Breaking
Apple's maart 2024-aankondigingen
UPDATED
Toon of verberg de lijst met posts

Nieuwe iOS 11-beta wijst op behoud van Touch ID

Gaat Touch ID verdwijnen of krijgt de iPhone 8 gewoon een vingerafdrukscanner? De nieuwste beta van iOS 11 wijst in ieder geval op het behoud van Touch ID. Touch ID is namelijk veel prominenter aanwezig.

Touch ID op toegangsscherm in iOS 11.
Het is momenteel het meest besproken onderwerp omtrent de iPhone 8: krijgt hij wel of geen Touch ID-sensor? Hoewel bronnen spraken over gezichtsherkenning als vervanging van Touch ID, wijst de nieuwe iOS 11 beta erop dat Touch ID blijft waar het is. Op twee plekken in de iOS 11-beta heeft Apple Touch ID prominenter in beeld gebracht.

Touch ID prominenter in iOS 11

Gedurende de betaperiode van iOS 11 brengt Apple veel wijzigingen en aanpassingen aan. Vanaf de allereerste beta vind je bij het doen van aankopen in de App Store een nieuw vormgegeven interface voor het gebruik van Touch ID. In onderstaande screenshot is te zien hoe Touch ID gebruikt wordt om een aankoop te bevestigen. In de linker screenshot zie je de nieuwe interface in iOS 11, terwijl je in de rechter afbeelding ziet hoe Touch ID in de App Store op iOS 10 gebruikt wordt. De versie in iOS 11 lijkt meer op hoe je Apple Pay in apps en Safari in iOS gebruikt.

Touch ID in de App Store in iOS 11 en iOS 10.

In de nieuwste vierde beta van iOS 11 die gisterenavond verscheen, is Touch ID nog veel prominenter beschikbaar. Bij het openen van apps vanuit een melding op het startscherm (de nieuwe naam voor het toegangsscherm), krijg je nu groot in beeld het gebruik van Touch ID te zien. In plaats van het numerieke paneel om Touch ID te gebruiken of je cijfercode in te voeren, wordt Touch ID naar voren geschoven als standaard optie om je iPhone te ontgrendelen. Wil je toch liever je cijfercode gebruiken, dan moet je daarvoor eerst op de aparte knop Gebruik toegangscode drukken.

Touch ID op het toegangsscherm in iOS 11 en iOS 10.

In plaats van het langzaam uitfaseren van Touch ID, lijkt het er dus eerder op dat Apple Touch ID juist veel prominenter en meer zichtbaar wil maken in iOS. Hoewel dit niet per se bewijst dat Touch ID in de iPhone 8 nog steeds aanwezig is (de nieuwe Touch ID-interface zou zo aangepast kunnen worden voor gezichtsherkenning), lijkt het er wel op dat Touch ID voorlopig een grote rol blijft spelen in iOS.

Bekijk ook

Opinie: Waarom Touch ID niet mag verdwijnen in de iPhone 8

Moet de iPhone 8 het zonder Touch ID doen? Het verwijderen van een vingerafdrukscanner zou grote gevolgen hebben hoe we de iPhone ontgrendelen en gebruiken. Het verwijderen van Touch ID zou daarom geen goede beslissing zijn.

Touch ID

Lees alles over Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone, iPad en Mac. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen, apps ontgrendelen, Apple Pay gebruiken en andere activiteiten goedkeuren. Op veel iPhones is Touch ID vervangen door Face ID, maar de vingerafdrukscanner is nog steeds belangrijk als een manier om veilig in te loggen. Je vindt de Touch ID-sensor nu nog op de iPhone SE, alle iPads (behalve de iPad Pro) en op de Mac, zowel op MacBooks als op desktop-Macs in combinatie met het Magic Keyboard met Touch ID-sensor.

Touch ID

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.