Newton Mail is terug

Newton Mail onverwacht terug in de App Store

De populaire e-mailapp Newton Mail is plotseling teruggekeerd in de App Store. Afgelopen zomer stopten de makers ermee.

Newton Mail is terug

Afgelopen augustus kondigde CEO Rohit Nadhani van CloudMagic aan dat zijn bedrijf zou stoppen met Newton Mail, een populaire app om e-mail te beheren op je iPhone en iPad. De app zou worden weggehaald uit de App Store en mensen die hadden betaald voor de dienst kregen hun geld terug. Bij verrassing is Newton Mail nu opeens weer terug, maar voor de helft van de prijs die CloudMagic voorheen rekende: je betaalt nu €52,99 per jaar voor het gebruik.


CloudMagic was een van de eerste aanbieders die ging experimenteren met maand- en jaarbetalingen voor apps. Volgens Apple is het dé manier om te zorgen dat apps regelmatig updates krijgen en een constanten inkomstenstroom voor de ontwikkelaar opleveren. Maar de prijs van ruim honderd euro per jaar bleek voor veel mensen wat te gortig, zeker als je bedenkt dat Google en anderen hun diensten en apps vaak gratis aanbieden.

Newton Mail moest wel heel veel extra’s te bieden hebben om voldoende klanten te trekken. De app bood bijvoorbeeld universele leesbevestigingen, het kunnen terughalen van reeds verzonden e-mail en tweefactorauthenticatie.

Newton Mail is terug

De ontwikkelaar schrijft in de update-omschrijving: “We zijn blij dat we terug zijn. Heb je nog een Newton-account, dan kun je gewoon inloggen met je Newton-gebruikersnaam en -wachtwoord.” Je kunt de app 14 dagen proberen en moet daarna het jaarbedrag van €52,99 gaan betalen. Er zitten ook wat nieuwe functies in Newton Mail versie 10, namelijk het wissen van een enkel e-mailbericht in een thread, het als ongelezen markeren vanaf een bepaald punt en GIFs invoeren via het Giphy-toetsenbord voor iOS. Ook kun je nu e-mails doorsturen naar OmniFocus, Things, 2doapp en Bear.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2019, 10:19
Categorie Apps
Onderwerpen e-mail, email, newton
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.