Dummy's van iPhone 14 en iPhone Max

Meer bewijs voor de naam iPhone 14 Plus

Krijgen we op het laatste moment toch nog een verrassing qua naamgeving voor de iPhone 14-serie? Volgens een 'gelekte' foto op internet zou Apple voor de naam iPhone 14 Plus kunnen kiezen voor het grotere instapmodel, niet iPhone 14 Max. Dat klinkt logisch.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 1 september 2022: Volgens bronnen van 9to5Mac zal Apple inderdaad kiezen voor de naam iPhone 14 Plus. Fabrikanten van hoesjes hebben al in juli de instructie gekregen om de naam ‘iPhone 14 Max’ niet te gebruiken omdat het niet de uiteindelijke naam zal worden. Verder meldt de website dat hoesjes van de iPhone 13 zullen passen op de gewone iPhone 14 en dat Apple de nieuwe 35W-adapter voor de Pro-modellen zal aanbevelen voor de iPhone 14 Pro.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 31 augustus 2022.

iPhone 14 Max wordt iPhone 14 Plus

Tot nu toe wordt steeds aangenomen dat de line-up voor dit najaar er als volgt uit ziet:

De naam iPhone 14 Max ligt nu echter op het hakblok, nu er vermoedelijke foto’s zijn opgedoken van een hoesje. Een dergelijke foto zou best gephotoshopt kunnen zijn, maar de gedachte dat Apple voor de naam Plus zou kunnen kiezen is niet eens zo vergezocht.

Het probleem met de iPhone 14-namen

Wat de iPhone 14 en de iPhone 14 Pro betreft is er geen enkel probleem: iedereen weet meteen met welk type toestel je te maken krijgt. Maar bij de iPhone 14 Max wordt het wat lastiger: een doorsnee gebruiker die niet al te fanatiek de geruchten heeft gevolgd zal danken dat het een Max-toestel met maximale specs en een groot scherm is. De naam Plus zou dan beter passen voor het instapmodel met groter scherm.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Door te kiezen voor de iPhone 14 Plus, is er een duidelijker onderscheid tussen de modellen. Max staat dan voor het topmodel op elk niveau. Je krijgt dan: standaard – Plus – Pro – Pro Max.

Terug naar de Plus

De keuze voor de naam iPhone 14 Plus sluit mooi aan op eerdere naamgeving. Voor de iPhones met een groter scherm gebruikte Apple in het verleden ook al de naam Plus. Dit gebeurde bij de iPhone 6- tot en met iPhone 8-serie. Met de komst van de iPhone XS stapte Apple over op de toevoeging ‘Max’. De Pro dateert uit het jaar 2019 toen de iPhone 11 Pro voor het eerst als high-end model naast de standaard iPhone 11 verscheen. En de mini? Die heeft het maar twee jaar volgehouden, want volgens geruchten verdwijnt ‘ie dit jaar uit het assortiment.

Bekijk ook

iPhone 14 Plus: het standaardmodel van 2022 in groter formaat

De iPhone 14 Plus is een grotere uitvoering van de iPhone 14. Dit toestel is voorzien van een 6,7-inch scherm en is bedoeld voor mensen die een groot formaat scherm willen, maar zonder de extra kosten van de Pro-functies.

Actuele iPhone 14 Plus deals

iPhone 14

De iPhone 14 is de 6,1-inch iPhone van 2022. Het is de opvolger van de iPhone 13. De iPhone 14 heeft een verbeterde camera voor foto's bij weinig licht en een nieuwe frontcamera. Hij is beschikbaar in zes kleuren: blauw, paars, middernacht, sterrenlicht, rood en sinds voorjaar 2023 in geel. Je kunt kiezen voor een losse iPhone 14 of alles via je provider laten regelen met een iPhone 14 abonnement. Of misschien heb je liever een refurbished iPhone 14? Lees meer over de 2022 iPhone line-up. De iPhone 14 werd in 2023 opgevolgd door de iPhone 15 maar bleef nog wel even in het assortiment bij Apple.

iPhone 14

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.