IKEA slimme verlichting TRÅDFRI, collectie uitgestald

IKEA trekt aankondiging in over HomeKit-ondersteuning voor Tradfri-lampen [update]

IKEA kondigde aan dat de Tradfri-verlichting vanaf nu werkt met Apple's HomeKit. Maar de informatie blijkt te vroeg naar buiten te zijn gebracht bij IKEA.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Het was eerder al aangekondigd, maar vanaf nu werken de IKEA Tradfri-lampen met Apple’s HomeKit-systeem. Dat wil zeggen dat het mogelijk is om de lampen aan te sturen met de Woning-app, Siri en dat ze te koppelen zijn aan de andere HomeKit-apparaten.

Update 20:00 uur: IKEA Zweden heeft bekendgemaakt dat de informatie te vroeg naar buiten is gebracht. Andere IKEA Facebook-accounts (zoals die in Duitsland) beweren nog steeds dat de update aan het uitrollen is, maar die informatie kunnen we dus met een korrel zout nemen.

There has been information going out today about the compatibility of TRÅDFRI. We can now inform you that TRÅDFRI is not yet compatible with Apple, Amazon and Google. The plan is that everything will work as we’d like this fall.

We are very sorry for the confusion!

IKEA slimme verlichting TRÅDFRI, collectie uitgestald

IKEA Tradfri nu met HomeKit

Om de IKEA Tradfri-lampen met HomeKit te laten samenwerken, is het nodig om de bijbehorende bridge bij te werken met een software-update. Daarnaast werken de lampen van de IKEA Tradfri-verlichting ook samen met de bridge van Philips Hue. Hiervoor is een aparte update van de Hue-bridge nodig die sinds gisteren beschikbaar is. De update van de Tradfri-verlichting wordt geleidelijk uitgerold. Nu de IKEA-verlichting geschikt is voor HomeKit, is er veel meer mogelijk. Zo kun je de lampen automatiseren en koppelen met andere HomeKit-apparaten, zoals sensoren, thermostaten en meer. Je bent daardoor ook minder afhankelijk van de opties die IKEA zelf biedt in haar eigen IKEA-app.

Een nadeel van de IKEA Tradfri is dat er momenteel alleen nog lampen met witlicht beschikbaar zijn. Binnenkort komt daar verandering in, want gisteren werd bekend dat de IKEA Tradfri-lampen vanaf oktober ook in kleur beschikbaar zijn.

De IKEA Tradfri-verlichting is een goedkope manier om je huis uit te breiden met slimme verlichting. Er zijn een hoop overeenkomsten en verschillen met Philips Hue, een andere populaire oplossing voor slimme verlichting. In ons artikel lees je meer over de verschillen en overeenkomsten tussen Philips Hue en IKEA Tradfri.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 10 augustus: Reactie IKEA Zweden toegevoegd, die de uitrol ontkent.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2017, 20:40
Categorie Accessoires
Onderwerpen homekit, ikea, verlichting

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.