iPhone XI concept

‘iPhone XI’ concept toont toestel met designtrekjes van de iPad Pro

Hoe zou de iPhone 2019 eruit gaan zien? Dit concept laat zien wat er gebeurt als Apple het wat hoekige design van de nieuwste iPad Pro's ook gaat toepassen op de iPhone. Wij zijn enthousiast, al hebben we wel onze twijfels of Apple dit echt gaat doen.

iPhone XI concept

De iPad Pro 2018 heeft een opvallend nieuw uiterlijk gekregen. In plaats van taps toelopende randen heeft Apple gekozen voor platte schermranden, waardoor het lijkt alsof je één grote, dikke glasplaat in handen hebt. Het doet terugdenken aan de iPhone 4- en 5-series, die ook dergelijke afgeplatte zijkanten hadden. Zou Apple daar ook bij de volgende generatie iPhones voor gaan kiezen? Dan laat dit concept zien hoe het er ongeveer uit gaat zien.


Bij de iPhone XS bleef het uiterlijk gelijk aan dat van de iPhone X, zoals bij Apple gebruikelijk is. Het zou kunnen betekenen dat Apple voor 2019 weer iets anders qua design gaat proberen. De Servische CAD-tekenaar Petar (@PhoneIndustry_) heeft dat idee uitgewerkt in een video. Stel dat de iPhone 2019 een behuizing krijgt zoals de iPad Pro’s? Dan gaat het er ongeveer zo uitzien:

Je kunt de renders van de ‘iPhone XI’ ook bekijken op Petar’s Behance-profiel. Er is op dit moment nog weinig concreets bekend over de iPhones van 2019. Volgens geruchten zijn ze allemaal voorzien van een OLED-scherm en is er mogelijk één model met MicroLED-scherm. Ook wordt er gesproken over drie cameralenzen en is er een kans dat de Lightning-poort gat vervallen. Maar dat wil nog niet zeggen dat Apple ook bij de iPhone overstapt naar USB-C.

iPhone XI concept

iPhone XI concept

iPhone XI concept

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.