Devices met HomeKit en AR-functie op een iPad

AR voor HomeKit: bedien je HomeKit-apparaten door ernaar te kijken

Met de Devices-app kun je nu je HomeKit-apparaten op een nieuwe manier bedienen: door ernaar te kijken. De app biedt ondersteuning voor augmented reality. Via de camera kijk je naar het apparaat en zet je de schakelaar om.

Devices met AR voor HomeKit

De Devices-app biedt ondersteuning voor ARKit 2, dat de nieuwste augmented reality-functies voor ontwikkelaars bevat. Je kunt virtuele controllers op de apparaten plakken, terwijl je ernaar kijkt via de camera. Ook kun je de camera op een apparaat richten en vervolgens makkelijk bedienen. Dit hoef je maar op één apparaat uit te voeren, want de gekozen instellingen worden gesynchroniseerd tussen iPhone en iPad. Door te schudden kun je de AR-data weer wissen.


Devices is een app waarmee je je Apple HomeKit-apparaten kunt bedienen. Elk apparaat is terug te vinden als een icoontje en je hoeft daarom niet door een ingewikkelde menustructuur te bladeren. Je kunt de apparaten sorteren op kamer of type. Daarnaast kun je groepen en scenes maken en triggers instellen.

Device-app met AR voor HomeKit

De AR-functie werkt als volgt:

  1. Tik bovenin het scherm op het tabblad AR.
  2. Richt de camera op het apparaat.
  3. Tik op Edit.
  4. Voeg een plusje toe, vlak naast het apparaat.
  5. Geef aan welk apparaat het is, in dit geval de lamp ‘Gonny’.
  6. Je kunt nu je lamp met AR bedienen door op het icoontje te tappen.

Device-app met AR voor HomeKit

Devices werkt met HomeKit-apparaten van elke fabrikant en biedt allerlei aanvullende mogelijkheden. Stel bijvoorbeeld een trigger voor tijd of ruimte in, die afgaat wanneer een bepaald tijdstip aanbreekt of wanneer je een bepaalde kamer binnenkomt. Sommige van die functies vind je ook in de Woning-app, maar Devices pakt het net wat intuitiever aan en biedt nog wat extra andere functies. Zo kun je de LinkDesk Room Locator (gemaakt door dezelfde ontwikkelaar) koppelen met IFTTT om nog meer regels in te stellen.

De app werkt op iOS 11 en nieuwer en vereist minimaal één HomeKit-apparaat. Wil je op afstand bedienen, dan heb je uiteraard een Woning-hub nodig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2018, 10:28
Categorie Apps
Onderwerpen augmented reality, homekit
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.