Instagram met mobiele site op de iPad.

Instagram CEO legt uit waarom er nog steeds geen iPad-app is

Instagram CEO Adam Mosseri heeft uitgelegd waarom er nog steeds geen iPad-app van Instagram is. Maar heel overtuigend klinkt het niet.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Volgens Mosseri heeft het bedrijf simpelweg niet de middelen om een app te ontwikkelen voor beide platformen. Instagram heeft “een hoop te doen” en dat zijn blijkbaar belangrijker dingen dan het maken van een iPad-app. De CEO antwoordde het volgende op een vraag van een gebruiker: “We zouden graag een iPad-app bouwen, maar we hebben maar een beperkt aantal mensen en zoveel te doen. Het is niet naar boven gekomen als het beste volgende ding wat we moeten doen”, aldus Mosseri.

Het is moeilijk te geloven voor een groot bedrijf als Facebook, waar honderden developers aan apps en andere diensten werken, terwijl veel kleinere ontwikkelaars er wel in slagen om tijd te maken voor een iPad-app.

Er lijkt een andere reden te zijn waarom Instagram op de iPad liever niet wil zien. Er waren wel allerlei Instagram-apps voor de iPad, gemaakt door derden, maar die heeft Instagram onmogelijk gemaakt door technische aanpassingen. Eventueel kun je de web-app van Instagram gebruiken en die bijvoorbeeld als icoontje op je beginscherm zetten, maar toch is dat anders. Niet alle functies zijn voorhanden.

Instagram app op de iPad

Vorige maand kreeg Instagram ook nog de vraag waarom er geen iPad-app was, maar er wel tijd wordt gestoken in de chatfunctie via DM’s. Het bedrijf zei toen dat DM’s belangrijk zijn omdat ze je helpen om in contact te blijven met mensen die belangrijk voor je zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2020, 13:33
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.