iPhone 14 SOS satellietfunctie

Satellietfunctie iPhone 14 komt deze maand naar Nederland en België

Apple heeft aangekondigd dat de satellietfunctie voor noodoproepen op de iPhone 14-serie, deze maand naar Nederland en België komt. Eerder was het al beschikbaar in de VS en enkele andere Europese landen.

Op de iPhone 14 en iPhone 14 Pro kun je in geval van nood verbinding maken met satellieten, voor het geval dat je geen normaal bereik meer hebt. De functie ging in november 2022 van start in de VS en Apple beloofde eerder al dat de functie in 2023 uitgebreid zou worden naar meer landen. Vandaag laat Apple in de aankondiging van de gele iPhone 14 weten dat de functie later deze maand beschikbaar komt in Nederland en België.

SOS via satelliet iPhone 14 naar Nederland en België

De satellietfunctie is bedoeld om noodcontacten en hulpinstanties in te schakelen als je in een noodsituatie verkeert, maar geen bereik meer hebt van een gewone provider. Bijvoorbeeld omdat je ergens afgelegen bent, zoals ver op zee. Door je iPhone richting een satelliet te laten wijzen, maakt hij zonder extra hardware zoals antennes verbinding om noodberichten te versturen. Vervolgens kunnen de hulpdiensten jouw locatie achterhalen en te hulp schieten, mocht dat nodig zijn. Daarnaast kun je het ook gebruiken in de Zoek mijn-app, om je locatie te kunnen delen met noodcontacten.

Bekijk ook

Zo werkt de SOS-noodmelding via satellieten op de iPhone

Vanaf de iPhone 14 kun je gebruik maken van SOS-communicatie via satellieten. En het is nú al beschikbaar in Nederland en België. Wat maakt deze functie bijzonder en hoe werkt het? Je leest het in deze tip.

In december ging de functie al in omringende landen in Europa van start, zoals Duitsland en Frankrijk. Maar later deze maand komt het dus ook naar Nederland, België, Luxemburg, Italië, Oostenrijk en Portugal. Twee jaar na de activering van een nieuwe iPhone 14 is dit gratis te gebruiken. Had je eerder al een iPhone 14, dan geldt de twee jaar vanaf het moment dat de functie beschikbaar komt. Apple heeft nog niet laten weten wat de satellietfunctie daarna moet gaan kosten, ook niet in andere landen zoals de VS. Apple zou hier een los abonnement voor kunnen invoeren, al kan het ook onderdeel worden van bijvoorbeeld iCloud+ of Apple One.

In onze tip lees je hoe de SOS-noodmelding viva satelliet-functie werkt. In de instellingen van de iPhone is ook een demofunctie beschikbaar, zodat je het kan testen voordat je het daadwerkelijk nodig hebt. Deze demofunctie zal actief worden zodra de satellietfunctie in Nederland en België te gebruiken is. Lees ook onze FAQ over de satellietfunctie voor de iPhone voor antwoorden op veelgestelde vragen.

Bekijk ook

Satellietcommunicatie voor noodoproepen: Apple verlengt gratis gebruik voor iPhone 14

De iPhone 14 en nieuwer bieden support voor satellietcommunicatie. In deze FAQ vind je antwoord op de belangrijkste vragen, zodat je een goede indruk krijgt hoe het werkt en wat je eraan hebt. Sinds voorjaar 2023 ook in Nederland en België en nu ook nog met een verlengde gratis proefperiode.

Actuele iPhone 14 deals

iPhone 14

De iPhone 14 is de 6,1-inch iPhone van 2022. Het is de opvolger van de iPhone 13. De iPhone 14 heeft een verbeterde camera voor foto's bij weinig licht en een nieuwe frontcamera. Hij is beschikbaar in zes kleuren: blauw, paars, middernacht, sterrenlicht, rood en sinds voorjaar 2023 in geel. Je kunt kiezen voor een losse iPhone 14 of alles via je provider laten regelen met een iPhone 14 abonnement. Of misschien heb je liever een refurbished iPhone 14? Lees meer over de 2022 iPhone line-up. De iPhone 14 werd in 2023 opgevolgd door de iPhone 15 maar bleef nog wel even in het assortiment bij Apple.

iPhone 14

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.