Reacties voor: Dit zijn de eerste hands-on ervaringen met de nieuwe iPhones van 2017

Wat vinden de internationale media van de iPhone X en iPhone 8, nu ze de kans gehad hebben om ze al even kort uit te proberen? Een overzicht van eerste indrukken.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 83 reacties

  1. Jep, Face ID blijft de vraag. Het werkt sowieso trager als touch id maar dat mag wel een beetje van me. Maar als het vaak niet werkt gaat het echt iriteren.

  2. Interessant artikel, ik ben wel benieuwd naar meer internationale pers berichten. Face id is bij mij ook de grootste twijfel als ik dit zo lees.
    Ik lees niks over de onhandigheid van de missende home button.

  3. Alles is mooi leuk en aardig aan de Iphone X. Touch Id is wel een groot gemis vind ik. In mijn ogen is geen enkele smartphone meer dan 1000 euro waard. Het is en blijft een telefoon. Het prijsbeleid van Apple begint mij nu serieus te irriteren. Nee ben niet verplicht om het te kopen. Maar eerst zo erg laten wennen aan het eccosysteem en dan lekker de prijzen opvoeren. Ik ga serieus kijken naar concurrenten. Dan maar een veel mindere os. Apple denkt echt god te zijn.

  4. Ben ook wel een beetje klaar met Apple. Ga ook maar eens rondkijken naar de concurrentie. Weinig vernieuwing, maar wel extreme prijzen, die almaar hoger worden.

  5. Origineel geplaatst door Cihan
    Alles is mooi leuk en aardig aan de Iphone X. Touch Id is wel een groot gemis vind ik. In mijn ogen is geen enkele smartphone meer dan 1000 euro waard. Het is en blijft een telefoon. Het prijsbeleid van Apple begint mij nu serieus te irriteren. Nee ben niet verplicht om het te kopen. Maar eerst zo erg laten wennen aan het eccosysteem en dan lekker de prijzen opvoeren. Ik ga serieus kijken naar concurrenten. Dan maar een veel mindere os. Apple denkt echt god te zijn.

    Je kan toch ook een andere iPhone nemen ipv gelijk de X? Afhankelijk van wat je nu hebt kan je ook een 7 nemen die in prijs is verlaagd en dat is meer dan een prima toestel.
    Ik vind het wel mooi dat Apple een hele ranch heeft van toestellen en prijsklassen van de SE tot de X.
    Natuurlijk had de X van mij goedkoper gemogen maar ja ik kan me meer storen aan het feit dat functies hier in nl ontbreken tov andere landen.
    En als god ja dat is soms wel prima kijk nu maar naar 4K films voor de zelfde prijs als HD films ik weet niet welk ander bedrijf dit zo voor elkaar had moeten krijgen bij de filmstudio’s. Of AR kijk hoeveel toestellen dit in 1 klap gaan ondersteunen dit zal een enorme boost zijn voor de ontwikkeling van AR, voor elkaar gekregen door “‘god” Apple.
    Puur alleen naar de prijs kijken is te makkelijk

  6. @Cihan: Ik snap wat je bedoelt. Omdat ook ik gevangen zit in het ecosysteem van Apple (andere fabrikanten doen overigens hetzelfde), is een overstap naar een ander OS voor mij geen wenkend perspectief. Bovendien vind ik Androidtoestellen maar moeilijk in gebruik. Aan Windowsphone denk ik niet eens.

    Meer dan € 1.000 voor een telefoon vind ik wel bezopen – en dan is het nog maar afwachten of en wanneer bepaalde functies in NL beschikbaar komen; zie Apple Pay. Voor de prijs van een iPhone X (de naam verdient geen creatieve hoofdprijs) kun je bijna een MacBook Pro kopen en daar geniet ik veel meer van dan van een telefoontje. Kortom: mijn volgende iPhone wordt een uitlopend model. Goed beschouwd is er ook geen zindelijke reden om per se het nieuwste model te willen kopen.

  7. Face ID is de toekomst en alle fysieke knoppen zullen op een gegeven moment verdwijnen,
    het zal mij niets verbazen dat de volgende iMac ook FaceID zal hebben, ik vindt het een goede ontwikkeling.

    Voor mij is de iPhone een persoonlijke zakcomputer waar ik ook af en toe op telefoneer, mijn 6+ is aan vervanging toe, en zal met de X ook weer een paar jaar doen, dan vallen de kosten ook wel mee, ik had al 1500,- op zij gezet 🙂

    Ik ben ook blij met de glazen achterkant, dat was het mooiste van de 4, en de “notch” vindt ik geen probleem, ook omdat de interface van IOS er goed op aansluit, en op een gegeven moment zie je het niet meer 🙂

  8. Ben van plan mijn 6s plus te vervangen door de X. Ik ga eerst maar eens op de pauzeknop drukken om te wachten op onafhankelijke reviews die laten zien of Face-ID wel echt werkt…

  9. Jaren bijna elke iPhone gehad, Apple tv, Ipad’s en Apple Watch, maar dit keer zijn ze de weg kwijt bij Apple €1149 voor een 64GB, doe dan op z’n minst 128GB of 256GB. Timmertje denkt dat ie alles kan maken!

    Dit wordt de eerste keer dat ik serieus ga nadenken om over te stappen naar Samsung of een ander merk,

  10. Origineel geplaatst door Cihan
    Alles is mooi leuk en aardig aan de Iphone X. Touch Id is wel een groot gemis vind ik. In mijn ogen is geen enkele smartphone meer dan 1000 euro waard. Het is en blijft een telefoon.

    Nee dus. Het is in bijna niks meer een telefoon. Dat is het hem juist en de reden dat die dingen zo duur zijn. Het is een bizar draagbare computer geworden. Als jij je iPhone alleen gebruikt om te bellen of wat mij betreft vooral om te bellen, dan ben je een dief van je portemonnee.

  11. @Jan Willem: Ben zelf ook benieuwd naar onafhankelijke reviews, vooral naar hoe goed Face ID werkt.

  12. Voor het eerst lees ik ook kritiek op de dikkere randen dan bij Samsung. Ik ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken in de praktijk. Net als face ID. Heel jammer dat Touch weg is.

    Ander ding dat ik toch onvoldoende begrijp in de de prijsstelling is de euro/dollar verhouding. Gelet op de huidige wisselkoers zou je een betere verhouding tov USA mogen verwachten. Maar het verschil is enorm en groter dan ooit. Terwijl trouwens bij de Apple Watch dit niet het geval is.

    Maar verder is de X wel absoluut een topmodel.

  13. Ik wil eigenlijk gewoon de iPhone X hebben. Ik vrees alleen dat die face ID me enorm gaat irriteren. Dat touch id werkt heerlijk. Ben erg benieuwd hoe daarbij de praktijk gaat werken. Helaas is de 8 van buiten bijna een 6s die ik nu heb. En iets optisch nieuws in je handen hebben is ook wel weer eens leuk. Dus ik denk nog even rustig na.

  14. @Robert: Precies, als ik een laptop gebruik is het voor mijn werk. Mijn eigen laptop gaat amper meer aan.

  15. @Pim: het is ook niet onhandig?

  16. Origineel geplaatst door Cihan
    In mijn ogen is geen enkele smartphone meer dan 1000 euro waard. Het is en blijft een telefoon.

    Ik kan alleen voor mezelf spreken, maar ik gebruik mijn iPhone nog het minst om te bellen. Het is allang geen ‘telefoon’ meer. Neemt niet weg dat hij onwijs duur is. Ben echter bang dat ik de verleiding toch niet kan weerstaan.

  17. Ik ga ook voor de X, de iPhone 8 hoef ik niet als je een 7 hebt. Face ID daar moeten we gewoon aan wennen…. destijds was dit ook het geval met Touch ID. Dat werkte ook niet lekker vooral niet de 1ste generatie.

  18. @Martin: Ik gebruik ook zelden mijn laptop, dat wil niet zeggen dat we elke prijs verhoging voorlief moeten nemen omdat we zoveel doen met een iphone / smartphone. Hoop echt dat de verkopen zullen tegenvallen en Apple nu echt wakker wordt.

  19. En dit zeg ik:

    Al jaaaren hinkt Apple achterop tov Samsung (lees: sinds het overlijden van Jobs). De specs liegen er niet om. De helderheid van de iPhone X zijn scherm is DE HELFT minder dan de Note 8. En zo zijn er nog talloze punten waaruit blijkt dat ze achterop hinken.

    En dit voor een prijs van €1.300 (met de 64GB versie is de meerderheid niks)? Sorry, dikke fail Apple, zwier je oogkleppen af en get serious.

  20. Ik ben ontzettend benieuwd of er een nieuwe SE komt volgend jaar.
    Als die dan ook een full screen krijgt in een compact formaat… Wow.
    Is daar iets van bekend?

  21. @Martin: Ik bel ook nauwlijks meer. Het is internetnetten en fotos, videos maken

  22. LOL €1329 voor de iPhone X 265GB in NL. In de VS €960 voor dezelfde iPhone X. Fail. Haal er wel één in de VS als ik daar voor mijn werk zit.👎👎👎
    In deze Staten betaal je overigens geen VAT:
    Alaska
    Delaware
    Montana
    New Hampshire

  23. Origineel geplaatst door Marco
    LOL €1329 voor de iPhone X 265GB in NL. In de VS €960 voor dezelfde iPhone X. Fail. Haal er wel één in de VS als ik daar voor mijn werk zit.👎👎👎

    $1149 (excl. taxes) voor diezelfde X in de VS. Fail is het pas als je iets roept dat niet klopt…

  24. Origineel geplaatst door Dromedaris
    En dit zeg ik:
    Al jaaaren hinkt Apple achterop tov Samsung (lees: sinds het overlijden van Jobs). De specs liegen er niet om. De helderheid van de iPhone X zijn scherm is DE HELFT minder dan de Note 8. En zo zijn er nog talloze punten waaruit blijkt dat ze achterop hinken.
    En dit voor een prijs van €1.300 (met de 64GB versie is de meerderheid niks)? Sorry, dikke fail Apple, zwier je oogkleppen af en get serious.

    Dat gezeur iedere keer over die specs. Als die specs zoveel beter zijn van de Samsung, waarom delft diezelfde Samsung dan in ieder test het onderspit tegen een veel oudere iPhone? Zwier zelf eens je oogkleppen af en laat die Apple-haat varen.

  25. Wie staat er stil dat je bij de X en face id alleen de telefoon unlocked en dat er nog een handeling nodig is om naar home te gaan?

    Ik zie niet hoe dit anders opgelost kan worden dan door een thuisknop te implenteren.

  26. @Marco: Kan je een voor mij meenemen betaal je €1000😬

  27. @MLVC: Punt over de helderheid klopt als een bus, doe een beetje onderzoek.
    Begrijp me niet verkeerd, ik ben een Apple fan maar €1149 vragen voor 64GB is gewoonweg te veel.

  28. Hier hetzelfde wat laptop gebruik betreft.
    Enkele keer moet ik nog een rekening aanpassen en dat werkt niet lekker met Excel op de telefoon vind ik, maar voor de rest gebruik ik alleen nog de telefoon.
    Dan mag die wel wat extra kosten als het gebruiksgemak vergroot wordt.
    Mensen die alleen kijken naar de prijs zijn degene die niet het maximale uit hun telefoon halen.
    De zogenaamde hipsters in mijn ogen.

  29. @Jan-Willem: Ben het niet met je eens, ik gebruik 99% van de tijd mijn iPhone en de laptop gaat misschien 1,2x per jaar aan. Toch is de prijs niet goed te praten.

  30. Origineel geplaatst door Radi
    @MLVC: Punt over de helderheid klopt als een bus, doe een beetje onderzoek.
    Begrijp me niet verkeerd, ik ben een Apple fan maar €1149 vragen voor 64GB is gewoonweg te veel.

    Je hebt gelijk dat de note qua helderheid het wint van de iPhone, maar helderder is niet per se beter qua slijtage van je scherm bijv icm oled. Ook de Samsungs geven waarschuwingen als die de te lang te fel staat en schakelt dan terug.

  31. Hoe zit het met dat draadloos opladen als er een hoesje om de telefoon zit? Ik wil heel graag een iPhone zonder hoesje, maar ze zijn mij dan te glad 🙁

  32. Tegen de tijd dat de iPhone X geleverd gaat worden hoop ik wel dat de vele app’s, zoals Dropbox,1paswoord,bankapp,geschikt zijn voor FaceID … de genoemde apps gebruik ik best wel veel en om dan de wachtwoorden handmatig in te moeten vullen zou ik niet blij mee zijn.. of zou er een optie zijn om dat in de iPhone X in te kunnen schakelen zodat je geen vingerprintje te zien krijgt maar een FaceID optie….

  33. @Peter:

    Inderdaad wil ik ook graag weten, wat als je een hoesje gebruikt? En kan het glas beter tegen krasjes dan de iphone 7?

  34. @MLVC: @MLVC: Sommige staten hebben 0% tax of maar heel weinig. Heb mijn 7 plus ook in Amerika gekocht en betaalde toen voor de 128 GB 830 euro. Terwijl die hier veel duurder was.

  35. @Radi: En 21% NL BTW 🙂

  36. @DD: en daarbij: de meeste mensen zetten de helderheid op de helft om batterij te besparen.

  37. ik heb vanaf de 4 alle versies gehad. Zelfs van een JB 7 naar een matblack 7 Plus. Maar de prijs van de X vind ik gewoon niet normaal meer.

    Ik ben daarom ook echt benieuwd wat de verkopen zullen gaan zijn…

    De 8 en de 8 Plus vind ik echt een misser. Weer hetzelfde design als een 6?

    Het is dat Samsung een Android OS heeft want anders had ik het wel geweten…..

  38. Origineel geplaatst door Marco
    @DD: en daarbij: de meeste mensen zetten de helderheid op de helft om batterij te besparen.

    Ja ook nog is, de meeste vergelijkingen qua specs zijn ook niet zo interessant omdat toch het OS icm de Hardware gewoon het verschil maakt.

  39. @Willem: Waarom 21% btw?

    In Amerika is de btw een stukken lager in sommige staten is er zelfs geen btw op elektronica.
    Als ik in Amerika een iPhone zou komen dan neem ik hem mee in mijn broekzak doosje weggooien en klaar en niets declareren.

  40. Voor hen die zich afvragen of draadloos opladen werkt met hoesje: ik heb meerdere toestellen gehad met draadloos opladen en dat ging prima met kunststof of leren hoesje. Metaal heb ik geen ervaring mee. Maar ik ging het zo weinig gebruiken dat ik er echt de meerwaarde niet meer van in zie. En Apple presenteert het nu weer als iets baanbrekends. Pffft….

  41. Tja.

    Met touch ID had ik het geld zo neergelegd voor de X 256.
    Maar nu. Hmm ga er nog maar eens over nadenken en eerst ff aankijken hoe het in praktijk gaat werken. Heb geen pincode maar wachtwoord op m’n telefoon dus met de hand niet echt te doen.

  42. Prijs is vanaf €1159 jongens ipv €1149.

  43. Er zijn 2 dingen die mij echt storen.

    1. Je hebt geen volledig scherm, er is precies een stukje uit.
    2. De prijs natuurlijk. Die prijzen hebben niks meer met innovatie of technologie te maken. Dit is gewoon pure geldklopperij!!

    Voor de rest zal het wel een mooie en goeie smartphone zijn.

  44. je legt de iPhone 8 neer op een ‘draadloze’ oplader en hij begint meteen te laden. Geweldig! Maar die oplader zit wel in het stopcontact en kun je beter ‘s nachts maar uit het stopcontact halen om de brandveiligheid te waarborgen. Hier heb je dus niks aan.

  45. Op mijn werk vannacht al een discussie gehad over de prijs van de X. Mensen die zeurden over de prijs gingen wel 10 dagen op vakantie a €3600, maar voor een smartphone die ze jaren dag in dag uit gebruiken voor werkelijk alles is dat te duur. Heb collega’s die 1 zaterdagavond op stap gaan en dik over de €100 uitgeven aan drank??
    Het is in mijn ogen gewoon waar je je eigen net verdiende geld aan wilt uitgeven.
    Mijn iPhone 6 is nu bijna 3 jaar oud, en nog net zo tevreden mee als toen ik hem net had. Nooit problemen mee gehad en uiterst gebruiksvriendelijk. Dus ja, waar en welke prijs hang je aan iets?? Ik wacht nog even alle recensies af de komende weken wat betreft de FaceID, misschien kunnen ze die beter maken en sneller dmv een software update. Maar hint zelf wel naar de X.

  46. In een review zou ik graag een antwoord krijgen op de volgende vraag: Is de X de € 350,- meerprijs tov de 8 waard?
    Zoals het er nu uitziet zal ik mijn huidige 6 vervangen voor een 8.

  47. @Freaky: Precies met touch id had ik het geld ook zo neer gelegd. Toch maar een jaartje door met mijn 6S. En kijken of touch id terug komt.

  48. Origineel geplaatst door Simo
    Wie staat er stil dat je bij de X en face id alleen de telefoon unlocked en dat er nog een handeling nodig is om naar home te gaan?

    Ik zie niet hoe dit anders opgelost kan worden dan door een thuisknop te implenteren.

    Ik denk dat dat is omdat je anders niet meer je notificaties kan zien.

  49. @remy: Al vaak uitgelegd, maar vooruit: nog een keer. De prijzen in USA zijn excl. BTW. In NL zijn de prijzen incl. 21% BTW.

  50. @Appeltje: Desondanks is de iPhone X flink goedkoper dan hier.

  51. Ik begrijp t niet… Wie gaat er nu een iPhone 8 kopen als de iPhone X er ook is??
    Die gaat toch gewoon mega floppen…
    Lijkt teveel op de iPhone 7, waarom zou je dat doen?

  52. @Dromedaris: ik kijk erg uit naar een vergelijking van deze twee

  53. iPhone X vertoont zo weinig innovatie en toch nog de hoofdprijs vragen. Over de iPhone 8 ben ik helemaal niet te spreken. Jammer dit Apple ben teleurgesteld. Ben maar overgestapt naar de grote concurrent die wel innovatief is en de prijzen kan drukken.

  54. Wat een gezeur over zo’n pracht toestel. Hopelijk veel twijfelaars dan hebben de liefhebbers de X(256) op 4 nov LOL.
    X te duur? koop dan lekker een goedkoop toestel elders, maar loop niet zo te zeuren over alle vernieuwingen die eraan komen.
    Na enkele weken praat niemand er meer over…

  55. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  56. @Zoran: En ben je ook te vreden over android? Dat is toch wel de grootste drempel voor ios gebruikers

  57. @Zoran: Goed gezegd 👍🏻

  58. Ik ben dus ook niet erg onder de indruk van de X. Helaas zelfde liedje als bij de meesten met een uitgebreid Apple ecosysteem. Maar ik wil toch even ingaan op de opmerking dat de iPhone meer een draagbare pc is geworden: ik heb jaren geleden ook een moment van haat gehad tov Apple en heb de toen nieuwe Galaxy Note 2 gekocht. Super toestel! Had toen geweldige camera, goede accu, en veel extra functies die ik vaak gebruikte. Zoals bv. splitscreen. Ik kon op mijn grote display YouTube kijken en ondertussen appen met iemand. Dit is iets wat ik zoveel jaren later nog altijd mis bij de Plus toestellen van Apple.
    Als de iPhone een draagbare pc is, dan is het toch maar een simpele oude Commodore64 met een gechipte processor hoor! Dan hebben andere merken met hun high end toestellen net iets meer opties dan de iPhone.
    iPhone is altijd vrij degelijk en makkelijk te bedienen geweest. Maar meer ook niet… En Face ID werkt voor geen meter, zoals Apple zelf al bewezen heeft tijdens de Keynote.

  59. Origineel geplaatst door mickel
    Ik begrijp t niet… Wie gaat er nu een iPhone 8 kopen als de iPhone X er ook is??

    Die gaat toch gewoon mega floppen…

    Lijkt teveel op de iPhone 7, waarom zou je dat doen?

    Omdat de X deze keer NOG slechter verkrijgbaar wordt dan voorgaande nieuwe modellen en veel mensen dan maar een 8 kopen omdat hun geduld op is… 😉

  60. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  61. Ik vind de X mooi, maar de prijs is een struikelblok. Ik koop uit principe meestal geen v1 model (ik koop altijd de s modellen) en ik denk dat de X eerder een v1 is. Dus ik wacht nog wel een jaartje. Mijn 6s doet het nog zeer behoorlijk. En volgend jaar zal die Face ID wel degelijk werken en is er niemand die nog een touch id wil.

  62. Als je geen Maserati kan kopen, koop er dan geen, geef niet af op de Maserati, maar wees blij met je Opel met Carplay. Net zoals ik. Vind je de X te duur, dan is er genoeg keuze als je voor Apple kiest. Wil je naar Android: Veel liefhebbers van de X zullen je dankbaar zijn, dan ligt er zeker 1 klaar voor iemand die het geld er wel voor over heeft en er heel blij mee is. 😉

  63. @Radi: Brandstof is ook veel goedkoper in Amerika, maar ook daarvoor ga ik niet naar Amerika. Is de prijs van de iPhone een probleem voor je, stap dan over op een goedkoper toestel dat past bij je budget. Iedereen blij!

  64. @Zoran: als jij met innovatief halfbakken functies bedoelt heb je gelijk! Voor de rest, kijk eens naar de nieuwe Samsung, heb er nog geen gezien die er normaal uit ziet, allemaal krassen overal, daar zou ik helemaal gek van worden. Daar betaal je dan ook best veel voor

  65. Eh, wat ik nou graag wil weten heh, kan je eigenlijk met dat ding ook BELLEN?

  66. Voor de mensen die denken dat specs belangrijk zijn. Bekijk deze geekbench. Bedenk ook dat de Samsung hoger geklokt is, meer geheugen en meer cores heeft.
    Verder moeten we FaceID afwachten. Bij de eerste versie van TouchID was ook iedereen skeptisch en nu weten we niet meer anders.

    Ik hoor niemand over AR. Daar wordt ik vooral enthousiast van. Hierin zie ik de echte innovatie.

  67. @Radi: Geen btw betalen en niet invoeren, dat noemt men fraude en belasting ontduiking. Doe dat op een zakentrip en je werkgever kan je zelfs nog ontslaan daarvoor.
    Waarom naar US dan? Loop gewoon een Apple store binnen en stop er daar 1 in je broekzak, kost je helemaal niets. Is diefstal, maar ja, je neemt het blijkbaar niet zo met de regels.
    Als je het niet kunt betalen koop dan niets of ga harder werken, doe ik ook. Ik haat mensen zoals jij.

    On topic: ik ga voor de X, mooi toestel. Apple kennende (sinds 1e iphone) gaat de faceid wel werken. Formaat is goed

  68. Schitterend toestel maar flink aan de prijs. Wil je het geld eraan uitgeven is voor iedereen zelf te bepalen. Zelf denk ik dat er mooie ontwikkelingen te wachten staan met AR.

    Wat ik wel zo jammer vind is dat de camera nog steeds zo uitsteekt. Met mijn 6s stoort het me nog steeds wanneer ik het plat op tafel bedien. Ik had echt gehoopt dat Apple het ditmaal glad zou wegwerken. Zeker met het nieuwe vlaggeschip.

    Ik was van plan de X aan te schaffen maar kijk eerst de kat nog uit de boom. Ben benieuwd naar de kinderziektes en de plannen van Apple voor 2018. Wellicht dat er dan een Xs is en heeft de X zich bewezen (of niet).

  69. @Ricardo: ik heb een Galaxy S8 plus met draadloze lader. Zolang ik maar een dun hoesje gebruik, dan gaat het goed. Dus dat hoesje moet dan aan de achterzijde dun zijn. Gebruik ik een dikke rubberen hoes, dan gaat het draadloos laden erg langzaam. Dit zal ook wel voor het draadloos opladen voor de IPhone gelden.

  70. Origineel geplaatst door Jan-Willem
    Hier hetzelfde wat laptop gebruik betreft.
    Enkele keer moet ik nog een rekening aanpassen en dat werkt niet lekker met Excel op de telefoon vind ik, maar voor de rest gebruik ik alleen nog de telefoon.
    Dan mag die wel wat extra kosten als het gebruiksgemak vergroot wordt.
    Mensen die alleen kijken naar de prijs zijn degene die niet het maximale uit hun telefoon halen.
    De zogenaamde hipsters in mijn ogen.

    Wat een onzin! Gebruik mijn telefoon ten volle en dagelijks!! Maar ga toch geen 1100 ofzo betalen terwijl de concurrenten TOPtoestellen hebben waar je hetzelfde mee kan (en meer) voor de HELFT van de prijs!!

    Waarom zou ik dan 1100 gaan betalen? Kan niks meer dan bijv. een Samsung S8 (of 7 zelfs)!!
    En na jaren iphone ben ik Android echt gaan waarderen.. werkt super, loopt nooit vast en werkt net zo makkelijk als een iPhone.
    Maar heeee, als je het geld over hebt, lekker doen wat je zelf wil natuurlijk.

  71. @Bert: Diefstal fraude???? Pardon tegen wie denk je dat je het hebt?? Even je woorden terug nemen vriend. Hoor je mij zeggen dat ik voor een iphone naar Amerika ga??? Of zelfs er überhaupt kom of ben geweest??? Ik heb het alleen over de prijsverschil!!!!!!! En ja dat ik heb gezegd dat je hem ook gewoon zo zou kunnen meenemen dat klopt zonder te declareren. Ik betaal altijd netjes mijn belastingen en kan je garanderen dat BV NL mij jaarlijks op z’n mist een klein busje vol iPhones kost.

    Het gaat mij erom dat we hier gewoon weg te veel betalen! Apple heeft marges van minimaal 35-40% als niet meer, het is een principe kwestie. Maar aangezien ik altijd al een Apple fan ben geweest en ik een hekel heb aan Android ben ik bang toch op 27 oktober de X 256GB te gaan bestellen.

    Voor de volgende keer AUB niet mensen ergens van beschuldigen!!!!!!!

  72. @Bert: Nog even over de X zelf, inderdaad een pracht toestel was de prijs iets lager €1000-1100 voor de 256GB en ik had zelfs niets een getwijfeld, maar €1159 voor 64GB is en blijft te veel, vooral voor een 64GB had dan 128GB of 256GB voor de zelfde prijs gedaan.

  73. Ik kan niet wachten om er 2 te bestellen voor mij en mijn vriendin. Dus Apple gooi die store open voor de X

  74. Wat iedereen denk ik over het hoofd ziet is dat alle functies die je kan bedenken wel al in de telefoons zitten.
    De 7 was de telefoon waar ze denk ik alle hoofdfuncties wel in verwerkt hebben. Nu is het alleen maar uitbreiden in gimmicks.
    De X heeft een groter scherm. Maar met mijn 7 kan ik al onder bij alle hoeken. Dus ook in mijn ogen een gimmick.

    Het voordeel is nu dat je niet meer de nieuwste meer moet hebben voor alle belangrijke functies ( tenzij je een pratende drol een belangrijke functie vind).

    Dus rustig wachten tot alle mensen die nu een X kopen hem als tweede hands te koop zetten en dan voor een mooie prijs overnemen.

    Het enige dat mij nog warm zou maken is een telefoon met onbreekbaar glas! En een batterij die een week meegaat of die oplaad bij beweging!

  75. Still on iPhone 5s, still running smooth, still not gonna switch! The best things in life are not things 😊

  76. @Tja: Goed idee om te wachten er zijn inderdaad veel die een iPhone na een week op marktplaats plaatsen, omdat ze het toch niets vinden.

  77. Ik denk dat het een hele verkeerde benadering is om te zeuren over de X.

    Ik denk dat je het zo moet zien. Een mooi maar niet extreem spectaculair toestel (8) vervangt de iPhone 7, en de prijs is dan ook hetzelfde.

    Verder hebben ze een spectaculair nieuw toestel (X) neergezet die voor de gemiddelde mens te duur is, en dus ook minder verkocht zal worden.

    Maar zie dit meer als extra toestel dan als de enige optie.

  78. Voor de vakantie ben ik (na altijd een iPhone gehad te hebben) overgestapt op de Sony Xperia. Paar redenen: extern geheugenkaartje (een van de grootste missers bij alle iPhones) en superieure camera. Een nadeel is het ONTBREKEN van een homeknop. Bij veel apps is het daardoor wat onhandig om terug te gaan naar het hoofdscherm. En dit wordt nu aangekondigd als een ‘feature’ bij de nieuwste iPhones. Een grote misser. Ze hebben daar bij Apple meer aandacht voor hun eigen huisvesting dan aan hun producten, lijkt wel.

  79. @Cihan: Ik kan het hier enkel maar mee eens zijn!
    Ik heb sinds een jaar een Iphone 7 Plus ( hiervoor een 5 en daarvoor een 3GS) maar tegen de tijd dat ik mijn Iphone wil vervangen (ik gebruik hem zo´n jaar of vier alvorens ik deze vervang) ga ik als het prijs niveau zo blijft zeker kijken naar andere alternatieven. De 7 vond ik al behoorlijk aan de prijs, maar wat men nu flikt met de X gaat alle perken te buiten! Zeker als je een vergelijk maakt met mijn Iphone7 plus, kan die X echt niet veel meer of beter dan mijn huidige apparaat!

  80. Origineel geplaatst door Tja
    Wat iedereen denk ik over het hoofd ziet is dat alle functies die je kan bedenken wel al in de telefoons zitten.
    De 7 was de telefoon waar ze denk ik alle hoofdfuncties wel in verwerkt hebben. Nu is het alleen maar uitbreiden in gimmicks.
    De X heeft een groter scherm. Maar met mijn 7 kan ik al onder bij alle hoeken. Dus ook in mijn ogen een gimmick.
    Het voordeel is nu dat je niet meer de nieuwste meer moet hebben voor alle belangrijke functies ( tenzij je een pratende drol een belangrijke functie vind).
    Dus rustig wachten tot alle mensen die nu een X kopen hem als tweede hands te koop zetten en dan voor een mooie prijs overnemen.
    Het enige dat mij nog warm zou maken is een telefoon met onbreekbaar glas! En een batterij die een week meegaat of die oplaad bij beweging!

    Dus als de iPhone goedkoop is dan wil je hem wel ineens, vreemd dat je hem eigelijk nu eerst af kraak ….

  81. Ligt het nu aan mij maar ik moet toch wel even wennen aan de uitsparing aan de bovenkant in de nieuwe X het lijkt mij toch best storend.

  82. FaceID moét wel slagen, anders staat Apple fors voor gek. Als je op een dure luxe telefoon weer terug zou moeten naar pincode intikken. 😳 Ik vind de glimmende zijkant van iPhone X niet mooi. Teveel bling bling. En heb liever zoveel mogelijk aluminium ipv roestvrij staal en heel veel glas..!

  83. @Robert: Een belachelijk hoge prijs voor het scherm en Face ID En die rare geanimeerde emoties? Dat doe je twee keer, en daarna kijk je er misschien niet eens meer naar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.