iPhone 8-concept met verschillende kleuren.

‘iPhone 8 heet iPhone Edition en verschijnt later dan iPhone 7s’

De iPhone 8 (of 'iPhone Edition') komt wellicht pas in november in de winkels, veel later dan de iPhone 7s. Dat komt omdat Apple nog met meerdere prototypes bezig is.

Mensen die de iPhone 8 willen hebben moeten wellicht wat langer wachten. Volgens de nieuwste geruchten komt de iPhone 8 pas veel later na de aankondiging in september beschikbaar. Ook krijgt het toestel wellicht een andere naam: iPhone Edition.

iPhone 8-concept met verschillende kleuren.

‘iPhone Edition komt later’

Dat beweert de doorgaans betrouwbare Japanse website Mac Otakara op basis van bronnen in de toeleveringsketen. De website zegt dat Apple bezig is de laatste hand te leggen aan de ‘iPhone Edition’, die tegelijk met de iPhone 7s en 7s Plus aangekondigd gaat worden. De specs zijn daardoor nog niet definitief. Bronnen zeggen dat het model met volledig OLED-scherm en draadloos opladen slechts één van de prototypes is die Apple aan het testen is. Het uiteindelijke toestel zou er nog steeds anders uit kunnen zien.

Mac Otakara beweert dat er inderdaad een prototype is ontwikkeld, die alle eigenschappen heeft die we uit de geruchtenmolen kennen: een 5,8-inch OLED-scherm met glas-sandwich en een thuisknop met Touch ID die zich onder de glasplaat bevindt. Onder het scherm komt dan een functiepaneel, zoals gisteren nog eens werd gevisualiseerd in een concept.

Meerdere prototypes nog in testfase

Een toestel met dergelijke eigenschappen wordt momenteel bekeken in de fase engineering verification testing (EVT), maar er is kans dat deze het toch niet gaat halen omdat bepaalde functies niet goed werken. Er zijn momenteel meerdere prototypes in de EVT-fase, met en zonder Touch ID-knop. Andere modellen hebben IPS TFT-schermen of AMOLED-schermen. De behuizingen zijn gemaakt van glas, aluminium, wit keramiek en andere materialen die Apple overweegt.

Apple heeft nog een paar maanden om uiteindelijk het gewenste model te kiezen. Het 5-inch scherm, dubbele camera en draadloos opladen zijn functies die Apple waarschijnlijk wel gaat meenemen. Afvallers zijn USB-C en ontwerpen met dubbel scherm. Het is nu afwachten welke prototypes doorgaan naar de fase design verification testing (DVT). Ook daar kunnen nog bepaalde componenten en materialen afvallen, als blijkt dat ze niet bevallen. Materialen die Apple bij toeleveranciers bestelt zijn daarom niet altijd maatgevend voor het uiteindelijke toestel.

Dat de iPhone 8 (of iPhone Edition) wellicht wat later beschikbaar komt dan gepland, komt overeen met een recent gerucht van DigiTimes. Zij beweerden dat Apple’s speciale vingerafdruksensor nog niet klaar is voor massaproductie, waardoor beschikbaarheid in september in gevaar komt. Het kan dus zijn dat de iPhone 8 waar je al zo lang op zit te wachten pas in november 2017 in de winkels ligt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2017, 10:33
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.