Eve Light Strip lichtslang

Eve Light Strip met HomeKit vanaf nu verkrijgbaar

Het nieuwste accessoire van Eve is vanaf nu verkrijgbaar. Het gaat om de Eve Light Strip, een lichtslang die werkt met HomeKit. Naast de lichtslang zelf zijn er ook uitbreidingssets verkrijgbaar.

Eve (voorheen Elgato Eve) kennen we vooral van allerlei handige sensoren, zoals de Eve Degree en de Eve Button. De laatste tijd gaan ze steeds meer de verlichting op. Zo kwamen ze eerder al met de Eve Flare, een lichtbol voor buiten. Vanaf nu is ook de Eve Light Strip beschikbaar.

Eve Light Strip beschikbaar

De Eve Light Strip werd al tijdens de IFA 2018 aangekondigd. Afgelopen januari maakte Eve al bekend dat de lichtslang vanaf februari beschikbaar zou zijn en vanaf vandaag zijn ze te bestellen. De Eve Light Strip basisset kost €79,95. Wil je extra meters, dan betaal je €49,95 voor twee meter extra. De starterset is van zichzelf al twee meter lang.

Eve Light Strip

De Eve Light Strip heeft een helderheid van 1800 lumen, wat een fractie meer is dan de lichtslang van Philips Hue. De lichtslang van Eve toont zowel witlicht als kleur. De verlengstukken kun je zelf op maat knippen. In totaal kan een lichtslang tien meter lang zijn. Dankzij de HomeKit-integratie koppel je ze aan al je andere HomeKit-accessoires.

De Eve Light Strip is één van de eerste Eve-accessoires die werkt met Wi-Fi. Veel andere spullen van Eve maken gebruik van Bluetooth, omdat dit energiezuiniger is. Bluetooth heeft als nadeel dat ze wat trager reageren en een beperkt bereik hebben. Hou er wel rekening mee dat de Eve Light Strip alleen werkt met 2,4 Ghz-netwerken. Je hebt geen externe hub nodig om de lichtslang te gebruiken.

De lichtslang is te bestellen via de site van Elgato of via verkooppunten zoals CoolBlue. Het vereiste starterpakket kost €80.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.