iPhone 8 en iPhone X

Dit zijn de eerste hands-on ervaringen met de nieuwe iPhones van 2017

Wat vinden de internationale media van de iPhone X en iPhone 8, nu ze de kans gehad hebben om ze al even kort uit te proberen? Een overzicht van eerste indrukken.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

Tijdens het iPhone-event 2017 hebben journalisten van internationale media al de kans gehad om de iPhone 8 en iPhone X al even kort uit te proberen. Hoe voelt de glazen achterkant van de iPhone 8 aan? En hoe bevalt het grote scherm van de iPhone X? We zetten de eerste indrukken voor je op een rij.
iPhone 8 en iPhone X

Update september 2017: Inmiddels kun je de iPhone 8 Plus en de iPhone 8 kopen en kun je zelf ervaren hoe het zit met de nieuwe functies.

Wired – Lees eerste indruk iPhone X
“De iPhone X voelt alsof hij precies de juiste maat heeft”, concludeert Wired meteen. Hij voelt net zoals een iPhone 7 in je hand, maar dan wel met veel meer schermruimte. En daar komt bij dat hij er ook nog eens prachtig uitziet. Ze zijn bij Wired vooral fan van de zwarte variant. Het scherm is helderder en biedt diepere kleuren dan elke iPhone hiervoor. Het hapje uit het scherm aan de bovenkant valt op, maar is niet storend. De site is onder de indruk van de camera met optische beeldstabilisatie. De eerste indruk van Face ID was niet extreem positief: het werkte namelijk of razend snel en goed of helemaal niet. Wired verwacht dat veel mensen weer terug gaan naar een pincode.


Marques Brownlee – Bekijk eerste indruk iPhone X
YouTuber Marques Brownlee maakte meteen een uitgebreide video over de iPhone X. Hij staat stil bij het scherm en is onder de indruk van hoe Apple de zwarte hap uit het scherm heeft verwerkt in de interface. De bediening zonder homeknop is even wennen verwacht MKBHD, maar dat is logisch als je de knoppen weghaalt.

Hij geeft toe dat de werking van FaceID nog lastig te beoordelen is en dat je eigenlijk pas bij een echte review kan bepalen of dat goed werkt. Tot slot staat hij nog even stil bij de camera’s in de iPhone X. Ook die wil Marques graag uitgebreid testen, maar hij is in ieder geval al meteen onder de indruk van de portretbelichting.


Tweakers – Lees eerste indruk iPhone X
Van techsite Tweakers mag je verwachten dat ze wat breder naar de smartphonemarkt kijken en ook aangeven in hoeverre Apple bepaalde functies handiger heeft uitgevoerd dan de concurrentie. Over het uiterlijk is Tweakers onder de indruk: “De iPhone X is een prachtsmartphone om naar te kijken, met zijn oledscherm dat bijna de hele voorkant van het toestel beslaat en de glazen achterkant die mooi aansluit op de metalen zijkant.” Maar Face ID blijft nog even een twijfelgeval: “Er gingen tijdens de hands-onsessie wat dingen mis en we vrezen dat ondanks de mooie technologie die erachter zit, Face ID in de praktijk toch soms wat onhandiger zal zijn dan Touch ID.”


The Verge – Lees eerste indruk iPhone 8 | Lees eerste indruk iPhone X
De iPhone 8 voelt eigenlijk net als een iPhone 7, vanwege de homebutton met Touch ID. Het enige echte verschil dat je merkt is de glazen achterkant. Dat maakt het toestel volgens The Verge mooier dan zijn voorganger. Het glas is heel goed verwerkt in het toestel en heeft niet zoveel last van vingerafdrukken als je misschien zou vrezen. Het draadloos opladen werkt zoals beloofd: je legt de iPhone 8 neer op een draadloze oplader en hij begint meteen te laden. Qua features zijn ze bij The Verge onder de indruk van de portretbelichting, waarbij je de belichting van een portretfoto die je met de iPhone 8 plus maakt achteraf kunt aanpassen. “Het is misschien niet zo indrukwekkend als wat je met een spiegelreflexcamera kunt, maar het is beter dan elke andere cameragimmick op een smartphone die ik tot nu toe heb gezien.”

Interessanter is natuurlijk wat de eerste indruk is van de iPhone X. The Verge vindt het een prachtig toestel qua design. Het grote scherm is adembenemend qua kleur en heeft niet de nadelen dat de kleuren te verzadigd zijn, zoals bij sommige andere OLED-schermen. Face ID werkt goed en snel om de telefoon te ontgrendelen, maar ze vragen zich bij The Verge wel af wat het gevolg is als je iemands telefoon kunt afpakken en voor zijn gezicht houden om te unlocken. Qua camera vindt The Verge de frontcamera in de iPhone X belangrijker geworden dan de camera aan de achterkant. Ze zijn onder de indruk van de mogelijkheden in de portretmodus voor selfies en de mogelijkheden voor betere maskers in Snapchat.


Engadget – Lees eerste indruk iPhone 8 | Lees eerste indruk iPhone X
Van de voorkant zie je het verschil niet tussen eerdere iPhone-modellen en de iPhone 8, schrijft Engadget. En daar is eigenlijk niks mis mee: de toestellen zullen het grootste deel van de Apple-gebruikers blij maken, al zullen ze niet razend enthousiast worden. Het scherm is beter dan van de iPhone 7 en Engadget was onder de indruk van augmented-reality-demo’s en de verbeterde portretmodus op de iPhone 8 Plus.

Dan de iPhone X. Bij Engadget vinden ze het grote OLED-scherm prachtig en in de praktijk stoort de hap die uit het scherm wordt genomen door de TrueDepth-camera niet, doordat Apple de interface van iOS hier slim omheen heeft gebouwd. Daarentegen vindt de site dat de randen aan de zijkant eigenlijk nog net iets te breed zijn, zeker als je het vergelijkt met sommige Android-toestellen. Het bedienen met het toestel zonder homebutton went in een paar minuten en voelt heel natuurlijk, stelt Engadget. Face ID doet het goed en de bewegende Animoji werken beter dan verwacht.


9to5Mac – Lees eerste indruk iPhone X
9to5Mac is vooral gaan spelen met de iPhone X na de presentatie en is onder de indruk hoe naadloos het design is. Het scherm en de glazen achterkant lopen strak door in de stalen rand. De eerste indruk is dat het OLED-scherm van de iPhone X een veel mooier beeld geeft dan de iPhone 8. En dan is er natuurlijk Face ID: “Als het zo werkt als de demo die Apple ons gaf, dan is het nu trager of omslachtiger dan Touch ID”, stelt 9to5Mac. Wel heeft het als voordeel dat je de telefoon kunt unlocken zonder handen.


iPhone X waterbestendigheid

TechCrunch – Lees eerste indruk iPhone 8 | Lees eerste indruk iPhone X
“De iPhone X is de beste iPhone ooit” en “de iPhone 8 is de iPhone voor de gewone mens”. Met die twee titels vat TechCrunch hun eerste indruk van de iPhone X en iPhone 8 goed samen. Het concludeert vrijwel meteen dat de toevoeging van draadloos opladen de grootste vernieuwing is van de iPhone 8 ten opzichte van de iPhone 7. Vervolgens trekt de site de vergelijking tussen Apple en autofabrikanten, waarbij de iPhone 8 een sedan is die heel veel mensen gaan kopen.

Als het gaat om de iPhone X zijn ze bij TechCrunch enthousiast over de camera-upgrades, vooral die aan de voorkant van het toestel. Als het gaat om de hap die die camera uit het scherm neemt, dan stelt de site dat Essential al heeft geholpen mensen te laten wennen aan dat idee. Deze nieuwe smartphonefabrikant lanceerde deze zomer een smartphone met een zelfde soort zwart vlak aan de bovenkant. “Na een tijdje merk je het niet meer”, aldus TechCrunch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2017, 14:31
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone 8, iPhone X
Devices iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X

Actuele iPhone X deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.