Eve Light Strip met HomeKit vanaf nu verkrijgbaar

Het nieuwste accessoire van Eve is vanaf nu verkrijgbaar. Het gaat om de Eve Light Strip, een lichtslang die werkt met HomeKit. Naast de lichtslang zelf zijn er ook uitbreidingssets verkrijgbaar.

Eve (voorheen Elgato Eve) kennen we vooral van allerlei handige sensoren, zoals de Eve Degree en de Eve Button. De laatste tijd gaan ze steeds meer de verlichting op. Zo kwamen ze eerder al met de Eve Flare, een lichtbol voor buiten. Vanaf nu is ook de Eve Light Strip beschikbaar.

Eve Light Strip beschikbaar

De Eve Light Strip werd al tijdens de IFA 2018 aangekondigd. Afgelopen januari maakte Eve al bekend dat de lichtslang vanaf februari beschikbaar zou zijn en vanaf vandaag zijn ze te bestellen. De Eve Light Strip basisset kost €79,95. Wil je extra meters, dan betaal je €49,95 voor twee meter extra. De starterset is van zichzelf al twee meter lang.

Eve Light Strip

De Eve Light Strip heeft een helderheid van 1800 lumen, wat een fractie meer is dan de lichtslang van Philips Hue. De lichtslang van Eve toont zowel witlicht als kleur. De verlengstukken kun je zelf op maat knippen. In totaal kan een lichtslang tien meter lang zijn. Dankzij de HomeKit-integratie koppel je ze aan al je andere HomeKit-accessoires.

Bekijk ook

HomeKit-producten kopen in Nederland: dit is er verkrijgbaar

Welke HomeKit-accessoires kun je allemaal kopen in Nederland? In dit artikel zetten we een greep van de HomeKit-accessoires in Nederland op een rijtje, overzichtelijk gesorteerd per categorie. Bekijk hier de lijst!

De Eve Light Strip is één van de eerste Eve-accessoires die werkt met Wi-Fi. Veel andere spullen van Eve maken gebruik van Bluetooth, omdat dit energiezuiniger is. Bluetooth heeft als nadeel dat ze wat trager reageren en een beperkt bereik hebben. Hou er wel rekening mee dat de Eve Light Strip alleen werkt met 2,4 Ghz-netwerken. Je hebt geen externe hub nodig om de lichtslang te gebruiken.

De lichtslang is te bestellen via de site van Elgato of via verkooppunten zoals CoolBlue. Het vereiste starterpakket kost €80.

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.