Teardown iFixit iPhone 13 Pro.

Volledige iPhone 13 teardown van iFixit toont veranderingen in notch en Face ID

Grotere batterij en nieuw camera’s ook in beeld
De volledige teardown van de iPhone 13 Pro staat online. Daarmee krijgen we een blik op de innerlijke componenten van de iPhone 13. Zo zien we onder andere de grotere batterij en veranderingen in de notch.

Update 28 september 2021: Inmiddels heeft iFixit de teardown van de iPhone 13 en iPhone 13 Pro afgerond. iFixit bevestigt dat Face ID niet meer werkt als het scherm door derden vervangen is. Het blijkt om een softwarematige aanpassing te gaan. Apple zou de blokkade met een software-update dus kunnen oplossen, maar de kans daarop is erg klein. Verder ontdekte iFixit dat er nog meer veranderd is bij de notch. De IR-belichter en rasterprojector nu gecombineerd zijn in een enkele module. Onder andere hierdoor kon de notch kleiner gemaakt worden.

Doordat de oorspeaker nu hoger geplaatst is, zit één schroefje daarvoor nu onder het moederbord. Het is daarom nodig om het gehele moederbord weg te halen als de oorspeaker defect is, wat het vervangen iets lastiger maakt.

Apple gebruikt ook een nieuw type scherm in de iPhone 13 Pro, zo vermoed iFixit. Het zou gaan om een touch-integrated OLED-paneel. Deze combineert het touch-gedeelte en de OLED-laag in een enkel paneel. Hiermee zouden kosten bespaard worden en is het scherm ook dunner.

Al met al krijgt de iPhone 13 en iPhone 13 Pro een repareerbaarheidsscore van 5 op een schaal van 10. Dat is een punt lager dan de iPhone 12 van vorig jaar. De volledige teardown vind je hier.

Update 25 september 2021: iFixit is begonnen met de teardown van de iPhone 13 en iPhone 13 Pro. Het gaat om de eerste foto’s, die de grotere batterij, het nieuwe interne design en het camerasysteem laten zien. De teardown is nog in volle gang en is live te volgen. In meer dan een uur krijg je uitgebreid info over de componenten die dit jaar in de iPhone zitten. Aan de buitenkant heeft de iPhone 13-serie hetzelfde uiterlijk als hun voorgangers, maar binnenin is er flink wat veranderd. Zo zit er in alle modellen een grotere batterij, een nieuw camerasysteem en in de Pro-modellen ook nog een 120Hz ProMotion-scherm.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Volgens iFixit heeft Apple nog meer aandacht voor detail gehad om de interne componenten goed te plaatsen. Het is allemaal netter gerangschikt. iFixit doet er meestal een paar dagen over om alles goed te documenteren, dus er kunnen nog meer ontdekkingen worden gedaan. Ondertussen zijn er nog meer teardowns verschenen, zoals deze.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 23 september.

Eerste iPhone 13 teardown

We wachten nog op de uitgebreide teardown van iFixit, maar wie niet kan wachten kan nu alvast het vernieuwde TrueDepth-systeem en de kleinere Taptic Engine bewonderen. Deze foto’s geven voor het eerst een blik binnenin de iPhone 13. Vrijdag komen de eerste toestellen aan bij mensen die er eentje gereserveerd hebben, maar er zijn al een paar mensen die er eentje in handen hebben gekregen. Zoals geruchtenlekker Sonny Dickson, die via zijn bronnen foto’s heeft van de componenten van de iPhone 13. De Taptic Engine is dit jaar kleiner geworden, waarschijnlijk om extra ruimte te maken voor de batterij. De gebruiksduur van alle vier modellen is dan ook flink verbeterd.

Op de foto’s is ook de grotere batterij te zien. In de standaard iPhone 13 is de batterij 15% groter, waardoor deze in capaciteit van 10,78 Wattuur naar 12,41 Wattuur gaat. Dat het toestel langer meegaat is ook te danken aan het feit dat de A15 Bionic-chip zuiniger is.

iPhone 13 teardown

De notch is 20% kleiner geworden en de foto’s laten zien dat Apple de frontcamera nu naar links heeft verplaatst, terwijl de infraroodcamera en de dot projector nu rechts zitten. Verder is de oorspeaker verder omhoog verplaatst, waardoor de notch kleiner kon worden.

iPhone 13 teardown

De iPhone 13-serie is verkrijgbaar bij deze winkels en providers:
Odido | Mobiel.nl | KPN | Vodafone | Belsimpel.nl

Verder kun je terecht bij deze aanbieders:
Coolblue | Bol.com | Belsimpel.nl | Mobiel.nl | MediaMarkt

Bekijk ook onze iPhone aanbiedingen. Werken bovenstaande linkjes niet goed? Dan kun je het beste even je adblocker uitschakelen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 28 september: Artikel bijgewerkt met de volledige teardown van iFixit.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 28 september: Artikel bijgewerkt met de volledige teardown van iFixit.

Actuele iPhone 13 deals

iPhone 13

De iPhone 13 werd in het najaar van 2021 uitgebracht. De iPhone 13 heeft hetzelfde design als de iPhone 12, maar met een snellere chip, verbeterde camera, grotere batterij en een kleinere notch. Wil je de iPhone 13 los kopen of kies je voor een iPhone 13 met abonnement? Dan vind je hier alle info. Dit toestel is opgevolgd door de iPhone 14.

iPhone 13

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.