Fliq Hub met knop

Met Flic Hub kun je de slimme Flic-knoppen makkelijker bedienen

De Flic Hub komt eraan: met deze hub kun je alle Flic-knoppen aansturen om speakers, lampen, tv's en allerlei andere apparaten makkelijker te bedienen.

Het is alweer een flinke tijd geleden dat we over de Fliq-knoppen hebben geschreven, de knoppen waaraan je allerlei acties kunt koppelen. Fliq is een van de succesvolste Indiegogo-projecten en is te vergelijken met de pas vernieuwde Logitech Pop-knoppen. Nu hebben ze iets nieuws: er komt een Flic Hub aan, waarmee je wel 60 knoppen kunt aansluiten.

Fliq Hub met knop

Flic Hub: knoppen gebruiken zonder iPhone

De Flic Hub zorgt ervoor dat je geen iPhone meer bij de hand hoeft te hebben om acties met de knop te activeren. De makers verwachten na het Indiegogo-succes van drie jaar geleden nogal wat interesse: ze hebben nu alvast een wachtlijst opgesteld. Over 19 dagen gaat de nieuwe crowdfunding-actie van start, waarbij je 50% korting krijgt.

Eigenlijk is het geen gekke ontwikkeling, want bij de Logitech Pop heb je ook een hub nodig en bij heel veel andere smart home-accessoires is ook nog steeds een hub vereist, zelfs (of moeten we zeggen: juist?) als het met HomeKit samenwerkt.

Flic Hub apparaten

Je kunt met de knop allerlei apparaten aansturen, zoals de slimme lampen van Philips Hue, Sonos-speakers, Nest-producten, de Apple TV, LiFX-lampen en producten die met SmartThings, Samsung, Wink en IFTTT werken. De knoppen zelf zien eruit zoals voorheen. Ze zijn waterbestendig en ook buitenshuis te gebruiken. Je kunt ze overal opplakken, zonder dat een kabel nodig is en ze gaan 2 jaar mee op een batterij. Voor de hub heb je wel een stroomaansluiting nodig, zoals ook op de afbeeldingen is te zien.

Flic knop met Apple TV

Allerlei apparaten aansturen
Je kunt met deze knoppen de gekste apparaten aansturen, zelfs rolgordijnen, ventilatoren, slimme deursloten en slimme stekkers. Flic maakt gebruik van een combinatie van Wi-Fi, Bluetooth en infrarood om te communiceren met al die apparaten. Aan elke knop kun je meerdere acties koppelen, afhankelijk van het aantal keren of de lengte waarmee je drukt. Als je het wel ziet zitten kun je vanaf eind juni meedoen aan de crowdfunding-campagne (referal-link).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2017, 17:45
Categorie Accessoires
Onderwerpen knoppen, smart home

Smart Home

Een smart home is een huis die met het internet verbonden is via allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten.

Smart Home

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.