iFixit iPhone 12 mini teardown camera

Teardown iPhone 12 mini: veel techniek in kleine verpakking

Toestel met grote ambities
iFixit heeft een teardown van de iPhone 12 mini uitgevoerd en toont de batterij, camera en meer onderdelen. Wat zorgt ervoor dat de mini maar een reparatiescore van 6 uit 10 krijgt?

iPhone 12 mini teardown

Indrukwekkende specs in een kleine verpakking. Dat was de eerste indruk van iFixit tijdens de teardown van de iPhone 12 mini. Het reparatiebedrijf heeft de iPhone 12 mini opengeschoefd en laat de onderdelen zien. “Deze teardown is groter dan ooit”, meldt iFixit. Vandaar dat ze het in twee fasen hebben ingedeeld. De technici zijn onder de indruk dat Apple zoveel techniek in zo’n klein apparaat heeft weten te stoppen. Het grootste minpunt is dat een kleinere batterij logischerwijs ook betekent dat de batterijduur korter is.


Het gaat om een 8,57 Wh-accu, met een hogere capaciteit dan die van de iPhone SE 2020 (6,96 Wh) maar de andere toestellen van najaar 2020 hebben een hogere capaciteit. Zo zit er in de gewone iPhone 12 een accu van 10,78 Wh.

iFixit iPhone 12 mini teardown batterij

Het team van iFixit bekeek zowel het Europese als het Amerikaanse model van de iPhone 12 mini, om te kijken hoe Apple 5G kon inbouwen in zo’n klein apparaat. Ook de Taptic Engine, speakers en MagSafe-ring zijn allemaal aanwezig, al zijn ze soms wel iets kleiner uitgevoerd om ruimte te sparen. Zo zijn de linker en rechter zijkanten van de MagSafe-cirkel afgesneden. De camera is echter hetzelfde als in de grote iPhone 12. Dit kan wel een aanslag betekenen op de batterijduur.

iFixit iPhone 12 mini röntgenfoto

iFixit ontdekte dat de iPhone 12 erg veel overeenkomsten vertoond met de grotere toestellen. Er is niet bespaard door bepaalde onderdelen achterwege te laten. Een klein toestel met grote ambities, dat is hoe iFixit de mini betitelt.

iFixit iPhone 12 mini teardown naast iPhone 12
Hier zijn de verschillen met de iPhone 12 goed te zien.

De grille is minder symmetrisch geworden, waarschijnlijk vanwege de 5G-antennebanden. Ook zitten er maar twee displaykabels in, in plaats van drie.

iFixit iPhone 12 mini teardown

Grappig is dat tijdens het november-event van Apple enkele gereedschappen van iFixit in de labs te zien waren. iFixit is dan ook de autoriteit op het gebied van teardowns. Ze zijn bekender dan Kaputt.de, een Duits reparatiebedrijfje dat als eerste een teardown van de iPhone 12 mini naar buiten bracht. Ook zij constateerden al dat Apple er op miraculeuze wijze in geslaagd is om zoveel techniek in zo’n klein apparaat samen te brengen, maar dat dit wel ten koste gaat van de ruimte die er voor de accu overblijft. De video kun je hieronder zien.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Je kunt de iPhone 12 mini bestellen bij de volgende aanbieders:
T-Mobile | Tele2 | Mobiel | KPN | Vodafone | Belsimpel

Verder kun je terecht bij deze winkels en aanbieders:
Coolblue | BCC | Bol | Belsimpel | Mobiel | MediaMarkt


Bekijk ook onze iPhone aanbiedingen. Werken bovenstaande linkjes niet goed? Dan kun je het beste even je adblocker uitschakelen.

iFixit iPhone 12 mini teardown


Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone 12 mini deals

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.