IKEA HomeKit-update voor Tradfri-stopcontact nu ook in Nederland

IKEA heeft de HomeKit-update voor de Tradfri-stekkers nu wereldwijd uitgebracht. Hierdoor kun je de stopcontacten van IKEA gebruiken met HomeKit.

Update 18 april 2019: Versie 1.8.25 van de Tradfri-gateway is nu wereldwijd beschikbaar. Dat betekent dat ook Nederlandse en Belgische gebruikers van de Tradfri-hub de update nu kunnen installeren. Je update de gateway via de instellingen in de Tradfri-app. Daarna vind je de stopcontacten in de Woning-app, zodat je ze kan gebruiken via HomeKit.

Klik om inhoud van Reddit te tonen.
Learn more in Reddit’s privacy policy.

Oorspronkelijk artikel:

Sinds eind september 2018 liggen de Tradfri-stekkers in de Nederlandse vestigingen van IKEA. IKEA beloofde snel met een update te komen, waardoor ook deze stopcontacten geschikt zijn voor HomeKit. Dat duurde helaas iets langer dan gehoopt. Onlangs liet IKEA weten dat het nog een paar weken zou duren en dat moment is nu aangebroken. De uitrol van de benodigde gateway-update is nu gestart.

Uitrol HomeKit-update voor Tradfri-stekker gestart

Op het Tradfri-forum op Reddit bevestigen gebruikers dat de update nu langzaamaan beschikbaar komt. Zoals eerder al bekend was, start IKEA met de update in een aantal regio’s. De komende dagen wordt de update wereldwijd uitgerold. Het gaat om gateway-versie 1.8.25 die de stopcontacten geschikt maakt voor HomeKit. Je gebruikt de Tradfri-app om te checken of je de meest recente update hebt. Voor de stopcontact heb je uiteindelijk versie 2.0.022 nodig.

Na het installeren van de benodigde updates verschijnen de stekkers automatisch in de Woning-app. Je kan dan de stekkers die op het Tradfri-stopcontact aangesloten is bedienen via HomeKit en Siri. Wil je Siri gebruiken, vergeet dan niet om de stekker een goede naam te geven zodat je hem makkelijk aan kan spreken.

IKEA Tradfri stekkerdoos

Het Tradfri-stopcontact is één van de goedkopere HomeKit-stekkers die er is. Het stopcontact is voor ongeveer een tientje in Nederland beschikbaar. Andere alternatieven zoals de Eve Energy en Koogeek Smart Plug zijn een stukje duurder. Een nadeel is wel dat je dus een Tradfri-hub nodig hebt. Deze is beschikbaar voor €32,95.

Bekijk ook

Slimme stekkers of stekkerdoos met HomeKit kopen? Dit zijn je opties

Slimme stekkers zijn er genoeg, maar ze zijn lang niet allemaal geschikt voor HomeKit. In deze round-up zie je onze aanraders van slimme stekkers die met HomeKit werken, zodat je ze met Siri kunt bedienen. Ook zetten we de beste HomeKit stekkerdozen voor je op een rij.

Met dank aan iCulture-lezer Michel!

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 18 april: De HomeKit-update voor de Tradfri-stopcontacten is nu wereldwijd beschikbaar.

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 49 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.