flic knoppen

Flic bedient apps met fysieke knoppen

Flic maakt fysieke knoppen om allerlei acties uit te voeren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Er zijn momenten dat een touchscreen onhandig is. Als je in de auto zit, is het veel makkelijker om op een fysieke knop te drukken, dan op het iPhone-scherm te gaan friemelen. Nog even los van het feit dat smartphones bedienen in het verkeer verboden is. Gaat ‘s ochtends de wekker, dan is het wel zo makkelijk als je op een fysieke knop kan drukken. En als je thuiskomt en de verlichting aan wilt doen, dan werkt een fysieke knop nog altijd sneller dan bladeren door Hue-app. Het bedrijfje Flic vindt dat ook en heeft fysieke knoppen gemaakt waarmee je apps kunt bedienen.


Flic maakt kleine rubberen knoppen, die je bijvoorbeeld op het dashboard van de auto kunt plakken:

flic-auto

Met een druk op de knop start je de navigatie of open je iMessage. Heb je een slimme huiskamer, dan kun je een Flic-knop gebruiken om de lampen te dimmen of de Netflix-app te starten. Ga je ‘s avonds hardlopen, dan kun je Flic gebruiken als paniekknop. Je kunt zelf instellen welke app je wilt gebruiken en wat er moet gebeuren op het moment dat je op de knop drukt. Bij de paniekknop kun je bijvoorbeeld instellen dat je huidige locatie met SOS-bericht naar je ouders wordt gestuurd. Er zijn nog veel meer toepassingen denkbaar: gebruik een Flic-knop voor het maken van selfies, voor het bellen van een taxi of om je ‘connected’ voordeur te openen. Zonder de iPhone uit je broekzak te halen.

flic knoppen

Fysieke knoppen gebruiken we al decennialang en het indrukken van een knop is zo vertrouwd dat je er nauwelijks over nadenkt. Toch kwam Joacim Westlund, mede-oprichter van de Zweedse start-up achter Flic, via een heel andere route op het idee om zo’n fysieke knop te maken. Hij wilde stoppen met roken en maakte daarvoor een app, met een grote groene knop waarop hij moest drukken op het moment dat hij zich toch niet aan zijn goede voornemen kon houden. Maar dat werkte niet: het opzoeken van de telefoon, ontgrendelen en openen van de app kostte teveel tijd. Een fysieke knop loste het op.

Met Flic kun je aanvankelijk Hue-lampen en Lifx-lampen bedienen, muziek afspelen, het alarm uitschakelen en je locatie delen met vrienden. Daarna zullen ingewikkelder acties worden ondersteund, bijvoorbeeld opstarten van de Netflix-app en afspelen van de volgende episode. Samenwerking met IFTTT ligt ook in de planning. Met de knop kun je drie acties doen: indrukken, dubbelklikken en langer ingedrukt houden.

Zie je dit zitten, dan kun je op Indiegogo voor $27 een bestelling plaatsen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 december 2014, 11:04
Categorie Accessoires
Onderwerpen indiegogo, knoppen
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.