iOS 15.5 final

Updaten maar: iOS 15.5 en iPadOS 15.5 zijn nu beschikbaar voor iedereen

iOS 15.5 en iPadOS 15.5 zijn beschikbaar voor iedereen met een geschikte iPhone of iPad. De update brengt een aantal verbeteringen maar bevat een stuk minder nieuwe functies dan iOS 15.4.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het was te verwachten dat iOS 15.5 en iPadOS 15.5 niet zo heel veel functies zouden bevatten, want we staan aan de vooravond van de aankondiging van iOS 16. Belangrijke nieuwe functies bewaart Apple liever voor de eerstvolgende grote release. We vinden in iOS 15.5 en iPadOS 15.5 dan ook vooral kleine verbeteringen. Apple heeft de updates de afgelopen weken samen met ontwikkelaars uitvoerig getest en nu is het zover: ook jij kunt de update downloaden!


Let op: iOS 15.5 en iPadOS 15.5 worden vanaf nu uitgerold. Het kan tot na 18:00 duren voordat de update zichtbaar is op jouw iPhone of iPad. De versie die vandaag uitgebracht is, heeft hetzelfde buildnummer als de laatste Release Candidate van iOS 15.4 en iPadOS 15.4. Zie je de update nog niet, wacht dan even op een later moment. Het heeft geen zin om dit in de reacties te melden.

iOS 15.5 en iPadOS 15.5 beschikbaar

Er zitten diverse kleine iOS 15.5 functies in deze updates, die nu te proberen zijn voor iedereen met een geschikte iPhone of iPad. Je kunt nu de signaalsterkte van je HomePod controleren en de afspeelsnelheid van Apple Music ook in apps van derden regelen. Daarnaast is er ondersteuning voor Bancontact en Bancomat, twee betaalsystemen in België en Italië. Er zijn ook verwijzingen gevonden naar Apple Classical, maar of die app nu ook meteen beschikbaar is valt nog even te bezien. Veel meer over de iOS 15.5 functies lees je in onze round-up.

Bekijk ook

Dit zijn de belangrijkste nieuwe functies en verbeteringen van iOS 15.5

Hoewel iOS 15.5 geen grote update is geworden, zitten er toch wat nieuwe functies in iOS 15.5. In dit artikel nemen we ze met je door en laten we zien wat er nieuw is in de nieuwste update.

Diverse beveiligingsverbeteringen

Apple heeft inmiddels haar pagina met beveiligingsverbeteringen van de update gepubliceerd. In totaal gaat het om 27 beveiligingsproblemen die met deze update gedicht zijn, onder andere op het gebied van wifi, WebKit, de Opdrachten-app, de privémodus in Safari, Notities en meer. Zo kon iemand met fysieke toegang tot je toestel via Shortcuts teogang krijgen tot je foto’s vanaf het toegangsscherm. En in de privémodus in Safari kon een malafide website je alsnog volgen.

Op Apple’s pagina vind je het volledige overzicht van alle beveiligingsverbeteringen.

Release notes iOS 15.5 en iPadOS 15.5

Dit zijn de Nederlandse release notes voor iOS 15.5 en iPadOS 15.5:

iOS 15.5 bevat de volgende verbeteringen en probleemoplossingen:

  • Apple Podcasts heeft nu een nieuwe instelling voor het beperken van het aantal afleveringen dat op je iPhone wordt bewaard en het automatisch verwijderen van afleveringen
  • Er is een probleem verholpen waarbij woningautomatiseringen die worden geactiveerd door personen die arriveren of weggaan, niet werden uitgevoerd

Sommige functies zijn mogelijk niet in alle regio’s of op alle Apple apparaten beschikbaar. Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina:
https://support.apple.com/kb/HT201222

Voor de volledigheid zijn hier nog de Engelse releasenotes, waar nog wat extra’s in zit voor de Wallet-app. Deze verbetering is dus niet beschikbaar voor Nederlandse gebruikers.

iOS 15.5 includes the following improvements and bug fixes:

  • Wallet now enables Apple Cash customers to send and request money from their Apple Cash card
  • Apple Podcasts includes a new setting to limit episodes stored on your iPhone and automatically delete older ones
  • Fixes an issue where home automations, triggered by people arriving or leaving, may fail

Some features may not be available for all regions or on all Apple devices. For information on the security content of Apple software updates, please visit this website:
https://support.apple.com/kb/HT201222

iOS 15.5 downloaden

Om iOS 15.5 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  2. Tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via iTunes of de Finder. Sluit daarvoor je iPhone of iPad met een kabel aan aan je Mac of pc en open iTunes of de Finder in macOS Catalina en nieuwer. Klik op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

Bekijk ook

iPhone updaten: zo kun je de nieuwste iOS-versie installeren

Hoe kun je de software op je iPhone bijwerken naar de nieuwste versie van iOS? In deze tip leggen we uit hoe de iPhone updaten werkt, met of zonder computer.

Wil je geen beta’s meer ontvangen? Vergeet je niet af te melden voor het betaprogramma mocht je geen beta meer willen draaien.

Bekijk ook

Zo kun je je afmelden voor de beta's van iOS, watchOS, macOS en tvOS

Als je geen publieke betaversies van iOS, iPadOS, watchOS, macOS en tvOS meer wilt installeren, kun je je hiervoor eenvoudig afmelden. In deze tip leggen we uit hoe je dit doet.

Waarom zie ik de update (nog) niet?
Het kan soms even duren voordat jij de update op jouw toestel te zien krijgt. Dat heeft ermee te maken dat Apple deze updates gefaseerd uitrolt. Hoe dit zit lees je in dit artikel: Dit is waarom het langer duurt voordat iOS-updates automatisch geïnstalleerd worden. Als het na een tijdje nog niet lukt om iOS te updaten, lees dan ons artikel over iOS-installatieproblemen.

Bekijk ook

iOS-update installeren lukt niet: hoe los je dit op?

Loop je tegen iOS installatieproblemen aan bij de nieuwste iOS-update? Verschijnt de nieuwste iOS-update niet op je iPhone? Wij helpen je op weg als iOS-updates downloaden en installeren niet lukt en als er andere problemen optreden.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 15

iOS 15 is de grote iPhone software-update van het najaar van 2021. Apple heeft iOS 15 in juni 2021 aangekondigd tijdens de WWDC 2021 en de update is sinds 20 september 2021 beschikbaar. De belangrijkste verbeteringen zijn de nieuwe notificaties, de Focus-functie, de verbeteringen in FaceTime en nieuwe privacy-instellingen. Lees hier alles wat we weten over iOS 15. Deze versie is inmiddels opgevolgd door iOS 16.

iOS 15
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.