Controller for HomeKit maakt meerdere backups van je Woning-instellingen

Controller for HomeKit is een app die je helpt bij het inrichten van je smart home met HomeKit. Nieuw is de mogelijkheid om backups van meerdere configuraties te maken, zodat je bij een fout altijd terug kunt. Je kunt ook verschillende instellingen per seizoen gebruiken.

Controller for HomeKit

Controller for HomeKit was al een langer bestaande app voor het inrichten van kamers met HomeKit. De gratis app maakt zoeken en het bijhouden van een logboek net iets makkelijker dan wanneer je de standaard Woning-app van Apple gebruikt. Er zit bijvoorbeeld ondersteuning voor camera’s in en je hebt veel meer automatiseringsopties tot je beschikking. De nieuw toegevoegde functie om backups van je HomeKit-instellingen te maken is meer dan welkom.

HomeKit backups

Je kunt namelijk al wel een backup van je HomeKit-instellingen op iCloud of iTunes maken, maar als je zo’n backup wilt terugzetten moet je meteen je hele iPhone herstellen. Ook kun je standaard niet meerdere configuraties opslaan. Met Controller for HomeKit kan dat wel. Dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld wat met je instellingen wilt gaan experimenteren, maar toch de mogelijkheid wilt hebben om terug te gaan naar de oude situatie. Het kan ook handig zijn als je gedurende een deel van het jaar heel andere behoeften hebt om je huis aan te sturen. Tijdens de zomermaanden heb je bijvoorbeeld de verwarming en elektrische deken (aangesloten op een slimme stekker) niet nodig, terwijl je in de winter minder behoefte hebt om je ventilatoren, airco en zonneschermen aan te sturen.

Controller for HomeKit backups

De gratis app biedt je dan ook de mogelijkheid om seizoensgebonden Woning-instellingen te gebruiken, zoals automatiseringen die alleen tijdens de zomer- of wintermaanden actief zijn. In de winter wil je dat om 8:00 uur ‘s ochtends de lampen aan gaan, in de zomer is het licht genoeg en is dat niet nodig. In de winter staat een speaker misschien in de slaapkamer en in de zomer in je tuinhuis.

Controller for HomeKit

Met Controller for HomeKit maak je meerdere configuraties die je kunt opslaan en weer terugzetten, zonder dat je meteen je een hele iPhone-backup van maanden geleden moet terugzetten. Het kan ook van pas komen als je problemen hebt met je huidige Woning-instellingen en terug wilt naar een situatie waarin het nog wél werkte. Of als je per ongeluk een apparaat hebt verwijderd en het terugzetten van de instellingen veel werk kost. Het kan je uiteindelijk veel tijd besparen. Je kunt dus meerdere backups voor meerdere doelen gebruiken.

Je kunt een backup maken van:

  • Kamers
  • Zones
  • Accessoires en services
  • Toegewezen accessoires aan kamers
  • Servicegroepen
  • Scenes
  • Automatiseringen
  • Custom views (zie video hieronder)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De ontwikkelaar legt op Reddit en op Twitter uit hoe het allemaal werkt. Wil je meer weten over apps voor HomeKit, kijk dan eens in onze lijst met de beste HomeKit-apps voor kamers indelen en apparaten bedienen.

Bekijk ook

De beste HomeKit-apps om meer uit je slimme huis te halen

Wil je alles uit je HomeKit-accessoires halen, dan zijn er verschillende apps om je te helpen. Kamers instellen, triggers activeren en HomeKit-accessoires bedienen, het kan allemaal met deze apps voor HomeKit.

De app is gratis met in-app aankopen. Als je gebruik wilt maken van de backupfunctie, dan zul je moeten upgraden naar de PRO-versie van €7,99 (eenmalige uitgave). De app ziet er qua design vrij simpel uit en heeft bijvoorbeeld niet de mooie foto-achtergrondjes die je in de Woning-app vindt, maar alles is dan ook gericht op functionaliteit.

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.