Apple Watch Series 3 met water.

‘Apple verscheepte 4,2 miljoen Apple Watches in derde kwartaal’

Vooral Apple Watch Series 3

De Apple Watch doet het goed, zo blijkt uit de laatste gegevens van onderzoeksbureau IDC. Apple zou 54% meer Apple Watches verscheept hebben dan vorig jaar.

Apple brengt nooit exacte verkoopcijfers van de Apple Watch naar buiten (en vanaf de volgende kwartaalcijfers ook niet meer voor iPhones), dus als we enig idee willen krijgen van verkoopcijfers moeten we kijken naar geschatte verkopen van onderzoeksbureaus zoals IDC. In hun nieuwste rapport zetten ze het aantal verscheepte wearables uiteen, waarbij Apple op de tweede plek staat. Vooral de Apple Watch Series 3 doet het goed.

‘4,2 miljoen Apple Watches verscheept in Q3 2018’

In totaal schat IDC dat Apple wereldwijd 4,2 miljoen Apple Watches verscheept heeft, ten opzichte van 2,7 miljoen stuks een jaar geleden. Die groei van ruim 54% is vooral te danken aan de Apple Watch Series 3. De nieuwste Apple Watch Series 4 nam minder dan 20% van de aantallen voor zijn rekening. Dat is ook niet zo gek als je je bedenkt dat het derde kwartaal loopt van juli tot en met september, wat betekent dat dit model net een paar weken in de winkel lag.

IDC wearables in Q3 2018.

De Apple Watch Series 3 nu nog steeds verkrijgbaar, tegen een lagere prijs vanaf €299. Dit model is voor veel gebruikers dan ook nog het overwegen waard. Ook IDC trekt deze conclusie, al wordt het pas echt spannend als de cijfers van het vierde kwartaal bekend zijn.

Apple op tweede plek
Overall staat Apple op de tweede plek, achter Xiaomi. Die wisten 6,9 miljoen wearables te verschepen. Op de derde plaats staat Fitbit, gevolgd door Huawei en Samsung met respectievelijk 3,5 miljoen, 1,9 miljoen en 1,8 miljoen verscheepte wearables. Deze gegevens gelden voor zowel fitnesstrackers als smartwatches. AirPods worden niet meegerekend, al rekent Apple ze tot dezelfde categorie als de Apple Watch. Apple’s marktaandeel ten opzichte van een jaar geleden is wel gestegen, maar als je het vergelijkt met het vorige kwartaal is er een kleine daling te zien.

Marktaandelen wearables in Q3 2018 volgens IDC.

In totaal zijn er zo’n 32 miljoen wearables verscheept, een groei van 21,7% ten opzichte van een jaar geleden. Vooral in China worden er steeds meer wearables verkocht en IDC verwacht dat het aantal in het huidige kwartaal alleen nog maar hoger gaat worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2018, 9:07
Bron Bron IDC
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, verkoopcijfers
Device Apple Watch
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.