Originele iPhone in sealed verpakking

Deze originele iPhone moest een ton opbrengen (en dat lukte)

De afgelopen maanden zijn er meerdere iPhones van de eerste generatie voor veel geld verkocht. Het gaat daarbij uitsluitend om toestellen die nog in de originele, verzegelde verpakking zitten. Nu is er opnieuw eentje opgedoken en de eigenaar wil er maar liefst $100.000 of meer voor vangen. En dat lukte: hij leverde bijna $200.000 op.

Update 17 juli 2023: De originele iPhone die eind juni opdook op een veiling, was een bijzonder exemplaar. Het was er namelijk eentje met 4GB opslag en die zijn maar een paar maanden geproduceerd. Het veilinghuis verwachtte dat deze 4GB iPhone een ton zou opbrengen, maar dat bedrag werd ruim overschreden. Er was iemand die er $190.372,80 voor wilde betalen. Dat leek er aanvankelijk niet op: een dag eerder stond het hoogste bod nog niet eens op $42.000, maar daarna brak er een bidding war uit, die eindigde in het genoemde bedrag. Dat is honderden keren meer meer dan de originele verkoopprijs van $499 destijds.


Deze zeldzame iPhone blijkt afkomstig van een voormalige Apple-engineer die aan de smartphone werkte. veilinghuis LCG Auction schreef in de aanbiedingstekst: “the consignor was part of the original engineering team at Apple when the iPhone first launched.” Het gaat om modelnummer A1203 en productnummer MA501LL/A. Het feit dat deze zo exclusief zijn, is dat bijna niemand ‘m kocht. Voor $100 meer kon je namelijk de uitvoering met een dubbele hoeveelheid opslag kopen en veel mensen kozen daarom voor het duurdere model. Al na twee maanden, op 5 september 2007, stopte Apple met de 4GB iPhone. Om van de resterende voorraden af te komen verlaagde Apple de prijs naar $399,-. In de jaren daarna was 8GB het absolute minimum.

Bekijk ook

iPhone krijgt prijsverlaging naar $399

Apple heeft aangekondigd dat er een flinke prijsverlaging komt voor de 8GB iPhone. De prijs gaat omlaag van $599 naar $399. Ook werd bekend dat Apple stopt met de 4GB-versie van de iPhone.

Afgelopen februari was $63.000 nog het record voor een gesealde originele iPhone in doos, maar toen ging het om een 8GB exemplaar. Deze extreme prijzen gelden uiteraard alleen als de originele verpakking met plasticfolie er nog omheen zit en nooit open is geweest. Ook mag het toestel niet geactiveerd zijn.

Originele iPhone voor een ton

Gezien de enorme prijzen die voor deze toestellen worden betaald is het de moeite waard om nog eens goed in de kast te kijken, of je daar misschien nog een ongeopende iPhone in verpakking hebt liggen. Afgelopen februari verkocht LCG Auctions nog een 8GB exemplaar voor $63.000, wat destijds een record was. Nu denkt hetzelfde veilinghuis een stuk meer te kunnen vragen voor een exemplaar met maar 4GB opslag. Deze zijn een stuk zeldzamer, omdat Apple ze maar een paar maanden heeft geproduceerd. Daarna stapte Apple over op modellen met 8GB en 16GB opslag.

De originele iPhone is blijkbaar iets wat je als Apple-verzamelaar in de vitrinekast moet hebben staan. Wie wil meedoen kan vandaag starten met een bod van $10.000, maar als het aan de eigenaar ligt moet deze iPhone rond de $100.000 opbrengen. Over iets meer dan twee weken zal de volgende eigenaar bekend zijn, want de veiling loopt op 16 juli af.

Originele iPhone in sealed verpakking

Lukt het je niet om deze te bemachtigen, dan heeft LCG Auctions nog drie andere iPhones in sealed verpakking, die wat minder zeldzaam zijn. Het gaat hier om 8GB, 16GB en het eerste Europese model. De startprijs daarvan begint bij respectievelijk $5.000, $2.500 en $2.500. Die gaan naar verwachting ook iets minder opleveren. De afgelopen tijd zakten de prijzen wat meer, na de piek die in februari werd bereikt. Zo werd er in april een 8GB exemplaar verkocht voor ‘maar’ $18.000.

Bekijk ook

Originele iPhone uit 2007 levert recordbedrag op veiling op

Je zal maar een originele iPhone uit 2007 in de kast hebben liggen, die je nooit hebt uitgepakt. Eerder leverde een dergelijke sealed iPhone nog $30.000 op maar inmiddels wordt meer dan het dubbele geboden.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 17 juli: De veiling is afgelopen en het beoogde bedrag is ruimschoots gehaald. We hebben het artikel daarom een update gegeven.

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.