Logitech Pop op het nachtkastje

Logitech Pop met HomeKit-ondersteuning vanaf juni exclusief in de Apple Store

Logitech Pop met HomeKit-ondersteuning ligt vanaf half juni in de Apple Store. De vernieuwde slimme knop is voorlopig exclusief via Apple te koop.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Logitech gaat de slimme schakelaar Logitech Pop geschikt maken voor HomeKit, zoals je eerder al kon lezen. Vanaf juni liggen ze in de winkel, maar alleen bij Apple.

Logitech Pop op het nachtkastje

Logitech Pop met HomeKit

Logitech gaat de tweede generatie Logitech Pop vanaf 13 juni in de Apple Store aanbieden. Je koopt het startpakket voor 90 euro en breidt het uit met losse knoppen, die elk 40 euro kosten. Dat is iets duurder dan soortgelijke knoppen zoals die van Fliq ($35 per stuk). De nieuwe generatie Logitech Pop kan drie verschillende acties koppelen en werkt ook met apparaten die nog geen HomeKit ondersteunen, zoals Sonos.

Nieuwe bridge nodig
Om de nieuwe HomeKit-functies te gebruiken is de nieuwe POP bridge nodig, die overigens nog niet verkrijgbaar is. Het oude systeem zal nog wel software-updates krijgen en Logitech belooft zelfs dat er nieuwe functies aan worden toegevoegd, zolang er maar geen HomeKit voor nodig is. Heb je nog een Pop Home Switch liggen, dan kun je de software daarvan updaten, zodat je ook gebruik kunt maken van de nieuwe functies (maar dan heb je dus wel de nieuwe bridge nodig).

Wat de nieuwe knoppen betreft is het instellen makkelijker gemaakt dankzij HomeKit, omdat je alles direct via Apple’s Woning-app kunt regelen. De aparte app is niet meer nodig. De naam van de knop zelf is ook iets aangepast: in plaats van Pop Home Switch spreekt Logitech nu over Pop Smart Button. Zo weet je in de winkel meteen dat je met de nieuwere generatie te maken hebt, die met meer apparaten te koppelen is. Het idee is nog wel steeds hetzelfde: met één druk op de knop kun je lampen aan- en uitschakelen, deuren op slot doen en de verwarming aanpassen. Dat kan natuurlijk ook tegelijkertijd, zodat je met één knopdruk meteen vijf acties laat uitvoeren als je een scene ‘Ik ga slapen’ maakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2017, 11:54
Categorie Accessoires
Onderwerpen knoppen, logitech

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.