Pokémon Go spelergevechten.

Pokémon Go krijgt deze maand langverwachte spelergevechten: zo daag je iemand uit

Pokémon Go krijgt binnenkort de langverwachte spelergevechten. Hierdoor kan je het rechtstreeks opnemen tegen één van je Pokémon Go-vrienden.

De afgelopen dagen werd al gehint naar de komst van spelergevechten, maar nu is het officieel. Vanaf deze maand kan je het in Pokémon Go tegen elkaar opnemen in real-time spelergevechten. Je neemt het in de gevechten één op één op tegen een vriend of vriendin, zowel dichtbij als ver weg.

Pokémon Go spelergevechten komen eraan

Al in februari 2017 schreven we over de komst van spelergevechten. In een interview gaf Niantic CEO John Hanke aan dat de functie, samen met ruilen, er binnenkort aan zat te komen. We hebben er lang op moeten wachten, maar deze maand is het écht zover. In een officiële aankondiging laat Niantic weten hoe dit in zijn werk zal gaan.

De spelergevechten zijn op dit moment nog niet live, maar vanaf later deze maand kun je het opnemen tegen je Pokémon Go vrienden. De spelergevechten verschillen in veel opzichten van de Pokémon Go Gym-gevechten. De spelergevechten vinden in real-time plaats, wat betekent dat je het direct opneemt tegen een andere speler die op hetzelfde moment tegen jou aan het vechten is. Beide Pokémon worden dus door menselijke tegenstanders bestuurd, een flink verschil met de normale Gym-gevechten.

Pokémon Go spelergevechten.

Drie leagues om deel te nemen
Om te spelen kies je één van de drie leagues: de Great League, de Ultra League en de Master League. Bij de eerste twee geldt een maximum CP van respectievelijk 1500 en 2500 en bij de laatste is er geen limiet. Om een speler uit te dagen moet deze in je vriendenlijst staan. Je wisselt een code uit en voert deze allebei in. Daarna kan het gevecht beginnen. Je kiest drie Pokémon waarmee je wil vechten. Als je meedoet aan een gevecht kun je allerlei voorwerpen verdienen, zoals evolutievoorwerpen.

Je kan tijdens de gevechten beide aanvallen uitvoeren (Fast Attack en Charged Attack) en je kan voordat het gevecht start Candy en Stardust gebruiken om een bonus aanval te krijgen. Je kan zo nu en dan ook een speciaal Protect Shield gebruiken om je Pokémon te beschermen tegen aanvallen. Om deel te nemen aan deze spelergevechten moeten beide deelnemers bij elkaar in de buurt zijn. Dat geldt niet voor mensen die al Ultra Friends en Best Friends zijn, want bij die spelers maakt dat niet uit. Tot slot kan je het tegen de teamleider van jouw team trainen om extra Stardust te verzamelen. Deze bonus kun je één keer per dag verdienen.

Pokémon Go spelergevechten met training.

De spelergevechten in Pokémon Go gaan deze maand van start. Hou daarom de App Store in de gaten voor de benodigde app-update. Check ook onze gids over Pokémon Go met tips en nog veel meer.

Bekijk ook

Pokémon voor beginners: zo ga je van start

Hoe begin je met Pokémon Go? Hoe vang je je eerste Pokémon en wat zijn gyms en Pokéstops? Hoe werkt een Lucky Egg? Wij leggen het je uit, zodat je direct aan de slag kunt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.