iPhone 14 renders in wit.

‘iPhone 14 krijgt flinke redesign, geen mini meer’

In plaats daarvan komt er een iPhone 14 Max
Hou je van kleine toestellen, dan zou de iPhone 13 mini wel eens je laatste kans kunnen zijn. Volgens Mark Gurman van Bloomberg komt er geen opvolger. Dergelijke geluiden hoorden we al eerder.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Geen mini meer, wel een extra Max

Gurman heeft een wekelijkse nieuwsbrief, waarin hij de nieuwste geruchten verspreidt. Deze keer buigt hij zich over de iPhone 14 en beweert dat er een ‘compleet herontwerp’ van de iPhone 14 aan komt. Dat de wijzigingen dit jaar wat minder spectaculair zijn komt volgens Gurman omdat de Apple-engineers achter de schermen werken aan grotere dingen die meer tijd nodig hebben. Analist Ming-Chi Kuo beweerde eerder al dat Apple in 2022 stopt met het mini-model en dat er een ‘punch-hole design’ aan komt. Een dergelijk cameragaatje is al te zien in enkele iPhone-renders die op basis van geruchten zijn gemaakt. Ook geruchtenlekker Jon Prosser beweert dat er een punch-hole design aan komt en zegt dat hij afbeeldingen heeft gezien van een iPhone 14 Pro Max zonder notch. Gek genoeg tonen de renders van deze iPhone 14-modellen nog wel een plat model met vlakke zijkanten, waardoor je moeilijk van een ‘compleet redesign’ kunt spreken.


Bij de smartphones van volgend jaar zou Apple zich willen richten op de ‘iPhone 14 Max’, een groter instapmodel. De line-up van 2022 zou er dan als volgt uit zien:

  • Standaard iPhone 14
  • iPhone 14 Max
  • Twee iPhone Pro-modellen

Het is nog onduidelijk of die Touch ID onder het scherm krijgen. Apple zou er volgens Kuo wel mee bezig zijn, maar of dat lukt voor de 2022-modellen is nog onduidelijk. Het komt in ieder geval in de 2023 iPhones en daarna volgt dan in 2024 een opvouwbaar design. Apple heeft hiervoor eigen plannen, die binnen een paar jaar werkelijkheid moeten worden. Ook Gurman denkt dat de ‘iPhone Fold’ in 2024 uitkomt.

iPhone 14 renders in meerdere kleuren.

De iPhone 13-serie is net verschenen, maar nu liggen al geruchten over de opvolger op straat. Er verschenen al wat renders die de vermoedelijke iPhone 14 moeten voorstellen. Daarbij is geen notch meer te zien en ook de camerabult (die dit jaar bij de iPhone 13-serie extra groot is) is daarbij verdwenen. De TrueDepth-camera zou onder het scherm verstopt kunnen worden, zodat je het nauwelijks meer ziet.

Bekijk ook

iPhone 14: alles over het standaardmodel van 2022

De iPhone 14 is sinds het najaar van 2022 verkrijgbaar. Wat is er verbeterd bij deze nieuwe iPhone en is de iPhone 14 nog steeds een goede aankoop? Dat lees je in dit overzicht!

Actuele iPhone 14 deals

iPhone 14

De iPhone 14 is de 6,1-inch iPhone van 2022. Het is de opvolger van de iPhone 13. De iPhone 14 heeft een verbeterde camera voor foto's bij weinig licht en een nieuwe frontcamera. Hij is beschikbaar in zes kleuren: blauw, paars, middernacht, sterrenlicht, rood en sinds voorjaar 2023 in geel. Je kunt kiezen voor een losse iPhone 14 of alles via je provider laten regelen met een iPhone 14 abonnement. Of misschien heb je liever een refurbished iPhone 14? Lees meer over de 2022 iPhone line-up. De iPhone 14 werd in 2023 opgevolgd door de iPhone 15 maar bleef nog wel even in het assortiment bij Apple.

iPhone 14

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.