HomeWizard geofence featured

HomeWizard krijgt slimme locatiefunctie en Apple Watch-app

Je hele huis bedienen vanaf de Apple Watch: het is mogelijk met de Watch-app van HomeWizard. Met behulp van geofencing wordt je locatie voortaan op slimme wijze gebruikt door apparatuur in huis.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

HomeWizard geofence featuredHeb je HomeWizard-apparaten in huis hangen? Dan kun je voortaan lampen, gordijnen en verwarming bedienen vanaf de Apple Watch. Een nieuwe update voor de HomeWizard-app voegt namelijk Apple Watch-ondersteuning toe, waardoor je met snelle knoppen een preset kunt activeren. Hiermee zet je de complete huisautomatisering bijvoorbeeld automatisch op vakantiemodus, zodat lampen, deursloten en andere apparatuur weten welke actie er uitgevoerd moet worden. Voor mensen zonder Apple Watch introduceert de update ook een handige feature: geofencing.

De preset-functie van HomeWizard werd in april dit jaar aan de app toegevoegd. We beschreven presets toen als volgt:

Met de preset-functie geef je aan wat je aan het doen bent. Je hebt hierbij vier opties: thuis, afwezig, slapen en vakantie. Schakel over naar één van deze standen en alle apparaten in huis worden meteen op de hoogte gesteld. Je kunt per apparaat aangeven wat er in bepaalde standen moet gebeuren. Zo kan je bij een deurslot bijvoorbeeld opties voor het dagslot en voor het nachtslot invoeren.

Apple Watch HomeWizardNu is het mogelijk om deze presets vanaf de Apple Watch te bedienen. Met twee taps heb je vanuit de app een preset geactiveerd, waardoor je vrij snel je apparatuur bedient zonder de iPhone erbij te pakken. De Apple Watch is hierdoor een hulpmiddel voor snelle handelingen. Wil je specifieke apparaten bedienen? Dan heb je alsnog de iPhone-app nodig.

Geofencing in HomeWizard-app

HomeWizard geofence iPhoneDe nieuwe geofences in de HomeWizard-app laten je op een nog iets slimmere manier je huis automatiseren. Hiermee ziet de iPhone-app wanneer je thuis bent of de deur uit gaat, waar apparaten in huis weer op kunnen reageren. Zo gaan de verwarming en lichten aan zodra je in de buurt van je voordeur bent, of gaat de boel op slot als je ‘s ochtends wegfietst.

Je stelt zelf in wat HomeWizard-apparaten precies doen op basis van je locatie. Er kan gebruik worden gemaakt van meerdere iPhones, waardoor HomeWizard bijvoorbeeld pas de verwarming uitzet als zowel jij als je partner de deur uit zijn.

HomeWizard is een automatiseringssysteem voor in huis, waarmee je verlichting, beveiliging, sloten en je verwarming kunt bedienen vanuit een iPhone-app. In huis hangt een centraal HomeWizard-station, waardoor alle losse apparaten via Wi-Fi met de iPhone of iPad verbinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2015, 10:57
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerp homewizard

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.