iFixit iPhone reparatie

EU wil dat consument zelf smartphonebatterij kan vervangen

Opknappen in plaats van weggooien
De EU wil duurzame producten die makkelijker te repareren zijn. Ook moet de garantietermijn van twee jaar omhoog. Maar een groep bedrijven waaronder Apple en Samsung, is tegen.

Update 21 december 2022: Inmiddels is er een specifiek voorstel over batterijen in elektronische apparaten opgesteld door de Europese Unie. Daarin staat dat consumenten “gemakkelijk” een doe-het-zelf batterijvervanging moeten kunnen uitvoeren. Bedrijven krijgen 3,5 jaar de tijd om het voor elkaar te maken. De batterijen in apparaten moeten dan zó zijn ontworpen dat ze gemakkelijk vervangen kunnen worden door consumenten. Bedrijven zijn ook verplicht om gebruikte batterijen in te nemen en te recyclen. Daar mogen geen kosten aan zitten voor eindgebruikers.


Net als bij de universele oplaadpoort zijn de maatregelen bedoeld om de hoeveelheid elektronisch afval terug te dringen. Apple zal zich ongetwijfeld beroepen op het Self Service Repair-programma, dat nu in een beperkt aantal landen beschikbaar is en in 3,5 jaar zal moeten worden uitgerold. Wat de Europese wetgeving niet voorschrijft is dat het vervangen van de batterij betaalbaar moet zijn. De kosten van het zelf repareren via Apple komen nu dicht in de buurt van laten opknappen door de Genius Bar, waardoor het niet echt aantrekkelijk is.

Bekijk ook

Self Service-reparaties: alles over Apple's programma voor zelf repareren met originele onderdelen [FAQ]

Apple biedt sinds 2022 een eigen programma aan voor reparaties genaamd Self Service Repair. Wat houdt dat in? Je leest het in deze Self Service-reparatie uitleg!

De Europese Commissie, die wetten voorstelt aan het Europese Parlement, wil ook wetgeving maken om het gebruik van niet-oplaadbare batterijen te verbieden. Dat zou gevolgen kunnen hebben voor de AirTag, die geen oplaadbare batterij heeft.

Update 1 september 2022: De voorgestelde EU-wetgeving om reparatie van smartphones gemakkelijker te maken heeft tegenstand gekregen van Apple, Google, Huawei, LG, Oppo, Samsung, Xiaomi en andere techbedrijven. Ze hebben zich verzameld onder de naam ‘Digital Europe’. De EU wil dat bedrijven tenminste 15 onderdelen voor minimaal 5 jaar beschikbaar houden. Ook moeten de voorwaarden voor het gratis vervangen van de batterij versoepeld worden. Het is de bedoeling dat daarmee de hoeveelheid elektronisch afval wordt teruggedrongen, maar de bedrijven vinden dat dit juist extra afval creëert. Er moeten meer onderdelen beschikbaar blijven, waardoor er overproductie gedraaid moet worden. Dat verbruikt juist meer plastic en leidt tot hogere kosten voor de consument. Voor kleinere bedrijven is het bovendien moeilijker te realiseren. En het maakt het produceren van low-budget toestellen minder interessant, omdat er voor de fabrikanten te veel langdurige kosten aan zitten.

De Europese wet verplicht ook dat de toestellen energiezuiniger zijn en voorzien worden van een energielabel, net als bij wasmachines en lampen. Daarnaast moet er een label op komen die duidelijk maakt hoe valbestendig een toestel is.

Update 23 april 2022: Er is een Europees akkoord over de Digital Services Act (DSA). De Europese Commissie en het Europees Parlement zijn het eens geworden over wetgeving die de macht van techbedrijven moet inperken en consumenten beter moet beschermen. De Digital Services Act (DSA) vereist dat techbedrijven illegale berichten en desinformatie verwijderen, vereist transparantie over het gebruik van algoritmen en verbiedt het verzamelen van informatie over gezondheid, seksuele geaardheid of politieke voorkeur. Op niet-nakoming staan boetes die kunnen oplopen tot 6 procent van de wereldwijde omzet. In maart 2022 was er al overeenstemming over de Digital Markets Act (DMA). Dit moet oneerlijke concurrentie wegnemen en de rechten van consumenten verbeteren. De akkoorden over DMA en DSA worden nu nog voor instemming voorgelegd aan de EU-lidstaten en het Europees Parlement. Vanaf zomer 2024 moeten ze gaan gelden.

Hieronder volgt ons eerdere artikel van 13 april 2022.

Eerdere EU-voorstellen op het gebied eindigden nogal eens in een lachertje. Zo wordt er al meer dan tien jaar gesproken over één universele adapter voor smartphones terwijl we inmiddels meerdere varianten verder zijn en al bijna het tijdperk van de poortloze iPhone is aangebroken. Met de Verordening digitale diensten (Digital Services Act) en de Verordening Digitale Markten (Digital Markets Act) moet het een stuk sneller gaan. Zo hebben op 24 maart 2022 de vertegenwoordigers van de lidstaten en het Europees Parlement een akkoord bereikt over de inhoud van de DMA, met onder andere de eis om iMessage open te stellen. Dit is vooral gericht op techbedrijven, maar ook op breder vlak wordt gekeken naar verbeteringen voor consumenten. Zo moet de huidige garantietermijn van 2 jaar voor sommige producten omhoog en moeten producten gemakkelijker te repareren zijn.

Langere garantie, vaker repareren

Minder consumeren en vaker iets laten repareren, dat is de inzet van de nieuwe regels die de EU heeft opgesteld. Volgens de EU wil 77% van de EU-burgers liever iets laten repareren dan een nieuwe kopen. Maar dat is lastig, want iets laten repareren is vaak niet zelf te doen en als je iemand ervoor moet inhuren lopen de kosten al snel op. Soms is het dan beter om het apparaat naar de vuilstort te brengen en een nieuwe te kopen. De EU wil er iets aan doen en heeft een Right to Repair-voorstel naar voren geschoven als een van de belangrijkste EU-initiatieven voor 2022. Producten moeten langer meegaan en gemakkelijker te repareren zijn. De labels op producten moeten meer informatie bevatten en er zal een langere garantietermijnen gelden als het aan de EU ligt.

Een aanstaand voorstel van de Europese Commissie werd vorige week met 509 stemmen voor en 3 tegen gesteund (er waren 13 onthoudingen). Consumenten moeten gratis toegang krijgen tot informatie over reparatie en onderhoud. Bij digitale producten moeten software-updates terug te draaien zijn en ze mogen bijvoorbeeld niet leiden tot verminderde performance. Ze moeten een minimale periode beschikbaar zijn en consumenten moeten bij aankoop al duidelijkheid hebben over de beschikbaarheid van updates. Obstakels die het repareren moeilijk maken zullen als “oneerlijke handelspraktijken” worden gezien en zijn verboden onder EU-wetgeving.

Hoe scoort Apple?
Wat duurzaamheid betreft wordt Apple vaak geprezen, maar toch is er nog wel wat werk aan de winkel:

  • Zelf repareren: Dit is bij Apple nu vrijwel onmogelijk. Apple heeft (als zoethoudertje?) aangekondigd om het zelf repareren mogelijk te maken, maar sindsdien hebben we er niets meer van gehoord. Samsung en Google zijn er inmiddels ook op ingesprongen.
  • Updates terugdraaien: Dit is vrijwel niet mogelijk. Al snel na het verschijnen van nieuwe iOS-updates wordt de vorige versie niet meer digitaal gesigneerd, waardoor je niet kunt downgraden.
  • Verminderde performance: Apple raakte in 2017 in een affaire verstrikt door het bewust terugdraaien van de performance op de iPhone 6s, zonder gebruikers erover te informeren. Sindsdien is er wel een schakelaar (op het scherm Batterijconditie) aanwezig waarmee je de performance weer kunt opschroeven. Maar als het aan de EU ligt zou het eigenlijk omgekeerd moeten zijn: alleen lagere performance als je dit zelf inschakelt.
  • Langere garantie: Apple geeft nu twee jaar garantie en vindt dat je AppleCare+ moet afsluiten als je voor langere tijd garantie wil. Het is echter niet mogelijk om AppleCare+ te ‘stapelen’ waardoor je tot wel vijf jaar garantie op je toestel hebt. In de VS kun je wel de AppleCare+ dekking voor je Mac steeds met een jaar verlengen, ook na de eerste drie jaar dekking. Maar je doet dit uiteraard op eigen kosten.
  • Meer informatie op labels: Apple is een koning in het verzwijgen van details. Zo is er vaak niet bekend welke interne componenten zijn gebruikt en zijn we afhankelijk van bedrijven als iFixit om uit te pluizen of bepaalde onderdelen verwisselbaar zijn (en hoe dan). Samsung en Google hebben juist iFixit ingehuurd om te helpen bij het makkelijker zelf repareren van van producten. De kans is klein dat Apple dat ook doet. Naast de marketingpraat van “50% sneller dan vergelijkbare Intel-computers” zal Apple ook meer concrete informatie moeten geven.

Makkelijker je iPhone repareren en langer met je MacBook doen betekent ook dat er minder behoefte zal zijn aan nieuwe producten. We zijn benieuwd in welke mate Apple dit in de prijzen gaat verwerken. Het levert in ieder geval minder elektronisch afval op.

Verder lezen:

Bekijk ook

iPhone reparatie: wat zijn de kosten en beste opties?

Een iPhone reparatie kan je behoorlijk wat geld kosten. Wij leggen de beste opties uit om je kapotte iPhone te laten repareren en weer als nieuw te krijgen. Wat zijn de kosten van een iPhone reparatie en wat zijn de voordelen van onafhankelijke reparateurs?

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 21 december: Batterij vervangen toegevoegd.
  • 2022 - 01 september: Reactie van techbedrijven toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

31 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.