductie start in september’

Apple heeft een eigen vingerafdrukscanner ontwikkeld, die in de iPhone 8 wordt gebruikt. De massaproductie daarvan begint in september 2017.

Apple heeft een nieuwe oplossing bedacht om de vingerafdrukscanner in de iPhone 8 te kunnen inbouwen. Het gaat om een in eigen huis ontwikkelde oplossing, die we terug zullen zien in de OLED-schermen van de iPhone 8, zo beweert Digitimes.

iPhone 8 concept

Ingebouwde vingerscanner voor iPhone 8

De iPhone 8 zal volgens geruchten een virtuele thuisknop hebben, die verwerkt is in het scherm. Volgens bronnen uit de industrie gaat Apple een eigen ingebouwde vingerafdruksensor gebruiken, die de normale capacitieve aanraaktechnologie van de huidige Touch ID-knop vervangt. Apple zou niet hebben gekozen voor de Natural ID-technologie van Synaptics en ook niet voor de Sense ID-technologie van Qualcomm, denkt Digitimes. In plaats daarvan hebben ze hun eigen Authentec-algoritme ontwikkeld als vervanger van de huidige oplossing. Dit werkt samen met Privaris-identificatietechnologie achter glas. Het maakt het mogelijk om de knop helemaal achter een glasplaat te verwerken.

Apple’s huidige Touch ID-technologie is bedacht door AuthenTec, een bedrijf dat Apple in 2012 overnam. De Privaris-oplossing is afkomstig uit een collectie patenten die Apple in juni 2015 kocht van het gelijknamige bedrijf, dat gespecialiseerd is in biometrische beveiliging. Die collectie bevat tientallen patenten die te maken hebben met vingerafdrukherkenning en touchscreens, waaronder eentje die het gelijktijdig gebruik van een touchscreen en een vingerscanner beschrijft.

Massaproductie iPhone 8 vanaf september

DigiTimes zegt dat Apple in juli zal beginnen met de massaproductie van “twee andere nieuwe iPhones met LCD-scherm”, waarschijnlijk de iPhone 7s en iPhone 7s Plus. De massaproductie van de iPhone 8 zou pas in september beginnen.

DigiTimes baseert zich altijd op bronnen uit de toeleveringsketen van Apple, soms met wisselend succes. Apple’s eigen vingerscanners zullen volgens de site worden gemaakt door TSMC. Massaproductie van de nieuwe iPhones zal daarom pas in september kunnen starten, als de nieuwe vingerafdruk-ID-oplossing gereed voor productie is. Verder beweert DigiTimes nog dat de jubileumuitvoering van de iPhone gebruik gaat maken van biometrische authenticatie, waaronder ultrageluid. Eerder werd ook al gesproken over gezichtsherkenning en een irisscanner. Samsung zal naar verwachting een edge-to-edge scherm leveren en de nieuwe iPhone zal waarschijnlijk ook beschikken over een vorm van draadloos opladen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2017, 12:52
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.