iOS 14 Final.

Apple brengt iOS 14.0.1 en iPadOS 14.0.1 uit voor iPhone en iPad

De eerste aanvullende update van iOS 14 is een feit. Apple heeft zojuist iOS 14.0.1 en iPadOS 14.01 uitgebracht. De update brengt voornamelijk enkele belangrijke bugfixes en oplossingen voor de eerste problemen.

Afgelopen week bracht Apple iOS 14 en iPadOS 14 uit. De update brengt veel nieuwe functies en verbeteringen, maar in de dagen daarna zijn er ook een aantal bugs en problemen in iOS 14 opgedoken. Om die groep nu wat gerust te stellen, heeft Apple nu dus iOS 14.0.1 uitgebracht.

iOS 14.0.1 beschikbaar

Eén van de meest genoemde problemen is de batterijduur, maar die klachten zien we eigenlijk bij elke grote iOS-update wel terugkomen. In ons artikel over een kortere batterijduur door een iOS-update lees je dan ook wat de beste oplossingen zijn. Andere specifieke iOS 14 klachten zijn het niet kunnen uitschakelen van de Appbibliotheek, het niet regelmatig bijwerken van de widgets en de trage appdownloads en -updates.

De releasenotes van iOS 14.0.1 lees je hieronder.

Deze update bevat probleemoplossingen voor je iPhone.

  • Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat de standaardinstellingen voor browser en e-mail opnieuw werden ingesteld nadat je iPhone opnieuw was opgestart
  • Er is een probleem verholpen waarbij cameravoorvertoningen mogelijk niet werden weergegeven op de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus
  • Er is een probleem verholpen waarbij je iPhone geen verbinding kon maken met wifinetwerken
  • Er is een probleem verholpen waarbij met sommige e-mailaanbieders geen e-mail kon worden verzonden
  • Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat er geen afbeeldingen werden weergegeven in de News-widget

Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website:
https://support.apple.com/kb/HT201222

iOS 14.0.1 downloaden
Om iOS 14.0.1 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  2. Tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via iTunes of de Finder. Sluit daarvoor je iPhone of iPad met een kabel aan aan je Mac of pc en open iTunes of de Finder in macOS Catalina. Klik op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

Zit je op de beta van iOS 14.2? Dan zie je geen update. De enige manier om de verbeteringen te krijgen, is door je iPhone te downgraden. Hou er dan wel rekening mee dat je mogelijk gegevens kwijtraakt, omdat je een oudere backup terug moet zetten. Vergeet je ook niet af te melden voor het betaprogramma mocht je geen beta meer willen draaien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 14

iOS 14 is de grote software-update voor de iPhone, die in het najaar van 2020 verscheen. De belangrijkste iOS 14-functies zijn een nieuw beginscherm, interactieve widgets, verbeteringen voor HomeKit en de nieuwe Appfragmenten (ook wel App Clips genoemd).

iOS 14
53 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.