iOS 12 Final.

Apple brengt iOS 12.4.7 uit voor oudere iPhones

Nog geen coronatracking
Heb je een iPhone of iPad die nog op iOS 12 draait? Dan staat er nu een update voor je klaar: iOS 12.4.7. Deze bevat allerlei beveiligingsverbeteringen, maar biedt (nog) geen ondersteuning voor de coronatools van Apple en Google.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple bracht vandaag ook iOS 13.5 uit, met als belangrijkste verbetering de ondersteuning voor de coronatracking van Apple en Google. Voor oudere toestellen is er iOS 12.4.7 en we dachten aanvankelijk dat dit ook ondersteuning voor coronatools bevatte. Naar dat blijkt niet het geval. Het gaat om versie iOS 12.4.7 met buildnummer 16G192 en het lijkt vooral beveiligingsverbeteringen en bugfixes te bevatten.

iOS 12.4.7 beschikbaar

De update is beschikbaar voor iPhone 6, iPhone 6 Plus en iPhone 5s. Voor iPads staat ook een update klaar, namelijk voor de iPad Air, iPad mini 2 en 3. Ook de zesde generatie iPod touch kan bijgewerkt worden. Recentere toestellen kunnen gewoon updaten naar iOS 13.5.

iOS 12.4.7 downloaden
Om iOS 12.4.7 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone of iPad naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  2. Tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via iTunes. Sluit daarvoor je iPhone of iPad met een kabel aan aan je Mac of pc en open iTunes. Klik linksboven op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

https://www.iculture.nl/tips/over-the-air-updaten-ota-iphone-ipad/

Nog geen coronatracking
We hadden gehoopt dat Apple ook voor oudere toestellen de mogelijkheid zou bieden om aan coronatracking mee te doen. Dat blijkt nu nog niet het geval, want de functie zit er nog niet in.

De coronatracking van Apple en Google maakt gebruik van Bluetooth om je te waarschuwen als een met corona besmet persoon onlangs bij jou in de buurt geweest is. De iPhone slaat, in combinatie met de vereiste app, anonieme Bluetooth ID’s op. Als iemand aangeeft besmet te zijn met het coronavirus, dan krijgen gebruikers die onlangs in de buurt geweest zijn hiervan een melding. Om dit te laten werken is ondersteuning voor deze tool van Apple en Google vereist. Het zou prettig zijn als Apple het ook voor oudere toestellen inbouwt in iOS, want dan is de groep mensen die kan meedoen veel groter. Nog even geduld dus.

Bekijk ook

Zo werkt de coronavirus-tracking van Apple en Google

In Nederland en België maken we gebruik van Apple's coronavirus-tracking, dat in samenwerking met Google is ontwikkeld. Maar hoe werkt het precies? Hoe zit het met de corona-app? Zijn de coronameldingen verplicht? Alles wat je moet weten lees je hier.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 21 mei: Ons artikel noemde abusievelijk dat de coronatracking van Apple en Google ook in deze update zit. Dat blijkt na installatie niet het geval. We hebben het artikel daarom aangepast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 12

iOS 12 is de grote software-update voor de iPhone en iPad in 2018, als opvolger van iOS 11. Het verscheen in september 2018 voor iedereen met een geschikt toestel. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen deze grote update. De update werd een jaar later opgevolgd door iOS 13.

iOS 12
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.