HomeWizard-watermelder

Watermelder van HomeWizard signaleert lekkages en waterschade

Met de nieuwe watermelder van domoticasysteem HomeWizard constateer je niet alleen overstromingen, maar ook waterschade en lekkages. De watermelder werkt met de bestaande HomeWizard Starterkit.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

HomeWizard-watermelder
Ben je door de hevige regenbuien van de afgelopen dagen bang voor lekkages, of heb je een kelder die wel eens vol loopt met water? HomeWizard speelt in op die angsten en kondigt vandaag een nieuw product aan: een watermelder. De draadloze watermelder slaat alarm bij overstromingen en lekkages. Ook handig voor als je bijvoorbeeld twijfelt over de betrouwbaarheid van je oude wasmachine of vaatwasser.

Aan het huisautomatiseringsssysteem HomeWizard kun je meerdere producten koppelen, waardoor allerlei apparaten op afstand te bedienen zijn. Naast hun eigen apparaten zoals de HeatLink, kun je bijvoorbeeld ook de Philips Hue eraan koppelen.

HomeWizard watermelder geeft geluidssignaal en stuurt pushberichten

Om de nieuwe watermelder te kunnen gebruiken, moet je wel in het bezit zijn van een HomeWizard Starterkit waar je de watermelder vervolgens aan kunt koppelen. De melder beschikt over drie contactpinnen aan de onderzijde. Zodra minimaal twee van deze pinnen nattigheid voelen, slaat de melder alarm. Je hoort een geluidssignaal van 90 decibel en krijgt een sms’je of push-bericht via de bestaande HomeWizard-app.

Ook geeft de watermelder regelmatig de batterijstatus aan je door, zodat het apparaatje nooit zonder stroom hoeft te zitten. De watermelder werkt op drie AAA-batterijen en heeft afmetingen van 9,1 bij 7,5 bij 2,3 centimeter. Deze nieuwe watermelder is vanaf 14 september 2015 verkrijgbaar voor €39,95 per stuk via de website van HomeWizard.

HomeWizard-watermelder

HomeWizard: Nederlandse concurrent van Apple’s HomeKit

Door de overkoepelende aard van HomeWizard, heeft het een soortgelijke functie als Apple’s eigen HomeKit. In plaats dat je voor elk afzonderlijk systeem een eigen app moet gebruiken, wordt alles centraal geregeld. Ook Apple’s HomeKit vervult deze functie, al is de ondersteuning op dit moment nog beperkt. Wellicht dat we tijdens Apple’s keynote aanstaande woensdag meer horen over toekomstige ondersteuning voor HomeKit. De eerste HomeKit-apparaten komen er binnenkort aan, zoals de nieuwe Philips Hue Bridge.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2015, 18:40
Categorie Accessoires
Onderwerpen domotica, homewizard

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.