Swift Playgrounds met robot.

Swift Playgrounds bedient straks ook drones, robots en muziekinstrumenten

Met Swift Playgrounds leren kinderen programmeren, maar binnenkort is het ook mogelijk om robots, drones en muziekinstrumenten te bedienen. De nieuwe update komt aanstaande maandag beschikbaar.

Swift Playgrounds met robot.
Swift Playgrounds krijgt op maandag 5 juni een update, waardoor je met de app ook allerlei accessoires van andere partijen kunt bedienen. De app waarmee kinderen leren coderen, werkt vanaf versie 1.5 namelijk ook met drones, robots en muziekinstrumenten.

Swift Playgrounds met robots, drones en meer

Swift Playgrounds is Apple’s iPad-app waarmee kinderen leren programmeren in Apple’s eigen programmeertaal. De app werd een jaar geleden tijdens de WWDC aangekondigd en kwam in september beschikbaar voor de iPad. In de app leren kinderen stap voor stap spelenderwijs programmeren en de basisbeginselen van Swift. Apple heeft nu laten weten dat de app bijgewerkt wordt naar versie 1.5, waardoor kinderen ook echt resultaat kunnen boeken met hun programmeerkunsten. Het is dan namelijk mogelijk om vanuit de Swift Playgrounds-app een Bluetooth-verbinding te maken met andere apparaten, zoals robots, drones en muziekinstrumenten.

Swift Playgrounds werkt straks met allerlei bekende accessoires, waaronder de LEGO MINDSTORMS Education EV3, the Sphero SPRK+ en Parrot-drones. Met de code die ze via Swift Playgrounds maken, kunnen ze allerlei accessoires bedienen. Hierdoor wordt het leren dus ook echt in de praktijk gebruikt. Behalve de eerder genoemde accessoires, werkt Swift Playgrounds straks ook met de Jimu Robot van UBTECH, de Dash-robot van Wonder Workshop en het zwarte blokje Skoog van Skoogmusic. Met laatstgenoemde kunnen kinderen bijvoorbeeld zelf muziek maken aan de hand van de code die in Swift Playgrounds geprogrammeerd is.

Swift Playgrounds op iPad met robot.

De update naar versie 1.5 van Swift Playgrounds verschijnt op maandag 5 juni 2017, de dag van de Apple WWDC-keynote. Apple zal Swift Playgrounds daarom ongetwijfeld kort noemen tijdens de presentatie. Doordat de update tijdens de keynote al beschikbaar is, heeft Apple echter wel meer de tijd om aan andere aankondigingen te besteden. In ons verwachtingenartikel lees je welke aankondigingen je tijdens de WWDC kunt verwachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2017, 17:26
Categorie Apps
Onderwerpen programmeren, swift
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.