IKEA Tradfri HomeKit update nu beschikbaar: lampen bedienen via Siri

De IKEA Tradfri-update voor HomeKit is eindelijk beschikbaar! Hierdoor is er veel meer mogelijk, zoals bediening via Siri en een koppeling met andere HomeKit-accessoires. Lees hier hoe je de update installeert.

Assortiment van IKEA Tradfri.
Na de eerdere aankondiging en de valse start, is het nu eindelijk zover: de slimme IKEA Tradfri-lampen werken vanaf nu met HomeKit dankzij de zojuist beschikbaar gestelde software-update. Hierdoor kun je de IKEA-lampen koppelen in scènes aan andere HomeKit-accessoires en kun je ze bedienen met de Woning-app en Siri.

Update 1 november 2017: Nu is ook de benodigde update van de Tradfri-app beschikbaar, zodat je je lampen kunt koppelen aan HomeKit met de code die in de app verschijnt. Na het updaten kun je bij Integraties de HomeKit-code vinden.

IKEA Tradfri met HomeKit

In mei kondigde IKEA al aan dat de Tradfri-lampen samen gaan werken met HomeKit. Vanaf iOS 11 is het namelijk mogelijk om HomeKit-ondersteuning met een software-update toe te voegen, omdat een speciale chip geen vereiste meer is. De benodigde software-update die HomeKit-ondersteuning aan de Tradfri-lampen toevoegt, wordt vanaf nu uitgerold zo meldt iCulture-lezer Ruud.

IKEA zei eerder dat de update gepland stond voor 1 november, maar ze lijken dus iets eerder met de uitrol te zijn gestart. De update is te downloaden en installeren via de Tradfri-app (link). Na het uitvoeren van de update, ga je in de Tradfri-app naar Integraties en kies je de HomeKit-instelling. Hier staat vervolgens een code afgebeeld die je in moet voeren via de Woning-app van Apple.

Toch zijn er al een aantal meldingen dat de koppeling met HomeKit nog niet vlekkeloos gaat. Volgens IKEA zouden bovenstaande stappen voor een succesvolle koppeling moeten zorgen, maar gebruikers melden dat ze geen geschikte HomeKit-code kunnen vinden.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

https://twitter.com/jonasa1x/status/925422327046819842

Het lijkt erop dat er naast de update van de Tradfri-lampen en -bridge ook nog een aparte app-update vereist is. Hoewel de Tradfri-app gisteren nog is bijgewerkt, kan deze nog niet de juiste HomeKit-code tonen. IKEA geeft op Twitter aan dat ze op de hoogte zijn van het probleem en dat er momenteel naar gekeken wordt.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Met de HomeKit-ondersteuning voor de Tradfri-lampen is er veel meer mogelijk. Voorheen kon je de lampen alleen met de app of een schakelaar van IKEA bedienen, maar zodra de lampen met HomeKit werken gaat dit op veel meer manieren. Zo kun je de lampen automatiseren op basis van je locatie en kun je ze bijvoorbeeld in een enkele scène met de Philips Hue-lampen plaatsen. Doordat de Philips Hue-accessoires ook met HomeKit werken, kun je dus ook deze gebruiken om de Tradfri-lampen te bedienen.

Bekijk ook

Philips Hue dimmer en andere Hue-sensors nu echt geschikt voor HomeKit

Heb je heel veel HomeKit-accessoires in huis en heb je een collectie aan Hue-schakelaars, dan is er goed nieuws: de Hue Tap, Hue Motion en Hue Dimmer kun je nu ook met HomeKit gebruiken.

Het voordeel van de IKEA Tradfri-lampen ten opzichte van de Philips Hue-lampen is dat ze goedkoper zijn. Sinds kort kun je ook gekleurde Tradfri-lampen kopen, maar alleen in combinatie met een fysieke schakelaar. De Tradfri-lampen zijn daarnaast ook te combineren met Philips Hue, doordat je ze rechtstreeks aan je Hue-bridge kunt koppelen.

Met dank aan iCulture-lezer Ruud!

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 01 november: De benodigde update van de Tradfri-app is nu ook beschikbaar.
  • 2017 - 31 oktober: De HomeKit-update van IKEA Tradfri is inmiddels beschikbaar en het artikel is opnieuw gepubliceerd.

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 58 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.