iPad Pro 2020 review camera

Gerucht: ‘iPad Pro 2021 met 5G verschijnt eerste helft van 2021’

Apple wil volgend jaar de iPad Pro 2021 uitbrengen, met onder andere 5G. Het gaat wederom om twee uitvoeringen, waarschijnlijk in twee schermformaten.

Was je teleurgesteld in de verbeteringen van de iPad Pro 2020? Dan is er misschien wel reden genoeg om te wachten tot het model van volgend jaar. Volgens bronnen komt Apple namelijk in de eerste helft van 2021 met twee nieuwe iPad Pro-modellen. Daarin zit niet alleen een stuk snellere A14X-chip, maar ook andere verbeteringen die het wachten misschien wel de moeite waard maken.

‘iPad Pro 2021 met 5G, mini-LED en meer’

De nieuwe informatie is afkomstig van de Twitter-accounts @L0ovetodream en @choco_bit, twee anonieme bronnen die de laatste tijd geregeld Apple-informatie naar buiten brengen. Dit voorjaar hadden ze het vaak goed met betrekking tot de iPhone SE 2020 en iPad Pro 2020, dus de twee bronnen lijken het vaak goed te hebben. Hun nieuwe informatie over de aankomende iPad Pro klinkt dan ook niet ongeloofwaardig.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Allereerst gaat het om twee modellen, met codenamen J517 (de kleinere versie) en J522 (de grotere versie). Welke formaten Apple precies gaat hanteren is nog niet duidelijk, maar we gaan in ieder geval uit van 12,9-inch en nog een tweede kleinere versie. Apple heeft de afgelopen jaren gekozen voor 11-inch, maar gezien het feit dat iPads telkens een stukje groter worden, is het nog onduidelijk of Apple weer voor 11-inch kiest. In ieder geval krijgen deze modellen volgens de bronnen een A14X-chip en dat is een flinke upgraden ten opzichte van de A12Z-chip van de iPad Pro 2020. Deze was op zijn beurt weer nagenoeg gelijk met de A12X-chip van de iPad Pro 2018, dus we verwachten een veel groter prestatieverschil.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Een andere verbetering vinden we in de Cellular-versies, dus de modellen met mobiel internet. Apple zou de iPad Pro 2021, na de iPhones van 2020, willen uitrusten met 5G. Het gaat hierbij om zowel de mmWave- als sub-6 Ghz-techniek. Deze komen van pas voor zowel een hoge snelheid als een groter bereik. Apple zou de X55-modem van Qualcomm gebruiken.

Tot slot lijkt het erop dat dit het eerste product met mini-LED wordt. Apple zou plannen hebben om in 2021 de eerste mini-LED producten uit te brengen en de iPad Pro 2021 lijkt daar een geschikte kandidaat voor. Met mini-LED heb je mooiere kleuren en een verbeterd contrast. Ook is dit minder gevoelig voor inbranden, wat het een stuk meer geschikt maakt voor een tablet dan OLED.

Bekijk ook

Welke Apple-devices hebben een mini-LED scherm (en wat zijn de voordelen)?

In deze uitleg lees je wat je moet weten over mini-LED. De recente iPad Pro's en MacBook Pro's beschikken over een scherm met deze technologie. Maar wat heb je eraan en wat zijn de voordelen?

De iPad Pro 2021 zou in het eerste of tweede kwartaal van 2021 moeten verschijnen. Een event in maart lijkt daarvoor een logische keuze, al heeft Apple dit voorjaar bewezen dat ze het ook prima af kunnen doen met persberichten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer. De nieuwste generatie is de iPad Pro 2022.

iPad Pro
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.