Sonos by Sonance

Sonos kondigt inbouw- en outdoor-speakers aan voor muur, plafond en tuin

Sonos Architectural

Sonos en Sonance kondigen vandaag een serie speakers aan die je kunt inbouwen in de muur of het plafond. Ook zitten er nu waterbestendige outdoor speakers in het assortiment. De passieve speakers werken samen met de Sonos Amp.

Sonos werkt met meerdere bedrijven samen. Zo gaan Sonos en IKEA in augustus 2019 gezamenlijk slimme speakers introduceren. Maar eerst is het nu tijd voor de samenwerking met Sonance. Sonos Architectural by Sonance bestaat uit een outdoor speaker voor in de tuin en twee inbouwspeakers voor in de muur en het plafond. Na de installatie functioneren ze net als elke gebruikelijke Sonos-speaker. Wel gaat het om passieve speakers, dus zonder versterking.

Sonos Architectural

Het gaat om premium inbouwspeakers, die speciaal zijn ontworpen voor gebruik met de Sonos Amp. Die is vanaf 5 februari op Sonos.com te reserveren voor €699 en ligt vanaf 12 februari in de Nederlandse winkels. De Sonos Amp komt naast de al bestaande Connect:Amp in het assortiment en heeft een aantal extra’s. Zo is er nu ondersteuning voor AirPlay 2 en is dit model plaatsbaar in een rack. Verder is er voor het eerst ondersteuning voor HDMI ARC, om je tv van beter geluid te voorzien. Daarnaast zit er een optische aansluiting in. De output ook hoger ligt: nu 128 Watt @ 8 Ohm per kanaal, terwijl dat eerder op 55 W @ 8 Ohm lag.

Sonos Amp 2019

Eén Sonos Amp kan tot drie Sonos Architectural-speakersets versterken. Ook bieden de speakers een dynamische basverwerking die lage frequenties beter laat klinken. Slimme assistenten worden niet ondersteund, maar je kunt het wel gebruiken met meer dan honderd streamingdiensten.

Sonos Amp aan de achterkant

Hieronder zie je een video van de Sonos Amp:

Sonos Outdoor-speaker

De Sonos Outdoor by Sonance-speaker is vanaf april 2019 verkrijgbaar en is speciaal bedoeld voor gebruik buitenshuis. Hij is bestand tegen diverse weersomstandigheden, om vocht, water, zout spatwater, warmte, uv-straling en vrieskou te weerstaan. Zo kun je het hele jaar muziek luisteren op je veranda of balkon. Ze kosten 899 euro per set.

Sonos by Sonance

Sonos inbouw-speakers

De inbouwspeakers die Sonos samen met Sonance uitbrengt zijn de eerste premium inbouwspeakers die speciaal voor de Sonos Amp zijn ontwikkeld. Je kunt kiezen uit de Sonos In-Wall by Sonance en de Sonos In-Ceiling by Sonance. Ze zijn vanaf 26 februari 2019 leverbaar. Bij deze speakers is ook Trueplay mogelijk, dat ervoor zorgt dat al je muziek even goed klinkt, ongeacht waar je de speaker hebt geplaatst. De software houdt daarbij rekening met de omvang en andere eigenschappen van de kamer.

Sonos by Sonance plafondspeakers

Ook deze speakers werken met allerlei streamingdiensten, met AirPlay 2 en de Sonos-app. De speakers gaan regelmatig software-updates krijgen. De plafondspeakers kosten 699 euro per set en zijn voorzien van ronde of optioneel vierkante grille. Je kunt ze schilderen in dezelfde kleur als het plafond.

Sonos by Sonance muurspeakers

De In-Wall-speakers kosten 699 euro per set, die eveneens meegeschilderd kunnen worden in de kleur van de muur of het plafond.

Sonos by Sonance-speakers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One (SL), Sonos Beam, Sonos Arc en de samenwerking met IKEA.

Sonos
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.