HomeWizard-app geschikt voor meer IP-camera’s

HomeWizard heeft een update van de iPhone-app uitgebracht, die betere ondersteuning voor (beveiligings)camera's biedt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ip-cameraDe iPhone-app van HomeWizard heeft een flinke update gekregen. Vooral de ondersteuning voor camera’s is verbeterd: de app is geschikt voor nog veel meer IP-camera’s, ook de hiernaast afgebeelde D-Link-camera (hier zie je een aantal modellen). Bovendien kun je er HD-camera’s mee aansturen en meerdere snapshots opslaan, zodat je straks vanaf je vakantieadres alles in en om het huis nog beter in de gaten kunt houden.

Behalve met de standaard HomeWizard-camera’s, die niet altijd uitblinken in design, werkt de app nu ook samen met camera’s modellen van D-Link, Elro, Foscam en Axis. In de app voeg je een nieuwe camera toe, waarbij je aangeeft om welk merk en welk model het gaat. Staat jouw camera niet in de lijst, dan kun je die ook handmatig toevoegen. Hiervoor is een Google Docs-formulier opgesteld, waarin je meer informatie vindt.

Nog een andere handige optie, is dat het niet meer uitmaakt hoe je de camera hebt gemonteerd. Er is een nieuwe ‘ondersteboven’-optie toegevoegd, zodat je kunt aangeven dat de camera op z’n kop hangt. De bedieningsknoppen worden afhankelijk daarvan ook aangepast. Voorheen zat er een ‘flip/mirror’-instelling in de app, om te zorgen dat het beeld niet op z’n kop te zien was.

homewizard-met-camera
De foto hierboven toont het pakket met de standaardcamera van HomeWizard.

Als je camera zoomfuncties heeft, dan wordt dat voortaan ondersteund. Wel is er een optie verdwenen: voorinstellingen (presets) van camera’s worden voortaan genegeerd. Alleen bij de HomeWizard-camera blijft het werken, maar bij camera’s van andere merken zul je er rekening mee moeten houden dat de presets niet meer onder handbereik zijn. Wat de snapshot-functie betreft: je kunt nu 250 snapshots per sensor opslaan, die je achteraf allemaal terug kunt kijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 23:44
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerp homewizard

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.